NÅ er det på høy tid å booke en høyfjellsweekend. Foto: iStock

Norges beste skianlegg

Her er de beste skianleggene du ikke vil gå glipp av i 2018.

Vinterferie og påske er ikke langt unna. Det betyr hygge i solveggen på fjellet, skikkelig afterski og påskeskirenn. Det betyr også at du snart må bestille årets weekend til fjells.

Om du ikke eier en fjellhytte, eller om du simpelthen er sugen etter å teste nye løyper, har vi samlet sammen Norges beste skianlegg. Kåringen er gjort av World Ski Awards, som er det eneste globale initiativet til å erkjenne, belønne og feire de som er suverene innenfor ski-turisme.

–  World Ski Awards 2017 har vært den mest suksessfulle til dags dato, og styrker vår posisjon som det globale benchmark for ski-turisme, sa direktør Sion Rapson, under prisutdelingen.

Om du ønsker å dra til verdens beste skianlegg må du til Frankrike, nærmere bestemt Val Thorens, men Norge sitter på mange herlige skatter også. Se listen over Norges beste skianlegg under og finn inspirasjon til hvilket hotell du bør velge på hvert sted.


1. Trysil

Trysil har blitt kåret til Norges beste skianlegg av World Ski Awards 2017. Skianlegget er svært familievennlig, med store barneområder, og moderne og varierte bakker for de mest avanserte. Trysil skianlegg er gjennomtenkt, og vil være et godt valg av skianlegg, enten om du er amatør eller proff! Skianlegget byr på fire sammenhengende skiområder, hvor du kan velge mellom rød, blå, grønn eller sort.

Om du velger toppanlegget Trysil, anbefaler vi luksuriøse omgivelser på Radison Blu Mountain Resort, hvor du får svært bra velvære- og sportsfasiliteter, og en fantastisk atmosfære. Hotellet har blant annet skimulighter rett utenfor døren, 3 restauranter, spa med full service og innendørs og utendørs basseng.

 

Her kan du lese mer om Radisson Blu Mountain Resort & Residences på Trysil – Norges beste skianlegg 2017

 


2. Geilo

Geilo ligger i hjertet av Sør-Norge langs Bergensbanen, og med sine spektakulære naturomgivelser fra alle kanter, som Hardangervidda og Hallingskarvet, vil man få en fantastisk opplevelse ved dette skianlegget. Geilo skianlegg byr på fantastiske løyper til både alpinister og snowboard-entusiaster, for amatører og proffe. Det er en familievennlig destinasjon, hvor løypene har direkte tilknytning til de større bakkene og heisene. Bor du på Vestlia Resort er det i tillegg enda mer beleilig, da du omtrent befinner deg i skibakken rett utenfor døren. Noen av hovedfasilitetene frister med spa med full service, gratis varm og kald frokostbuffé og gratis badeland!

Les mer om Vestlia Resort her, og gjør bookingen for en fantastisk skiferie med venner eller familie

 


3. Hafjell

Hafjell, en snøsikker familiefavoritt, var selvsagt nominert til Norges beste skianlegg 2017. Skiløypene passer for alle nybegynnere til eksperter og i løypene får du en fantastisk utsikt mot OL-mannen i fjellsiden overfor. På toppen av Hafjell finner du Pellestova, et moderne fjellhotell med direkte adkomst til høyfjellet. I tillegg får du oppleve en restaurant med kortreist og velsmakende mat, i tillegg til å befinne deg på hotellet med Norges beste vinkjeller! Tilbring dagen i fantastiske alpint- eller langrennsløyper, avslutt dagen på Pellestova, og du har fått verdens beste dag på Hafjell.

 

Finn ut mer om fasilitene til Pellestova Hotel på Hafjell her

 


4. Hemsedal

Hemsedal blir også kalt for de skandinaviske alpene, og med god grunn. Skianlegget består av hele 49 bakker og 20 heiser, som naturligvis gir gode skimuligheter til alle og enhver. I tillegg til at mange av skiløypene er familievennlige, er Hemsedal også beryktet for sin morsomme After Ski, som gjør skianlegget spesielt bra for unge og festglade mennesker. Skarsnuten Hotel er et komfortabelt og stilig hotel for deg som elsker å få det lille ekstra ut av Hemsedal-turen din. Når du skal kose deg i et av Norges beste skianlegg, må man jo kunne kose seg på kveldstid! Er du i det sosiale humøret kan hotellet by på både restaurant, bar, lounge og nattklubb.

 

Skarsnuten vant prisen for Norges beste ski boutique hotel i 2015! Les mer og gjør bestillingen din her

 


5. Norefjell

1 time og 20 minutter fra Oslo finner vi det dominerende fjellpartiet, Norefjell, som også har vært med i kåringen av Norges beste skianlegg 2017. Skisenteret har 13 heiser og hele 26 ulike bakker i forskjellige vanskelighetsgrader. På grunn av det behagelige beliggenheten er Norefjell en populær vinterdestinasjon for skiglade østlendinger. Det finnes mange hytter og fritidsboliger, men Norefjell Ski & Spa er verdt å trekke frem. Det lekre hotellet har skimuligheter rett utenfor, et spa og til og med en nattklubb.

For en herlig opplevelse på Norefjell anbefaler vi Norefjell Ski & Spa

 


6. Hovden

Siste fjelldestinasjon som var nominert til Norges beste skianlegg 2017 er Hovden, som ligger i Bykle kommune i Øvre Setesdal. I tillegg til sine 170 km lange langrennsløyper, har Hovden Alpinsenter nedfarter som er tilpasset alle nivåer, og sammen med en utsiket over fjellheimen blir det til en spektakulær skiopplevelse. Hovden Resort ligger kun 5 minutter unna Hovden skisenter og badeland, hvor du kan beundre panoramautsikten fra baren og restauranten.

 

Les mer om Hovden Resort her og få glede av et av Norges beste skianlegg

 

 

Ønsker du å kjøpe en gave med mening? Her bestiller du Blindeforbundets kalender 2018

 

Les videre:

Stordalens skihotell er Sveriges beste

Hit drar du på skiferie i Alpene

Her kan du feire jul på hotell i Norge