Norges beste badeland

Vi har funnet de beste innendørs badelandene i Norge. Kriteriene har vært at badelandene kan tilby noe for alle aldre og har overnattingsmuligheter i nærheten.

Opplev bademoro og gøyale vannaktiviteter på ett av disse badehotellene i Norge. Foto: getty

Det er mange badeland i Norge. Badeland er moro for hele familien, og man tilbringer gjerne flere timer på stedet når barna har det gøy. Kombinasjon av badeland og hotellovernatting er en god grunn for å tilbringe tid med familien. Her er 13 badeland i Norge du bør vurdere.


Aquarama, Kristiansand

At hovedstaden til Sørlandet skulle ha det beste innendørs badelandet i Norge er muligens en liten overraskelse. Spesielt med tanke på at man rett utenfor byen også har et stort badeland. Vi kan vel bare konkludere med at sørlendingene liker å bade.

Nettside: https://www.aquarama.no/

Hotellvalg: Scandic Kristiansand Bystranda


Sørlandsbadet, Lyngdal

Sørlandet har ikke ett, ikke to, men tre badeland på denne listen. Sørlandsbadet er Norges sydligste badeland med både inne og ute anlegg. Innendørsanlegget er åpent året rundt med mange morsomme muligheter. Det er både barnebasseng for de aller minste, samt bølgebasseng og boblebad for de eldre. Barna kan hygge seg med droppsklie, og en vannsklie på hele 60 meter. Passer perfekt for småbarnsfamilier.

Nettside: http://www.sorlandsbadet.no/

Hotellvalg: Paulsens Hotell


Superland, Sarpsborg

Dette ligger riktignok rett utenfor Sarpsborg, men er likevel et supert sted. Det er et hotell med et badeland, men du trenger ikke å bo på hotellet for å være på badelandet. Kort vei til Sverige og ikke langt fra Oslo. Badelandet på 2000 kvadratmeter byr på vannlek for både store og små. Her er det tre forskjellige vannsklier, strømkanal og boblebad. Dette finner du som en del av Quality Hotel Sarsborg.

Hotellvalg: Quality Hotel Sarpsborg


Lustrabadet, Gaupne, Sognefjord

At et badeland skal få ekstrapoeng for utsikt og natur er kanskje en liten selvmotsigelse. Dette badelandet får det. Varmebasseng, idrettsbasseng, stupetårn, klatrevegg, sklie med tidtaking og flere velværemuligheter. Badelandet ligger midt i Sogn, tett på Sognefjorden, Sognefjellet og Nigardsbreen – kun fire minutters spasertur unna. Barna kan kose seg med to ulike barnebasseng og sklier. For de voksne er det tilgang til et basseng på 25 meter, velværebehandling med grotte og varmebasseng.

Nettside: http://lustrabadet.no/

Hotellvalg: Gaupnetunet Hotell og Hytter


Polarbadet, Bardufoss

Dette badelandet er verdens nordligste, om vi skal tro badelandets reklame. Et fint badeland med en 52 meter vannsklie, steambad og et stort basseng. Ute er det store uteområder med plener, idrettsanlegg og trimløyper. I nærheten kan du bo på Bardufoss Hotell.

Nettside: http://polarbadet.no/

Hotellvalg: Bardufoss Hotell


Ringeriksbadet, Hønefoss

Et fint innendørs anlegg med gode sklier, et barnebasseng med en super barnsklie og et stort varmebasseng. Du får en god kombinasjon av et svømmehall, badeanlegg og et velværesenter. En fin opplevelse for både små og store.

Nettside: http://ringeriksbadet.no/

Hotellvalg: Sundvolden Hotel


Atlanterhavsbadet, Kristiansund

Dette badeanlegget har noe for alle, enten det er lek, avkobling, trim og idrett. Det vi virkelig liker her er den 77 meter (!) lange vannsklien. I tillegg er det mange andre fine fasiliteter for både små og store.

Nettside: http://www.atlanterhavsbadet.no/

Hotellvalg: Quality Hotel Grand Kristiansund


Jorekstad fritidsbad, Lillehammer

Dette badelandet har fire basseng, sklier, vannkanoner og er et badeland med både innendørs og utendørs muligheter. Klatreveggen er ganske populær bland de yngste med 3,6 meter over bassenget. Vakkert plassert.

Nettside: http://jorekstad.no/

Hotellvalg: Clarion Collection Hammer


Pirbadet, Trondheim

Norges største innendørs badeanlegg lokalisert på Brattøra i Trondheim. På Clarion Hotel Trondheim bor du i nærheten, og har utsikt til sjø, vær og vind. Trenger du noe mer?

Nettside: http://www.pirbadet.no/

Hotellvalg: Clarion Hotel Trondheim


Grottebadet, Harstad

Du finner grottebadet inne i fjellet midt i Harstad sentrum – kjent som Nord-Norges morsomste badeland.  Blant grotter og fossefall finner du sklie, vannkanoner og bølgebasseng for de minste. Du finner også treningssenteret Actic i egen avdeling.

Nettside: http://www.grottebadet.no/

Hotellvalg: Clarion Collection Hotel Arcticus


Vannkanten, Bergen

Dette badelandet ligger 10 min ut med bil fra sentrum, i Loddefjord. Du får Norges lengste vannsklie på 120 meter, superbowl, boble-bad, relax-avdeling, mat og drikke på «stranden». Badelandet/hotellet er fordelt på 254 rom, to restauranter og treningssenter.

Nettside: http://www.vannkanten.no/

Hotellvalg: Scandic Bergen City


Toten Badeland, Raufoss

Dønningen er anleggets hovedbasseng og er et av Norges største bølgebasseng med bølger hver halvtime. Fasiliteter som venter deg er kunstig elv, brattsklie på nesten 12 meter og Blåsklia – en tubesklie på ca 35 meter.

Nettside: http://www.totenbadet.no/

Hotellvalg: Badeland Gjestegård


Drammensbadet

Drammensbadet er et forholdsvis nytt badeland-fasiliteter for hele familien. Familien kan nyte et basseng på 50 meter passer for den aktive, mens barnebasseng er for klar for de aller minste. Hvis du anlegger dette badelandet et besøk, kan du også ta vannsklia og hoppe fra fem-meteren. Her er mulighetene mange og badelandet er for alle.

Nettside: http://drammensbadet.no/

Hotellvalg: Comfort Hotel Union Brygge