Obamas favorittkokk tar med seg New York til Norge

Stjernekokken skal nå sette sitt preg på den kulinariske himmelen i Norge.

Født i Etiopia, oppvokst i Sverige og superkokk i New York. Nå skal den svenske toppkokken Marcus Samuelsson og Petter Stordalens Clarion-kjede forføre skandinaver med USA-inspirert kokkekunst. Clarion Hotels, som er en del av Nordic Choice Hotels, og stjernekokken står sammen bak det nye restaurantkonseptet Kitchen & Table

En matpersonlighet i verdensformat

Marcus Samuelsson ble født i 1971 i Etiopia, men ble adoptert og oppvokste i Göteborg. Han var for liten til å bli fotballspiller, så kokk ble han isteden. Som 23 år gammel kjøkkensjef ved restauranten Aquavit i New York fikk han tre stjerner av matkritikerne i New York Post som den yngste noensinne.

Samuelsson har laget mat til blant annet Bill Clinton, president Obama, den svenske kongefamilien og Marthe Stewart. Han har utgitt fire bøker, og har nå spisesteder i New York og Stockholm, i tillegg til flere andre steder i Sverige.

 

«Fun Dining»

– Vi har laget et enkelt konsept, Fun Dining, som skal vise det norske publikum at god mat ikke tenger å være stivt. Fun dining handler om gode smaker i en avslappet atmosfære, omringet av kjente glade mennesker med toppservice, sier Marcus Samuelsson i en pressemelding.

Det er smaken av Manhattan med norske råvarer som er konseptet for Kitchen & Table. Kitchen & Table vil bringe Manhattans smaksregnbue til Norge, nemlig den flerkulturelle blandingen av folk, livsstiler og mat som gjør Manhattan så fantastisk. I tillegg kommer alle restauranter til å få sine signaturretter, så hver by vil få sin egen unike Kitchen & Table meny.

Clarion kjeden

Kitchen & Table blir en fast inventar på alle Clarion hoteller i Norge. Disse restaurantene vil være kjærkomne tilskudd i alle byer hvor Clarion har et hotell. Hele 19 hoteller.

Her finner du alle Clarion- hoteller i Norge

 

Kitchen & Table åpner på følgende hotell og byer i 2013:

2. august, Clarion Hotel Stavanger, Stavanger

August , Clarion Hotel Ernst, Kristiansand

August, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Trondheim

September, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo

September, Clarion Hotel Tyholmen, Arendal

Oktober, Clarion Hotel Admiral, Bergen

November, Clarion Hotel Bergen Airport, Bergen

 

Her finner du alle Kitchen & Table