Nordlyset fra Fjellheisen (Foto: Truls Tiller/Destination Tromso)

Opplev Tromsø som i TV-serien «Jakten på Nordlyset»

Begi deg ut på et ordentlig eventyr i Nordens Paris.

Annonsørinnhold i samarbeid med Markedskompetanse Nord

Vintersesongen 2018 er ikke over før i april, så hvorfor ikke benytte anledningen til å se nordlyset og oppleve Tromsø slik som i TV-serien?

I vinter har flere reiselivsaktører i Tromsø vært med i TVNorge-serien «Jakten på Nordlyset». I beste sendetid, hver tirsdag klokken 21:30, får seerne følge den eventyrlige utviklingen i reiselivet i Tromsø og områdene rundt, der nordlys- og vinterturismen har tatt helt av. De vi blir kjent med i serien er mennesker som jobber dag og natt for å gi turister fra hele verden opplevelser for livet.

TV-serien har gitt det norske publikum et innblikk i en turistboom som så langt har vært forbeholdt utenlandske turister. De viser fram noe av det beste Tromsø har å by på: hundekjøring med Lyngsalpene som bakteppe, kjøre med rein i den arktiske villmarken, RIB-turer på Lyngenfjorden og ikke minst, selve nordlyset.

For Tromsø har for lengst blitt oppdaget av mennesker fra resten verden, og så langt i år har over 200 000 gjester valfartet til Tromsø fra alle tenkelige verdenshjørner. Det er en rekke grunner for det: å oppleve nordlyset og alle vinteraktivitetene som er tilgjengelig på daglig basis, et flott utvalg av restauranter med god kvalitet, og spennende attraksjoner.


Aurora Camp for gjester (Foto: Lloyd Rehnlund).

Jakten på nordlyset

Selve nordlyset er hovedattraksjonen for mange gjester, også nordmenn. Nordlyset er skapt av elektriske partikler fra solen som treffer jorden, og spenningen som oppstår skaper selve nordlyset med farger fra grønn til lilla. Tromsø har en unik lokalisering for nordlyset siden konsentrasjonen av de elektriske partiklene er særlig høy her.

Fra byen tilbys både private turer, minibussturer og turer med buss ut til flotte nordlys-baser lokalisert rundt i villmarken. Men Tromsø har en rekke tilbydere. Guide-Gunnar og Trine fra Tromsø Friluftsenter som er med i TV-serien «Jakten på Nordlyset» gir personlige turer med minibuss, der du kommer tett på naturen og dem som guider. Destination Tromsø fokuserer på mindre grupper med svært kompetente foto-guider der du tas med på jakt etter nordlyset til små villmarksleirer utenfor sivilisasjonen.

www.guide-gunnar.no

www.destinationtromso.com

www.tromso-friluftsenter.no


Foto: Markus Fiskum

Opplevelser og aktiviteter

Tromsø har en unik meny av opplevelser og aktiviteter tilgjengelig for besøkende. Hundekjøring, scootersafari og reinkjøring er meget populært, og kan benyttes av nesten alle, det være familier til pensjonister. Det er en flott måte å oppleve den arktiske vinternaturen, som er spektakulær. I «Jakten på Nordlyset» besøker gjester fra hele verden Camp Tamok, der Lyngsfjord Adventure har samlet alle aktivitetene på et sted: nordlys, reinkjøring med Roar og Karen, scooter safari og hundekjøring.

I Lyngen er det daglige turer med RIB på fjorden, med de fantastiske Lyngsalpene som et bakteppe. Hos familiebedriften til Trine på Tromsø Friluftsenter får du ekte nordnorsk sjarm og opplevelser av lokal kyst og kulturformidling i små grupper, med turer med RIB-båter i fjordene utenfor Kvaløya for nære møter med natur og kulturlandskap. Hos Destination Tromsø kan du besøke det nye ishotellet i Tromsø, Tromso Ice Domes- isskulpturer og egen snørestaurant i en megastruktur av is.

www.lyngsfjord.com

www.lyngen.com

www.destinationtromso.com

www.tromso-friluftsenter.no


Fra destilleriet Aurora Spirit (Foto: Nightscape Photography)

Attraksjoner

Tromsø har mange attraksjoner for voksne så vel som barn. Polaria har vært tilgjengelig for gjester i mange år, og er et meget populært besøkssenter med sitt fokus på den arktiske historien og dyrelivet der du blant annet kan være med på å mate seler. Fjellheisen gir et fantastisk utsiktspunkt for å se byen i sin helhet og også for å oppleve nordlyset fra orkesterplass. Det har servering av mat og drikke, og hyppige avganger hele dagen.

Den nyeste attraksjonen er destilleriet Aurora Spirit, godt representert i TV-serien. Verdens nordligste whisky-destilleri har et norrønt tema og utsmykking, og opplevelsessenteret Bivrost Lounge gir innblikk i den arktiske arv og historie. Beliggende i Lyngen, er det daglige avganger fra Tromsø by for å besøke og smake på de edle dråpene.

www.auroraspirit.com

www.fjellheisen.no

www.polaria.no


Malangen Resort badet i nordlyset (Foto: FotoGjeteren)

Lokale destinasjoner

Rundt Tromsø ligger flere såkalte lokale destinasjoner: små steder med overnatting og aktiviteter. Som gjest hentes du ut av byen, og er på besøk i flere dager med mulighet til å kjøpe aktiviteter på stedet, som nordlys og hundekjøring.

Malangen Resort ligger nydelig plassert helt nede i sjøkanten, og har både hotell og hytter tilgjengelig, i tillegg til egen restaurant med variert meny. I Lyngen har du anledning å ligge på Sørheim Brygge, et moderne anlegg med båter og hytter og leiligheter der mange spennende aktiviteter kan bookes på stedet. Vollan Gjestestue har siden 1947 servert hjemmelaget tradisjonsmat til reisende, men har nå utvidet til hotell med 40 rom/75 senger av høy standard og med mulighet for å kjøpe aktiviteter i resepsjonen.

www.malangen.com

www.vollangjestestue.no

www.sorheim-brygge.no


Amtmandens EFTF (Foto: David Gonzalez)

Restauranter og utesteder

I Tromsø kan gjester velge mellom restauranter og spiseplasser med høy standard, som varierer fra internasjonale kjøkken til å være fokusert på nordnorske råvarer og matkultur. Bardus Bistro vektlegger enkle og smakfulle måltider, med internasjonalt tilsnitt og utvalg. Vegg i vegg er Bardus Bar som kan by på en fyldig barmeny og intim atmosfære. Amtmandens er det nyeste tilsnittet, der lun stemning med vin og skinker fra Middelhavet med musikk på vinyl er i fokus.

www.bardus.no

www.amtmandens.no


Hytte ved elven i Tromsdalen (Foto: Tromsø Camping)

Overnatting

Tromsø har et betydelig mangfold innen overnatting, fra solide hotellrom midt i sentrum av byen til hytter på terskelen til villmarken på Tromsø camping. Hotell Scandic Grand Tromsø har et bredt spekter av hotellrom med eget kjøkken basert på nordnorsk mattradisjon. På Tromsø Camping har Ida fra TV-serien bygd opp overnatting i flotte hytter med plass opp til seks personer, perfekt for familier og veldig nært til naturen.

Mer info:

www.scandichotels.no/hotell/norge/tromso/scandic-grand-tromso

www.tromsocamping.no


Velkommen til Tromsø, og følg i fotsporene til gjestene og personene i TV serien «Jakten på Nordlyset» (TVNorge, tirsdager kl 21:30).