Nye populære destinasjoner i 2015

Det er mange eksotiske og spennende reisemål å velge mellom, men det er ikke alltid like lett å bestemme seg hvor man skal dra. Hva med en litt annerledes destinasjon i år?   Hotels.com har satt opp en liste med 13 populære reisemål i 2015 som garantert vil gi deg en uforglemmelig ferie:

Charleston, USA

Charleston

Charleston, South Carolina, er en klassisk sørstatssby og en av de eldste byene i USA. Hit vil du garantert reise tilbake – mye på grunn av den store gjestfriheten fra åpne og vennlige amerikanere. Byen har flere ganger blitt rangert som en av de mest besøkte byene i landet. Imponerende arkitektur og byggestil er en annen grunn til at dette har blitt et populært reisemål. Uansett hva slags interesser du har, så har Charleston noe for alle – blant annet surfestrender, country musikk, vakre turstier og lange sykkelløyper.

Anbefalt hotell:The Francis Marion Hotel

hotell1

 

Chiang Mai, Thailand

changmai

Stadig flere reisende har fått øynene opp for Chiang Mai. Dette er Thailands nest største by – og byr på mye mer enn bare nydelige hvite strender. Her finner du mange antikke templer, flotte arkitekturer og andre spennende severdigheter. Chiang Mai er en blanding av moderne og det gamle – med stadig nye internasjonale kjedebutikker. Du får mye rimeligere pris på hoteller, shopping og mat her enn i de andre travle byene som Phuket og Bangkok.

Anbefalt hotell: Shrangi La Hotel

hotell2

 

Buenos Aires, Argentina

buenos

Buenos Aires er som en europeisk by med latin-amerikansk tvist. Nydelig fargerik arkitektur, tangoforestillinger, pulserende nattliv, utallige gode shoppingmuligheter og himmelsk mat er noen av grunnene til at turister stadig forelsker seg i byen. Palermo er en av de mange fine bydelene som er verdt å ta turen til- et sjarmerende område for deg som elsker kunst og søte smågater.

Anbefalt hotell: Hotel Madero

hotell3

Portland, USA

portland

Portland i Oregon er kjent for å være USAs grønneste by.  Vil du på sykkelreise så er dette det rette stedet. Du kan besøke byen  i alle årstider, for her skjer det noe spennende stadig vekk. Svært mange festivaler og konkurranser arrangeres året igjennom, og på en normal pub kan du forvente deg svært mange ølopplevelser. Portlands Japanske hage er en populær turistattraksjon, og regnes som den mest autentiske hagen du finner utenfor Japans grenser.

Anbefalt hotell: The Westin Portland

hotell4

Quebec, Canada

quebec

Quebec er den største provinsen i Canada. Her finner du verdens mest fotograferte hotell, Chautau Frontenac (på bildet). Hestekjerrer, flotte historiske arkitekturer, grønne områder og behagelig temperatur er det som tiltrekker seg flere og flere turister hvert år. Quebec om vinteren er også ganske populært og må oppleves! Et vakkert vinterland, rett og slett.

Anbefalt hotell: A Gute De La Chute

hotell5

Florianopolis, Brasil

florianopolis

Når man tenker Brasil, tenker man vel Rio Janeiro, men denne skjulte ferieperlen er verdt en visitt. Florianopolis er hovedstaden i delstaten Santa Carina. Det sies at byen er en blanding av St.Tropez og Ibiza – bortsett fra at alt er langt billigere. Her finner du 42 strender hvor hver strand har sin personlighet – ofte stappfullt av partyglade turister.

Anbefalt hotell: Costa Norte Ponta Das Canas

hotell6

 

Glasgow, Storbritannia

glasgow

Skottland er et av Storbritannias vakreste land, og blir stadig populært for de som vil ha en annerledes ferie. Storbyen Glasgow er kjent for sin sjarmerende kultur, hyggelige innbyggere, fantastisk arkitektur, livlig nattliv, og utrolig mange spennende restauranter. Du kan ikke forlate byen uten å se Duke-statuen og hans trafikkjegle på hodet. Den står utenfor galleriet for moderne kunst, og er et ganske berømt fotosted for turister. Se til å stikke innom kunstgalleriet når du først er der! Her er det stort utvalg av moderne kunst fra hele verden.

Anbefalt hotell: Radisson Blu Hotel Glasgow

hotell7

 

Göteborg, Sverige

gothenborg

Hej Hej, Göteborg er visst med i denne listen også. Vi skjønner vel hvorfor. Dette er Sveriges beste by – og ikke bare på grunn av  Liseberg. Les mer om hvorfor du bør reise til Göteborg her.

Anbefalt hotell: Grand Hotel Opera

hotell8

 

Busan, Sør-Korea

busan

Busan er Sør-Koreas nest største by etter hovedstaden Seoul. Byen bugner av av fjell, restauranter, markeder og kafeer. Koreas største strand og elv finner du også her. Busan har mange vakre turområder, og er det et sted du bør besøke, så er det de buddhistiske templene – særlig Beomeosa-templet. Dette er en av de største templene i Sør-Korea og ligger på en vakker grønn fjelltopp. Templet tilbyr et program hvor du får muligheten til å se hvordan en munk faktisk lever – en unik opplevelse som anbefales.

Anbefalt hotell: Novotel Ambassador

hotell10

 

Santiago de Compostela, Spania

santiago

Santiago de Compostela er kjent som Spanias mest historiske by. Det mest populære monumentet er Katedralen, den er nemlig innskrevet i Unescos verdensarvliste  – og har sammen med Roma og Jerusalem vært de viktigste pilegrimsmålene for den europeiske kristenheten. Her får du en innholdsrik reise med mange historiske monumenter som er verdt å se, samt godt utvalg av restauranter, barer og koselige kafeer.

Anbefalt hotell: Nh Collection Santiago De Compostela

hotell11

 

Kappadokia, Tyrkia

capadoccia

Kappadokia er ferieperlen i Tyrkia du kanskje ikke har hørt om. Her er det rik på opplevelse, vakker natur og spennende historie. Dette er garantert et populært reisemål i år – for de som vil oppleve en annerledes side av Tyrkia. Her ser du vakre gruvehoteller, steinhus og utrolig mange fargerike luftballonger(!). Les mer om Kappadokia her

Anbefalt hotell: Garamisu Cave Hotel

hotell12

 

Sotsji, Russland

sochi

Sotsji er regnet som et populært reisemål, særlig etter Vinter OL i 2014. Byen er ganske temperert mesteparten av året. Riviera-parken og den Botaniske hagen er blant byens mest populære attraksjoner. Her kan du både ta en skiferie eller en bikiniferie – perfekt reisemål for alle.

Anbefalt hotell: Radisson Blu Paradise Resort and Spa

hotell13

 

Essaouira, Marokko

essa

Essouria er en annerledes by i Marokko –  en kystby som tiltrekker til seg flest surfere. Medina-en er innskrevet i Unescos verdensarvliste – et godt bevart eksempel på det europeiske 1700-tallets festninger. Byen var en gang en kulturell kontakt og handel mellom Europa, Marokko og dets oppland i Sahara. Hvitkalkete hus gjør at Essouria er kjent som «den hvite byen». Fascinerende kultur, behagelig klima og fine strender finner du også her.

Anbefalt hotell: Atlas Essaouira & Spa

hotell14

Bestill billige flybilletter her

 

Les også:

Tyrkias beste badebyer

Verdens beste strandklubber

 

Følg oss på Instagram og Facebook !

 

Kilder: (Hotels.com, Wikipedia)