Foto: iStock

Nyt påskesolen i et annet land

Her kan du få en forsmak på sommeren.

Er du av den typen som ikke liker ski og hyttekos i påsken, så er kanskje en ferie til sydligere strøk noe for deg. Nå kan du bytte ut fjelltur og kulde med bading, sol og varme!

Få 19 dagers ferie: Oversikt over røde dager, samt dagene du kan ta fri (med ring rundt). Foto: Norskkalender.no

Visste du forresten at du kan få 19 sammenhengende fridager i påsken på rad ved å ta ni fridager? Torsdag 13. april, fredag 14. april og mandag 17.april er allerede fridager.

Alt du trenger å gjøre er å be om fri fra tirsdag 18.april til fredag 28 april. Ferien kan du strekke helt frem til mandag 1.mai. Gjør det meste ut av det og ta en kombinasjonsreise, eller reis ta en lengre feire og reis til fjernere strøk.

 

Det blir altså påskeferie fra og med 13.april og helt frem til 1.mai.

Her kan du nyte påskesolen i et annet land:

 

Fargerik og bohemsk: Lisboa

Finn billige flybilletter her.

Lisboa er en vakker og sjarmerende by – og minner veldig om San Fransisco. Lisboa er en av Europas mest romantiske storbyer som må bare oppleves!Portugal har et gunstig klima året rundt, med varmt og godt vær i hele landet mellom april og oktober.

Det er mange muligheter til en rimelig reise hit. Flyturen tar ca. fire timer. TAP Portugal er den eneste som fly direkte, ellers mellomlander du i Frankfurt, Brussel eller London. En Portugal-ferie kan være lønnsomt!

Les mer om denne populære storbyen her.

Hotelltips i Lisboa: Epic Sana Lisboa Hotel

 

Portugals vakre kyst: Algarve

Algarves kjennetegn er nok de flotte hvite sandstrendene omringet av bratte klipper. Strandopplevelsen blir helt unik og du finner ikke mange like steder som dette. Små fiskebyer, luksuriøse hoteller ligger ligger som perler langs kysten og gir gjestene sine en vidunderlig utsikt over havet og naturen i Portugal.

I og med at Algarve ligger i Algarvekysten, varmer solen fra det afrikanske kontinentet ekstra mye her.

Barna kan dra på et lite eventyr på Aqualand, som er et av de største badelandene i Europa. Her er det en 23 meter høy vannsklie, «banzai», som barna kan kose seg med.

Her bor du: São Rafael Atlântico

Se mer av hotellet her.

 

Frankrikes berømte middelhavsregion: Provence

Frankrikes godt besøkte områder som Nice, Cannes og St. Tropez  trekker til seg tusenvis av nordmenn hvert år. Det finnes derimot skjulte perler som enda ikke har blitt oversvømmet av turister med sokker i sandalene. Landsbyen Gordes er en av de vakreste landsbyene Frankrike og hotellet La Bastide de Gordes frister med et ferieopphold i særklasse.

Sjarmen i den lille landsbyen er de landlige omgivelsene og koselige atmosfæren. Det er kun 2000 mennesker som bor her fast, men det er 23 overnattingsmuligheter i den nydelige byen. Faktisk så er flere av dem av hotellene i luksusklassen med hele 5 stjerner. De fleste av hotellene er ikke store og minner heller mer om villa-  og leilighetskomplekser. Dette er derfor et fint sted for vennegjengen.

Ta med venner og familier på en tur hvor dere nyter late dager i solen med god mat og drikke i sjarmerende omgivelser.

På vårt reisesøk kan du sammenligne flypriser fra mer enn 800 nettsider.

Vil du få mye ut av ferien så flytt litt på deg. To uker er for lenge, en for lite. Del opp to uker i tre ulike destinasjoner!

Start på den italienske øya Sardinia og byen San Teodoro, ta båten over til franske Korsika og båt igjen til Nice. Da får du slaraffenliv og god mat, litt sightseeing i en sjarmerende middelalderby med en bystrand og til sist – storbyshopping i fasjonable Nice.Les mer utfyllende guide her.

Her er de 10 beste hotellene i Nice

Se på hoteller i St.Tropez her.

Dette er de 10 beste hotellene i Cannes

 

En liten perle mange glemmer: Monaco

Det lille landet blir ofte sett på som en del av Frankrike, men her snakker vi om et eget land med mye å oppleve.

Monaco har en fantastisk beliggenhet ved den franske Middelhavskysten, like ved flere kjente byen som Cannes og Nice. Klimaet i det lille landet er av en annen verden med en deilig og sval varme gjennom hele året. Det er fjellkjeden Alpes-Martimmes som beskytter fyrstestaten mot kjølige nordavinder. Januar er den kjøligste måneden her, men uansett om det er vinter eller ikke så er temperaturen langt over null grader. Juli og august er de varmeste månedene i året.

Hotelltips: Rivera Marriott La Porte de Monaco

 

Stressfri sandferie: Kapp Verde

Et annet alternativ til reisemål for deg som vil på eksotisk påskeferie, er vakre Kapp Verde. Kapp Verde ligger ikke så mye lenger sør enn Kanariøyene, men den lille øygruppen har et enda varmere klima og er mindre utbygd enn Kanariøyene. Reis hit hvis du drømmer om en avslappende badeferie i vakre omgivelser.

Hotelltips på Kapp Verde: Hotel Vip Praia

Et hotell med ledige rom i påskeferien er Hotel Vip Praia på øya Praia – her kan for eksempel du og din kjære nyte en romantisk uke for ca 7000 kroner.

Sjekk flypriser her.

 

Et karibisk ferieparadis: Dominikanske Republikk

Den Dominikanske Republikk ligger i Karibia, sydvest for Cuba mot Atlanterhavet, og på øya Hispaniola som den deler med Haiti. Den dominikanske republikken dominerer og tar opp 2/3 av landområdet, og er i dag en av Karibias mest attraktive turistmål.

Republikken som ble oppaget av Christoffer Colombus i 1492 har vært både spansk og fransk koloni, og en periode underlagt Haiti, men har siden 1844 vært et selvstendig land. Til tross for at det har lidd under lange perioder med diktatorer er det i dag en fredlig og demokratisk republikk, som styres av president Danilo Medina.

Dominikanske Republikk har hatt lenge hatt sukker og tobakksproduksjonen som viktigste næringer, men i dag er det i støre grad tjenester som vannkraft og turisme som har tatt over.

På republikken finner man flotte badestrender rundt hele, men reiser du hit for å surfe er Cabarete stedet for deg. Det er nemlig her det er mest vind og best bølger.
I tillegg til vannsport og bading kan du dra på utflukter og se både haier og rokker, shoppe i Playa Dorada eller Santiago, eller bare ligge å sole deg hele dagen og danse til karibiske rytmer hele natten. I april kan du forvente opptil 28 varmegarder!

Her bor du: Dreams La Romana

 

Øya med den evige våren: Fuerteventura

Fuerteventura ligger ca. 90 km unna det afrikanske kontinentet og er dermed nærmeste nabo til Sahara-ørkenen.

Blant øygruppens mange perler, finner du byen Corralejo på Fuerteventura. Corralejo har flere ting å by på, og det absolutt beste er de mektige sanddynene med sand fra Sahara og krystallblått hav så langt øyet kan se. Her surfes, soles og bades det i skjønn forening.

Det er litt utenfor Corralejos sentrum du skal dra for å nyte strandlivet, da den lille bystranda ikke helt kan måle seg med de store, silkemyke strendene litt utenfor. Bo gjerne i sentrum da det er her du kommer til å oppholde deg på kvelden, og dra inn til sanddynene på dagtid.

Hotelltips på Fuerteventura: Gran Hotel Atlantis Bahia

Gran Hotel Atlantis Bahia Real G.L., La Oliva

Se flere bilder av hotellet her.

 

Badeferie i Thailand: Koh Samui

Du kan selvsagt reise lenger enn til Kanariøyene og Mallorca, i påsken er det for eksempel perfekt å reise til Thailand. På Koh Samui kan du få en uke på hotell for bare et par tusenlapper, og det er fortsatt mye ledig i påsken.

Sjekk ut hotellene på Koh Samui her.

 

En av middelhavets mest solrike øyer: Kypros

Det er for en grunn at nordmenn år etter år velger å pakke kofferten og vende nesen mot Kypros. Afrodites øy, som Kypros ofte kalles, er en av de vakreste i Middelhavet. I oktober er gjennomsnittstemperaturen på 27 grader,så du slipper å pakke vekk sommerklærne helt ennå.

Dette er den perfekte destinasjonen for barnefamilier som er ønsker en avslappet ferie og garantert sol. Turkist hav og kritthvite strender er assosiasjonene til Kypros. Ifølge EUs årlige rapport har Kypros Europas beste badevann og det gleder både store og små. Det er få aktiviteter nordmenn liker bedre enn å plaske i vannet ( etter ski, så klart). På Kypros finner du i tillegg både sand- og steinstrender.

Her må du bo på Kypros: Hilton Cyprus

Sjekk ut hotellet her.

 

Vinn tur for to til Los Angeles! Meld på deg på konkurransen her.

 

Les også:

Her bør du bo i ferieparadiset Kroatia

En guide til vakre Thailand

Den store guiden til Miami