Fredrikstad er Norges mest attraktive by. Vi gir deg 12 gode grunner til hvorfor du besøker byen i sommer. Foto: iStock

Norges mest attraktive by

Fredrikstad er stedet du reiser til i sommer!

Fredrikstad gikk nylig av med seieren som Norges mest attraktive by. «Attraktiv by» er statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling, og den skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet.

Klikk her for å se de hotteste overnattingsstedene i Fredrikstad

Vi ønsker å gratulerer Fredrikstad med seieren, og anbefale alle reiselystne å ta turen til den sjarmerende byen denne sommeren. Her er 12 grunner til hvorfor:

12 grunner til at du reiser til Fredrikstad i sommer

1. Gode matopplevelser: Enten du er på utkikk etter en restaurant i toppklassen eller et familievennlig lokale for en enkel matbit har Fredrikstad det du trenger. Velg mellom topprestaurantene Slippen, Fabel eller St. Raw for en eksklusiv opplevelse, eller gå for andre gode alternativer som Thai Market (byen beste thai!), italienske La Fabricia, eller storfavoritten Pizzanini (hvor du selvfølgelig bestiller «blegen»-pizzaen). Ønsker du å bo sentrumsnært i Fredrikstad er Quality Hotel Fredrikstad et veldig godt alternativ. Sjekk det ut her.

 

2. Et yrende kulturliv: Fredrikstad er kjent for kulturliv av høy kvalitet. Sjekk ut programmene på Litteraturhuset, Verdensspeilet, City Scene eller kulturhuset Blå Grotte. Her vil du garantert finne noe som favner interesseområdet ditt!

Flere av Fredrikstads mest kjente museum ligger i ærverdige Gamlebyen.

 

3. Museer for hele familien: I Fredrikstad kan du fylle flere dager med museumbesøk om ønskelig. Sjekk ut Fredrikstad Museums avdeling på Isegran (der den kjente TV-serien ANNO ble spilt inn), Tøihuset i Gamlebyen, Kongsten Fort, Elingaard Herregard (perfekt for barn!), Fredrikstads Hvalfangstmuseum og Gamlebyen Modelljernbanesenter. Les mer om de ulike museene her.

4. Koselige handleopplevelser: Besøk kjøpesenteret Torvbyen (som ligger midt i hjertet av byen), eller ta turen ned i den nyrenoverte gågata hvor kjente konseptbutikker som blant annet H&M, Weekday og Høyer har flyttet inn. Et godt tips er også å sjekke ut de lokale favorittene; klesbutikken Lykke og Ceci, eller interiørbutikkene Gran Domino og Dis Design.

Byfergen binder byen sammen og er til turister og lokales store gleder helt gratis!

 

5. Den sjarmerende byfergen: En av grunnene til at Fredrikstad gikk av med seieren som Norges mest attraktive by var på grunn av byfergen. Byfergen binder sammen Gamlebyen i øst, sentrum i midten og Kråkerøy i sør, og gjør det enkelt for deg å forflytte deg rundt i bybildet og nyte hva byen har å by på. Og ja, den er gratis. Se rutetider her.

6. Ærverdige Gamlebyen: Enten du kommer med byfergen eller kjører dit selv så er Gamlebyen et absolutt must å besøke når du er i Fredrikstad. Vi anbefaler deg å spise en nydelig lunsj på Mormors cafe, ta en softis som dessert hos den lokale bakeren, å oppsøke historiske attraksjoner som blant annet Glasshytta eller Bastion 5, og gå en lang tur på de kjente «vollane». Gamlebyens mange bygninger huser også små butikker hvor man kan man kjøpe design, kunst, håndverk, møbler, mat og mye annet. På lørdager kan man også handle på markedet på det koselige torvet.

Ønsker du å bo i Gamlebyen bør du sjekke ut det meget sjarmerende hotellet Gamlebyen Hotell. Sjekk det ut her.

7. Odds konditori: Dagen er ikke komplett før du har stukket nesa innom Odds og kjøpt med deg deilig bakverk fra byens legendariske konditori.

8. Kvalitetsstrender: Byen byr på en rekke ulike badeplasser hvor du kan kjøle deg ned en varm sommerdag. Sjekk ut steder som Langøya / Glufsa, Foten, Dypeklo, Hankø eller øyene nærmere Hvaler.

9. Fotballbyen Fredrikstad: Dra på Stadion og hei frem fotballklubben FFK – for ja, akkurat nå trenger de støtte fra supporterne! Her garanteres det god stemning og høy temperatur. Fra Hotell Fredrikstad er det kun 10 minutters gange til Stadion. Les mer om hotellet her.

Stadion ligger kun en kort spasertur fra sentrum. På kampdag er de lokale pubene og broene i byen dekket med FFK-vimpler.

 

10. Et mangfoldig friluftsliv: Skjærgården i Fredrikstad og Hvaler, innlandsidyll med vakre kulturlandskap, store skogsområder, vassdrag, og innsjøer – Fredrikstad har noe for alle og enhver, enten du ønsker å bade, gå tur langs kyststien, spille gold, fiske, padle, sykle, telte, øyhoppe. Les mer om alle de spennende aktivitetene du kan gjøre her.

 

Fredrikstadkysten, der naturen alltid veksler med årstiden, er noe du bør få med deg når du besøker byen.

 

11. Uteliv i en klasse for seg selv: Brygga i Fredrikstad er kjent for de aller fleste, og ikke uten grunn. På sommeren (spesielt) byr brygga på det beste av uteliv, med utesteder som blant annet Nini Beach, Ocean Club, OMG, Alibi og drinkstedet Savoy. Du har ikke opplevd Fredrikstad før du har opplevd bylivet! Scandic City er hotellet perfekt for deg som vil bo midt i kjernen av Fredrikstad. Bestill hotellet her.

12. Grensehandel: … er du først i Fredrikstad tar du selvfølgelig turen til Svinesund og gjør en skikkelig harryhandel!

Her bor du i Fredrikstad

Quality Hotel Fredrikstad

 

Bestill hotellet her

 

Scandic City Fredrikstad

 

Bestill hotellet her 

 

Hotell Fredrikstad

 

Bestill hotellet her 

 

Hotel Victoria

Bestill hotellet her

 

Hotell Gamlebyen

 

Bestill hotellet her