Øl, fart og nudiststrender

Men også barnevennlig badestrender, et rimelig prisnivå og kort reisevei.

– «Norwegians – how nice!»

Rügen kan skryte av svært flotte strender og bademuligheter.

Det er ikke hver dag nordmenn finner veien til tyskernes favorittøy Rügen, men gjør man det blir man i hvert fall godt mottatt. Og antagelig svært positivt overrasket.

«Norwegians – how nice!» var kommentaren vi fikk når vi fortalte hvor vi kom fra.

Øya Rügen har mye å by både for liten og stor, men først og fremst ble vi fascinert over de brede, hvite og lange sandstrendene, for dette er virkelig Nord-Europas svar på Syden.

Og med den lave prisen du betaler for en djevelsk god pizza Diavolo og en øl på Pizza-Backhaus (Poststrasse 6) i Göhren, kunne man nesten også tro det var der man var – i Syden altså.

Her finner du overnattingsmuligheter på Rügen

Her finner du flere overnattingsmuligheter

Og Sembo tilbyr både feriehus og hoteller. Sjekk det her!

En ny æra

Men øya Rügen er tyskernes største øy og den ligger i Nordøst-Tyskland mot Det baltiske hav eller Østersjøen som vi ofte sier.

Øya har alltid vært et populært feriemål for folk, og kjente personer som Bismarck, Sigmund Freud, Thomas Mann og Albert Einstein har alle tilbragt sine fridager her.

Under DDR tiden var det feriestedet til topp-politikere som blant andre Erich Honecker.

På toppen av popularitetsskalaen

Etter en periode med litt stagnasjon har stedet nå gått forbi Tysklands andre populære øy, Sylt,  i antall turister og rager igjen øverst på popularitetskalaen.

Det merkes også på hotellbeleggene. For bare noen år siden kunne man oppdrive et rom på dagen, men det går ikke lengre.

Planlegger du et besøk til den sjarmerende øya så bør du derfor sørge for at overnattingen er i orden før du kjører over broen fra Stralsund, eller går i land i Sassnitz.

Klikk her for å sikre deg rom

Sellin Pier som ligger i strandbyen Sellin, strekker seg nesten 400 meter ut i vannet og huser en romantisk restaurant.

Mye å by på

I tillegg til at øya vakker med sine flotte badestrender og muligheter for vannsport har den i dag mye å by på av både severdigheter og attraksjoner.

Her finner du flere museer (Besøk en ekte ubåt, dinosaur-museet o.l.), spennende shopping i små kunstbutikker samt de mange spa-tilbudene for den som vil pleie kropp og sjel.

Damplokomotivet «Rasende Roland» som er spesielt populært blant barna frakter deg og dine mellom de små feriebyene Göhren, Binz og Sellin.

 

Ja til nudister og hunder

Er du glad i å bade naken kan du glede deg over at her finner du mange likesinnede. Tyskerne er flinke til å tilby alternativ for nudister (selv i badeland kombinert med tyrkist bad) og nudiststrender er lett gjenkjennelige ved at de er merket med FKK. Ja – i tillegg til at folk går rundt nakne da.

Og har du hunden med på ferien finner du en egen strand for den også.

Byggverket «Prora»

Pass også på å få med deg de hvite kalksteinklippene Rügen er kjent for, sykkelmulighetene i den flotte naturen (250 km «sykkelveier») og byggverket «Prora».

Prora ble bygget under krigen på ordre fra Hitler og skulle være «hotellet» til alle arbeiderne når de skulle få sin velfortjente uke med sommerferie.  Bygget ligger 150 meter fra havet, er 4,5 km langt og bygget for å huse 20 000 gjester. Pga. krigens slutt ble aldri bygget tatt i bruk, men ligger der i dag til skue for alle nysgjerrige turister som vil påminnes om hva en gal mann kan få i stand.

Rügen er kjent for sine kalksteinsklipper som man også kan se ved innseilingen om man kommer sjøveien.

Ferje fra Sverige

Er dere en familie på 4  går tusenlappene fort når man skal ut å fly, så fyller du heller opp tanken og setter kursen for Malmø og Trelleborg i stedet, er det mye penger å spare.

Fra Trelleborg tar dere båten over til Sassnitz (4 timer), også er du fremme på ferieøya Rügen. Ferjen får du til rund 700 kr (4 pers + bil), men book gjerne på forhånd for å sikre deg plass.

Klikk her for å booke ferje (Stena Line)

 

Flere opplevelser?

Man kan også ta båten til den hyggelige byen Rostock lengre vest og kjøre derifra via Stralsund, men det er en omvei. Men har man først med bilen og vil oppleve mer så er Rostock en fin by å få med seg.

Husk at Hamburg ikke ligger mer enn 2,5 timer unna og Berlin 3 timer, feriekøer ikke innberegnet. Får du lyst på flere opplevelser med større restaurangtilbud og mer shopping kan det anbefales på det sterkeste.

Tyskland har mye og by på som dessverre mange nordmenn velger å «fly over». Og uansett – med motorveier uten fartsgrenser er ingenting veldig langt unna når man først er i Tyskland.

 

Booke ferje:

Klikk her for å booke ferje (Stena Line) 

 

Hoteller og feriehus:

Her finner du overnattingsmuligheter på Rügen

Her finner du flere overnattingsmuligheter

Og Sembo tilbyr både feriehus og hoteller. Sjekk det her!

 

Husk å booke hotell i Rostock, Hamburg eller Berlin.

Klikk her for forslag til ledige hoteller