Norgesferie på sitt beste

... får du på fjellet. Omkranset av frisk luft, flotte farger og høye fjell på topptur, hyttetur eller hotellferie.

Slik ferie får du kun i Norge – og fotturer i fjellheimen blir ikke bedre enn om høsten her til lands. Temperaturen er «akkurat passe», du får et lite stykke Norge for deg selv og kvalitetstid med familie.

Dette er «typisk norsk». Hva er ikke bedre å være frakoblet fra Internett og alt det som hører med, for deretter å smøre nistepakke og fylle termosen med kaffe og kakao, ta på turklær, ta på sekken og gå en lang tur i fantastisk norsk natur? Når gjorde du det egentlig sist?… Tenker du fælt nå? Ja, men er det så lenge siden?

Olav Thon er et prakteksempel på å bruke norsk natur. Hytta hans er ikke større enn 12 kvadratmeter og med utedo, det opplyser utmark.org. I tillegg kjører han Suzuki Jimny, en av de enkleste firehjulstrekkerne du får på markedet. Likevel gliser han, og jeg vil tro at fjellet betyr ro, frihet og god stemning for Thon.

Nå fikk jeg veldig lyst til å dra på meg turskoa, finne tursekken og smøre den tradisjonelle matpakka vi nordmenn er så kjent for. Jeg vil på tur – og det i Norges flotteste, kanskje verdens flotteste natur.

Det finnes flere måter i reise til fjells på. Enten kan du bo på høyfjellshotell, bo på hytte(r) eller rett og slett telte i det fri. Eller kanskje du liker aller best å sove under åpen himmel?

Hotellene det er verdt å bo på

1.Scandic Hafjell

Scandic Hafjell, Øyer, Gjesterom

Familiehotellet som ikke ligger langt fra fjellet eller Hunderfossen familiepark. Lilleputthammer familiepark er også åpen i høstferien. I tillegg er det mulig å ta gondolbanen opp til Mosetertoppen og vandre innover i flott fjellterreng.

2. Radisson Blu Resort Trysil

Radisson Blu Resort Trysil, Trysil, Deluxe-rom, Gjesterom

Et hotell som virkelig anbefales ligger her i vakre Trysil. Radisson Blu Resort, som både passer for unge og voksne. Trysil som destinasjon satser nå på å bli en av Skandinavias beste sykkeldestinasjoner, for både sti- og tursykling. Her handler det om å samle hele familien til en aktiv høstferie. Andre ting Trysil kan by på denne sesongen er 18-hulls golfbane, elveaktiviteter og fiske. Etter en lang dag ute i naturen, kan forøvrig Radisson Blu Resort Trysil by på svømmebasseng i flotte omgivelser.

3. Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa, an Ascend Hotel Collection Member, Krødsherad, Utendørsbasseng

Fjellterrenget på Norefjell er flott til fotturer og sykling, og det er mulighet for rideturer med og uten instruktør. Ellers er det 18-hulls golfbane i nærheten. Kjører du også cirka 15 minutter fra Norefjell, kan du kjøre gokart eller crosscart hos Sigdal Motorsenter.

Et forholdsvis nytt og flott hotell beliggende cirka 1,5 timers kjøretur fra Oslo. Det er kåret til Norges ledende spa-hotell to år på rad, og absolutt verdt et besøk. Vil du ha litt ro og nyte omgivelsene, anbefales det å reise før vintersesongen begynner for fullt. De kan blant annet tilby en innendørs 16 meters klatrevegg i lobbyen.

4. Dr. Holms, Geilo

Galleribilde av overnattingsstedet

På Geilo kan du fiske i mange fjellvann og elver. Du kan sykle på stier på høyfjellet eller i skogsterreng. Du kan ri i fjellet eller drive med rafting i en av Europas beste raftingelver.

Frister Geilo og deres tilbud av aktiviteter? Dr. Holms er et ærverdig hotell beliggende svært sentralt. Det har historie og flotte omgivelser. I tillegg kan stedet friste med eget innendørs basseng og spa-avdeling.

5. Skarsnuten, Hemsedal

2955392_15_z

Et flott hotell beliggende i fjellsiden ved Hemsedal skisenter, som ved vintersesongen er svært befolket. Men høstsesongen er likevel en bra tid å reise på. Det er 20 topper å bestige, du kan ta med hele familien på ridetur eller sykle downhill. Frister dette? Da er Skarsnuten noe for deg og dine.

Fjelltoppene alle må bestige

1. Et landemerke

Lake Gjende, Besseggen and jotunheimen snow mountains, Norway

Besseggen, som ligger i Jotunheimen er på liste over «verdens mest spennende vandringer» i 2014 (magasinet National Geographics), og er en av de mest populære toppturene blant nordmenn. Ikke vært der enda? Turen tar cirka 7-8 timer og anbefales på det sterkeste.

Her kan du bo, hvis du skal bestige Besseggen i høst.

2. Fjellplatået «alle» går til

Preikestolen or Prekestolen

Preikestolen kjenner de fleste til, og enda flere har nok sett bilder fra det 25*25 meter store platået, som ligger cirka 600 meter over Lysefjorden. Det er et velkjent turistmål i Rogaland.

Her kan du bo, hvis du skal bestige Preikestolen i høst.

3. Norges høyeste topp

Utsikten fra Galdhøpiggen ut over Jotunheimen nasjonalpark blir ikke bedre på en godværsdag. Det er tross alt Norges høyeste fjelltopp, og rager 2469 meter over havet. Fjellturen passer også for barn, så nå er det bare å pakke bilen!

Er Galdøpiggen ditt neste mål? I så fall, her kan du bo under oppholdet.