Ny kåring: Dette er verdens beste strender

Noen strender er rett og slett bedre enn andre! Nå har brukerne av Tripadvisor kåret de aller beste strendene i verden. Noen vil nok ikke overraske så mye, mens enkelte kan virke «sjokkerende» for noen. Her er hele listen, med noen av lesernes anmeldelser.  

1.Grace Bay, Providenciales , Turks- og Caicosøyene

https://www.instagram.com/p/BBuaI2aokET/ Førsteplassen går til den tropiske strandperlen, Grace Bay! Det er vel kanskje ikke så rart. Stranden er aldri overfylt med turister. Og vannet? Ja, dét er så krystallklart og turkis som det går an å bli. Providencales er en øy på 98 kvadratkilometer med en befolkning på 32 000. Dette var vinneren av beste strand i samme kåring i 2011, og i 2015 kom stranden på 2.plass.

«Unbelievably clear, clean water with hundreds of shades of blues and greens and white sugar sand beaches—ahhhhh!»

Beste hotell ved Grace Bay: Seven Stars ResortFinn flere fantastiske hoteller ved Grace Bay her.Slik kommer du dit: Fly til New York, derfra direkte til Turks and Caios. Sjekk flypriser her.

2.Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasil

https://www.instagram.com/p/8GAdbvr4La/ 354 kilometer utenfor kysten til Brasil finner du 21 små øyer, og en av verdens beste strender. Hovedøya er på 18 kvadratkilometer med et innbyggertall på 3012. Dykkere elsker området siden man kan dykke ned til 40 meter uten våtdrakt på grunn av varme undervannsstrømmenr. Under vann kan man se opp til 50 meter fordi vannet er så klart.

«As you walk through a small trail, you can’t imagine what awaits you. The heavenly view seems like a mirage.»

Beste hotell i Fernando de Noronha: Pousada TribojuFinn hoteller i Fernando de Noronha her.Slik kommer du dit: Fly fra Oslo til Portugal, så videre til Natal.Derfra båt til øya Fernando De Noronha. Sjekk flypriser her.

3.Playa Paraiso, Cayo Largo, Cuba

https://www.instagram.com/p/BCA0qEGifrq/ På sørkysten til Cuba ligger en skjult strandperle på Karibien. Langs strendene er det hvitt sand myk og hvit som mel, og noe av det mest turkise vannet i Karibien. Cayo Largo har noen av de mest rolige strendene, som er perfekt for alle slags vannaktiviteter. Oppreist rekker ikke vannet høyere enn til livet helt du kommer 50 meter ut i vannet. Strandbaren serverer forfriskende mojito og kokosnøtt-drikker som du kan nyte på et lite stykke paradis.

 «Picture perfect in every way. Gorgeous beach and the bluest water ever!«

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

4.Anse Lazio, Praslin Island, Seychellene

https://www.instagram.com/p/BBNL3DyJYZR/ Anse Lazio ligger nordvest for Madagascar, øst for Zanzibar og sør for Socotra. Midt i det indiske hav kan stranden skryte seg på krystallklart vann og grønne lunder.

«Picture perfect, with crystal clear, warm waters, shade, sun and powder white sand.»

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

5.Cayo de Agua, Los Roques National Park, Venezuela

https://www.instagram.com/p/BCK1YNVQRwE/ Rent, vakre sterke farger, ikke-turistinfisert. Her er det ingen andre enn deg (kanskje et par personer til), nydelig lyd av bølgene, fugler, båt og rolig musikk i bakgrunnen. Du hører også lyden småfly i ny og ne, men her er det ingen biler å se. Rent paradis på jord!

«An incredible beach of soft white sand surrounded on two sides by the Caribbean sparkling in all shades of blue.»

De 10 beste hotellene i nærheten av Los Roques National Park.

6.Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

https://www.instagram.com/p/BB6wTHLKmht/ Flamenco Beach er kjent for turkis vann, myk hvitt sand, fisking og sine dykkerfasiliteter. Stranden er formet som en hestesko, og er regnet som både Puerto Ricos og Culebras beste strand. I nærheten er det mange kiosker, livvakter, turistbutikker, samt som det er enkelt å komme seg til sentrum, Dewey. Komme seg dit: Ta fergen eller fly til Culebra flyplass. Søk flybilletter her.

«The water was so clear and blue and gorgeous against the backdrop of the mountains. You can’t take a bad picture here.»

Beste hotellet ved Flamenco Beach: Rosa’s Place GuesthouseDe 10 beste hotellene nær Flamenco Beach

7.Playa de Ses Illetes, Formentera, Balearene

https://www.instagram.com/p/6Nu2Fdj4hF/ Playa de ses illetes ligger i en liten øy, 4 kilometer fra la Savina. Stranden er ganske så idyllisk for dykkere fra hele verden i og med at engen under vannet er listet opp på Unescos verdensarvliste. Finkornet hvit sand og slank skråning (50 meter fra stranden er det en dybde på 1,5 meter) har gjort stranden til en av de mest besøkte strendene i vakre Formentera.

«Endless sea, fine sand, spectacular views, yachts, fancy stalls, Ibiza on the horizon.»

Hoteller i nærheten av Ses Illes Strand.

8.Ngapali Beach, Ngapali, Myanmar

https://www.instagram.com/p/BCK59hDA4Po/ Ngapalis idylliske palmekantede strand, er stedet å «komme seg vekk fra alt». Noen hevder at Ngapali-navnet stammer fra en italiener som mimret om Napoli for flere år siden. Stranden har et rykte om å være landets beste strand.

«Three kilometers of beach without a soul to be seen. No seashells, no rocks, no vendors!«

Finn de beste hotellene i Myanmar her.

9.West Bay Beach, West Bay, Honduras

https://www.instagram.com/p/BBdMcbDDUyi/ West Bay Beach er som mange ser for seg, en idyllisk strand i Mellom-Amerika. Kritthvit sand, turkisgrønn vann, svaiende palmer – det blir ikke bedre enn det. Ikke glem dykkerutstyr! Her finner du nemlig verdens nest største korallrev.  

«Gorgeous beach. Just walk out a few steps to some of the best snorkeling on earth.»

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

10.Nacpan Beach, El Nido, Filippinene

https://www.instagram.com/p/BB7ur6ED-6s/ Nacpan Beach er en 4 kilometer lang strekning med uberørt hvit sand og rent krystallklart vann. Dette er stranden du går til for å unnslippe folkemengden og finne igjen hvilepulsen. Naturperlen, Palawan, er en provins bestående av nesten 1780 øyer, hvor øygruppen El Nido (om lag 40 øyer) er blant disse. Mange kan hevde at øyene minner om Thailand, men det er trygt å si at Filippinene er noe helt for seg selv.

«A long coastline, golden sand, beautiful crystal waters and a completely virgin landscape make a visit to this place unforgettable!»

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

11.Maho Beach, Cruz Bay, St.John

https://www.instagram.com/p/BBQb5DcK_6p/ Drømmer du om en tropisk sommer? Saint John er den minste av de tre hovedøyene i De amerikanske jomfruøyene. Øya var tidligere en dansk-norsk koloni som en del av Dansk Vestindia. Dette er et relativt liten øy med kun 4157 innbyggere, men har likevel noen av verdens beste strender. Maho Bay er visst en av dem. Vannet er behagelig året rundt, beskyttet fra en del vind. Dette er en av de lengste strendene i Saint John, og er idyllisk for barnefamilier så vel som kjærestepar.

«Beautiful beach with clear water. Swam with a sea turtle and came ashore to sunbathe with an iguana.»

Les også: Saint John er kåret til en av verdens beste øyer

12.Whitehaven Beach, Whitsunday Beach, Whitsunday Islands, Australia

https://www.instagram.com/p/BCK7Xxmyq3y/ Whitehaven kan nesten oversettes til Whiteheaven ! Bare se for deg at du har foten i den mykeste og hviteste sanden, mens bølgene fra havet slår forsiktig inn mot vannkanten. Som om det ikke var nok, har du den grønneste jungelen i bakgrunnen. Whitehaven er 12 timer i bil nord for Brisbane, med tre nasjonalparker rundt strandområdet. Sjekk turer her!

«The whole beach is untouched. No stores, no restaurants, just the beauty of nature at its best.»

13.Sharm El Luli, Marsa Alam, Egypt

https://www.instagram.com/p/7dcNRCTENJ/ Sharm El Luli er nesten som paradis. Ved lavvann ( og tidevannsforskjellen her er begrenset) er det en perfekt lagune, som er lett å vasse i takket være havbunnen som gradvis blir dypere. Det sies at kontrasten mellom det krystallklare vannet og de ​​forskjellige blåfargene er så slående at det enkelt kan sees fra verdensrommet (ja, det er bare å se satellittbilde..). Stranden ligger noen 60km sør for Marsa Alam-byen. 

«Paradise. Pristine, beautiful beach and a tropical aquarium under water.»

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!

14.Elafonissi Beach, Elafonissi, Hellas

https://www.instagram.com/p/7VvvRQRdPx/ Elafonissi er en vakker strand du aldri har sett maken til. Stranden er omringet av imponerende fjell, flotte laguner med turkis vann og en øy som er fredet bl.a. for å beskytte den truede havskillpadden, caretta caretta. Ikke minst den lysrøde/rosa sanden som er vanskelig å unngå. Elafonissi blir ofte kjennetegnet som » Kretas Maldivene», og ligger i det sørvestlige hjørnet av Kreta.

«The sea was calm and beautiful. The colors are intense—light blue water, pink sand. Paradise.»

Les også: Hellas aller beste øyer

15.Playa Manuel Antonio, Manuel Antonio National Park, Costa Rica

https://www.instagram.com/p/BBpmwvCl8Az/ Playa Manuel Antonio ligger i nasjonalparken Manuel Antonio, 132 km fra hovedstaden San José. Så mange som 150 000 mennesker besøker nasjonalparken årlig, og den er kjent for sine flotte strender og turstier. Ikke bli overrasket dersom du ser en apekatt eller to. Nasjonalparken har visst 109 ulike pattedyr og 184 fuglearter.

«Gorgeous beach, gentle tide, warm water. A swimmer’s paradise.«

16.The Baths, Virgin Gorda, Britiske jomfruøyene

«I’ve been all over the Caribbean, and this is the most beautiful place I’ve ever seen. We lost count of the beautiful, bold-colored fish that swam near us.»

17.Camp’s Bay Beach, Camps Bay, Sør-Afrika

«The sandy beach and massive, cold waves are just what’s needed on a hot, sunny summer Cape Town day.»

18.Praia da Marinha, Carvoeiro, Portugal

«Classic Algarve beach with sand, cliffs, rocks, caves, arches—it’s got it all. Plus crystal clear water and an abundance of marine life on show.»

19.Kata Noi Beach, Karon, Thailand

«Waves and water like baby bear’s porridge: not too hot or cold, not too big or small. Simply perfect in every way. Really.«

20.Clearwater Beach, Clearwater, Florida

«The sugar fine white sand is a trademark of this fabulous beach. Perfect for a day in the sun. You might even spot a dolphin or two playing on the horizon.«

21.Playa Paraiso, Tulum, Mexico

«One of the most beautiful beaches I’ve ever seen. Swim, take a nap, read a book. You’ll be happy to just be here.«

22.Agonda Beach, Agonda, India

«Serene, tranquil beach, far from the madding crowd. Ideal place for meditation, sun worshiping or reading.«

23.Horseshoe Bay Beach, Southhampton Parish, Bermuda

«The perfect beach? Picturesque, with pink sand and gentle waves rolling in. Lovely at any time of the day.»

24.Tumon Beach, Tumon, Mariana Islands

«The sand is white, the water a gorgeous blue. Swimming, snorkeling, paddle boarding or small water crafts—you can do it all here.«

25.Praia de Santa Maria, Santa Maria, Kapp Verde

«The weather, the amazing sandy beach and crashing waves, the fresh fish on the pier—all great memories!» Fortsatt interessert i reisesaker?

Les: Lisboa – et perfekt feriemål uansett årstid