Norges beste hotell 2017

Leserne av Nettavisen har talt og stemt frem de 25 beste hotellene i Norge. I år er det en ny førsteplass som var på fjerdeplass i 2015; Dalen Hotell! Fjorårets vinner, The Thief, havner på andreplass, mens Hotell Ullensvang beholder tredjeplassen. Årets topp 25-liste har mange nye hoteller – nærmere ni nye hoteller. Over 1500 lesere har gitt sine stemmer på sine favoritthotell i Norge, og vi samlet de 25 hotellene som fikk flest stemmer. Er ditt hotell med på listen? Sjekk ut her:   Tallene i parentes er tidligere plasseringer fra 2013 og frem til 2016.

1. Dalen Hotell (-,-,4,-)

Dalen Hotel, Dalen

Eventyrhotellet kalles dette hotellet. Et hotell i Telemark som kombinerer velvære med store visuelle opplevelser. Hotellet åpnet for første gang i 1894, og er ett av de eldste trehotellene i landet. De klassiske rommene gir en følelse av en svunnen tid sammen med muligheter for spa og cruise på Telemarkskanalen. Et hotell noe utenom det vanlige. Les mer om hotellet her.

2. The Thief (17, 3, 3, 1)

THE THIEF, Oslo, Standard dobbeltrom, balkong, utsikt mot byen, Gjesterom

Dette moderne designhotellet i Oslo ytterst på Tjuvholmen har også fått internasjonal oppmerksomhet. Hotellet åpnet første gang 9.januar 2013, og har både et spa og en takterrasse som er på toppen av hva man kan finne i den norske hovedstaden. Dette er også kjendisenes favoritt, hvor stjerner som Rihanna, Justin Bieber og Ed Sheeran har alle bodd her. Les mer om hotellet her.

3. Hotel Ullensvang (8, 1, 2, 3)

Dette hotellet er kanskje det mest kjente norske hotellet. Her bodde Edvard Grieg (og skrev Peer Gynt-suiten her), og keiser Wilhelm II som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet. Beholder sin tredjeplass i år. Les mer om hotellet her.

4. Haaheim Gård (Ny)

En nykommer på listen, er dette historiske hotellet på Tysnes. Et sjarmerende hotell med en kulturhage som kan skryte av sine 1500 roser. På Haaheim Gård føler du deg hjemme med en helt spesiell atmosfære. Se nærmere på hotellet her.

5. Solstrand Hotel og bad (4, 4, 1, 2)

Fjorårets andreplass blir dyttet ned til en femteplass i år. Dette er et hotell som er kjent for mange som et sted for kurs og konferanser, men den gode plasseringen og vakre utsikten bør også lokke den vanlige turist. Har svært god mat og klassiske rom. Les mer om hotellet her.

6. Grand Hotel Oslo (-,10, 20, 20)

Storstuen til Oslo er ikke overraskende en av de hotellene som får mest oppmerksomhet. Det er her kjendisene og de internasjonale diplomatene oftest bor. Se nærmere på hotellet her.

7. Strand Hotel Fevik (-, -, -, 5)

Helt siden 1937 har dette hotellet lokket til seg de som elsker sol og strand på sommeren, og de som skal ha den ekstra opplevelsen på et arrangement på vinteren. Se nærmere på hotellet her.

8.  Thon Hotel Fosnavåg (Ny)

Thon Hotel Fosnavåg åpnet sine dører i 2014, og er første gang med på vår liste. Dette er et moderne konferansehotell midt i nydelige omgivelser ved havnen. Omtrent halvparten av alle rommene har flott utsikt over vannet. Se nærmere på hotellet her.

9. Hotel Alexandra Loen (9, 8, 8, 7)

Et familiedrevet hotell som stadig vekk kommer høyt på våre lister, og som opprettholder sin popularitet år etter år. Se nærmere på hotellet her.

10. Kviknes Hotel (Ny)

Kviknes Hoter ligger ved idylliske Balestrand på et vakkert plass i Sognefjorden. Familien Kvikne har drevet hotellet helt siden 1877 med sine 190 rom, og er ett av Norges største hoteller. Se nærmere på hotellet her.

11. Walaker Hotel(-, 18, 5, -)

Et hotell som har blitt bygd opp gjennom ni familiegenerasjoner, og er det eldste hotellet i Norge (375 år). Gjesterommene er i tre ulike hus, med en svært stemningsfull hage. Beliggenheten er ved bygda Solvorn i Luster kommune, og ligger ved Nærøyfjorden. En virkelig klassisk perle. Se nærmere på hotellet her.

12. Farris Bad (3, 5, 6, 23)

Dette spahotellet er svært populært, og det skjønner vi godt. Hotellet åpnet 5. mars 2009 etter lang planlegging. Hotellet har 176 rom, 10 suiter, samt 40 sparom. Spaanleggene utgjør om lag 2 100 kvadratmeter av hotellet. Fra fjorårets 23. plass, har Farris Bad nå rykket seg opp til 12. plass. Se nærmere på hotellet her.

13. Fjordslottet Hotell (Ny)

Fjordslottet Hotell, Osteroy, Uteområde

Et fjordhotell som ligger på Osterøy i Hordaland, kun 45 min fra Bergen. Fjordslottet Hotell ble bygget i 1851 og byr på over 160 års historie. Se nærmere på hotellet her.

14. Gloppen Hotell (Ny)

Dette hotellet ligger historisk til i Sandane, Nordfjord. Med tradisjoner som strekker seg helt tilbake til 1866, er hotellet svært opptatt av gjestfrihet og omtanke for gjesten. Se nærmere på hotellet her.

15. Dragsvik Fjordhotell (Ny)

Dragsvik Fjordhotel, Balestrand, Restaurant

Et fantastisk familiedrevet hotell i idylliske omgivelser med fjordutsikt fra både rom og restaurant. Herlig frokost og middagsmeny som du kan nyte i fred og ro. Se nærmere på hotellet her.

16. Basecamp Spitsbergen (Ny)

På Basecamp Spitsbergen kan du drømme deg bort og nyte stjernehimmelen fra et glasstak, i verdens nordligste by. Se nærmere på hotellet her.

17. Union Hotel Geiranger (25, 15, 9, 16)

union

Dette hotellet har mer å komme med enn en utrolig plassering ved Geirangerfjorden. Vakre rom, god mat og en fin spaavdeling. Se nærmere på hotellet her.

18. Scandic Holmenkollen Park (7, 14, 24, 13)

Har vært på lesernes liste hvert eneste år, men veldig opp og ned. Hotellet scorer høyt på panoramautsikt over Oslofjorden og byen. I tillegg til sitt sjarmerende og historiske miljø. Se nærmere på hotellet her.

19. Tørvis Hotell (Ny)

Med røtter som dateres helt tilbake til 1639, føles det ut som du bor i et levende museum. Hotellet ligger i Lustrafjorden, med sine 28 dobbeltrom – alle med utsikt mot fjorden. Se nærmere på hotellet her.

20. Engø Gård Hotel & Restaurant (Ny)

På Engø Gård Hotel & Restaurant bor du langt fra hverdagens stress og mas. Her kan du ikke bare nyte innendørsbassenget, men også nyte aktiviteter som å spille tennis, sykle, smake på vin eller gå rusletur i fjæra. Se nærmere på hotellet her.

21. Clarion Hotel The Edge (16,20, 21, 14)

Tromsøs største kongress-og konferansehotell i sentrum. Opplev nordlyset, midnattsolen, Tromsøs kulturliv og den nordnorske naturen fra hotellet. Miljøvennlig hotell bygget i miljøklasse A. Et naturlig kulturelt samlingspunkt i Nordens Paris. Den svenske mesterkokken, Marcus Samuelsson, står bak matkonseptet på restaurauten Kitchen & Table. Se nærmere på hotellet her.

22. Norefjell Ski & Spa (6, 22, 23, -)

Norefjell Ski & Spa har i flere år blitt kåret til Norges ledende spa-resort. Resortet er stedet med alt du kan drømme om. Skihotellet tilbyr aktiviteter for alle – alt fra ski, skøytebane spa-avdeling, svømmebasseng, treningsrom og en innendørs klatrevegg på 16 meter. Se nærmere på hotellet her.

23. Scandic Nidelven (1, 2, 7, 6)

Frokosten er nærmest legendarisk, men hotellet generelt er også svært godt. Her bor du sentralt i Trondheim, med de viktigste severdighetene i nærheten. Se nærmere på hotellet her.

24. Hotel Contintental (13, 13, 22, 4)

Et utmerket, klassisk hotell i Oslo med bredere appell enn man kan ane selv med finanskjendiser i underetasjen. Se nærmere på hotellet her.

25. Clarion Collection Folketeateret (15, 24, 17, 19)

Clarion Collection Hotel Folketeateret ligger midt i Oslo sentrum med gangavstand til både shopping og restauranter. Ikke langt unna finner du Karl Johans gate og Operahuset, Oslo domkirke og Parlamentet. Hotellet roper moderne eleganse og alle rommene har et flott interiør. Se nærmere på hotellet her.

Her er de tidligere kåringene:

Kåringen i 2013

Kåringen i 2014

Kåringen i 2015

Kåringen i 2016

Du finner verdens beste hoteller på Laurel Nights!

Les også:

To norske hoteller åpner i Stockholm

Vinterferie med luksusgaranti

Slik får du billig leiebil til vinterferien