Oslos beste utesteder

Her bør du danse, ete og ta deg pils, ifølge Natt&Dag.

Oslos bydeler er fulle av koselige, særegne utesteder, men det er et problem: det er en haug av steder å velge mellom. Nå har en av Norges ledende gratisavis, Natt&Dag, gjort det enklere for oss.

De har nemlig laget en egen guide til Oslos beste utesteder, fordelt på hovedstadens ulike områder; sentrum, Youngstorget, Grünerløkka, vestkanten og Grønland. Vi har tatt en titt på disse:

I Oslo sentrum:

Jaeger

Et av Oslos mest populære utesteder i de gamle lokalene til rockespøkelsene So What! og Garage. På kveldstid fra mandag og til og med søndag dundrer det all slags klubbmusikksjangre. To lune uteserveringer med gyngebenker og en koselig kjeller.

Adresse: Grensen 9

Jaegeroslo.no

Cafe Amsterdam

Norges eneste hollandske pub & bar siden 1993. Gjenåpnet i 2014 og huser mange hyggelige mennesker i god stemning. Den nye Cafe Amsterdam er enda mer chic, voksen og hollandsk, med samme filosofi: et fristed for liberale mennesker med et stort hjerte, skriver de på sine hjemmesider. I tillegg tilbyr Cafe Amsterdam mange spennende retter – hva med å prøve en skikkelig nederlandsk rett?

Adresse: Kristian Augustus gate 12

Cafeamsterdam.no

Les også: Her er Oslos hemmeligheter

Summit Bar

I 21. etasje på Radisson Blu-hotellet ligger det en skjult perle med panoramautsikt over Oslofjorden. Her kan du nyte en drink i finstasen (litt greit å pynte seg litt) og bare se utover Oslos glitrende bysilhuett.

Adresse: Holbergs Gate 30

Her bor du best i sentrum:

Radisson Blu Scandinavia Hotel

Moderne hotell midt i sentrum, med spatjenester, restaurant, 2 barer, eget innendørsbasseng og helsestudio. Les mer om hotellet her.

Les også: De 25 beste hotellene i Norge

Sjekk også ut disse utestedene i sentrum:

FuglenUniversitetsgata 2

GaasaStorgata 36J

Rett inn BarStorgata 39

Krøsset – Maridalsveien 3

Gudruns – Karl Johans gate 10

IzakayaSt. Olavs gate 7

Youngstorget

Internasjonalen

Et hipt sted med mange gode drinker. Internasjonalen fokuserer hovedsakelig på godt og sjeldent brennevin, klassiske cocktails, spennende ølsorter og god musikk. Her møter du en god blanding av folk – hvor øst møter vest! De har visst den beste Bloodymary-en her, så se til at du prøver den. Åpent mandag til søndag!

Adresse: Youngstorget 2A

Internasjonalen.no

Angst Bar

Et av Oslos mest okkuperte utesteder er Angst Bar. Forvent å bumpe på noen av Oslos kjente fjes som for eksempel Karpe Diem, og se til at du tar en tur innom toalettet! De har nemlig et av de fineste toalettene ever.

Adresse: Torggata 11

Her bor du best på Youngstorget:

Comfort Xpress Youngstorget

Ganske rimelig hotell midt på Youngstorget, i nærheten av det meste i sentrum. Gratis Wi-fi, eget treningssenter og spillesal.

Les mer om hotellet her.

Sjekk også disse utestedene på Youngstorget:

Rockefeller/Sentrum Scene, John Dee, Leiligheten Arbeidersamfunnets plass

Crowbar & BryggeriTorggata 32

Kulturhuset Youngs gate 6

RevolverMøllergata 32

Bonanza  –Youngstorget 6

Bar Robinet – Mariboes gate 7

KnivenBernt Ankers Gate 5

The VillaMøllergata 23

StratosYoungstorget 2

Grünerløkka

Blå

Oslos mest «chille», fargerike og hippeste sted. Er du glad i all slags musikk – ja, da er Blå stedet å være. Om sommeren er uteserveringen ganske poppis med koselig utelys og herlig atmosfære. Du føler deg hjemme på Blå!

Adresse: Brenneriveien 9

Blaaoslo.no

Parkteateret

Det som er så bra med Parkteateret er at scenen er for alle – til og med lokale, uetablerte artister! Baren er i klassisk art deco-stil og i helgene kan du danse med hælene i taket når utestedet får besøk av Oslos beste DJs. Om sommeren? Ja, da kan du ta deg en pils og sitte og beundre Løkkas sjarmerende gater.

Adresse: Olaf Ryes Plass 11

Parkteatret.no

Les også: De 200 beste hotellene i Norge

Her bor du best på Grünerløkka:

Scandic Vulkan

4-stjerners hotell midt på Grünerløkka med kort gangavstand til shopping, restauranter og utesteder. Gratis frokostbuffét og internett! Les mer om hotellet her.

Les også: Dette er Norges kuleste område

Sjekk også disse utestedene på Løkka:

Schouskjelleren MikrobryggeriTrondheimsveien 2

Aku Aku (Tikibar)- Thorvald Meyers gate 32

Bar BocaThorvald Meyers gate 30

Bar VulkanVulkan 9

IngenstedsBrenneriveien 9

Grünerløkka BrygghusThrovald Meyers gate 30B

Vestkanten

Horgans

Koselig, amerikansk sportspub med stort nok dansegulv i underetasjen. Her henger mange stolte amerikanske besøkende og vestkantkids når mørket faller.

Adresse: Hegdehaugsveien 24

Horgans.no

VU

Vu betyr å ha «sett» på fransk, og jammen får du sett mye bra her! Koselig bakgård med utebar, samt et designlokale med behagelig, dempet lys. Aldergrensen er 26 år – fordi vi rett og slett mangler mange slike steder i byen.

Adresse: Hegdehaugsveien 24

vu-oslo.no

Her bor du best på vestkanten:

Scandic Solli

Ganske familievennlig hotell i nærheten av det kongelige slott. Aker brygge, Oslo rådhus og Ibsen-museet er få minutter unna i gangavstand. Egen restaurant, treningssenter og du får gratis frokost og Wi-fi. Les mer om hotellet her.

Sjekk også disse utestedene på Vestkanten:

Bar TjuvholmenBryggegangen 6

Enoteca VinbarBygdøy Allé 59C

LorryParkveien 12

Oslo MikrobryggeriBogstadveien 6

Skaugum – Solligaten 2

Champagneria Frognerveien 2

Grønland

Oslo Mekaniske Verksted

Enten om du vil bestille deg et glass øl, eller ta med medbrakt mat(ja, du får faktisk lov til det), så ta en tur innom Oslo Mekaniske Verksted. Oslos beste sted for alt mulig; en date, et sted å lese en bok eller bare vorse. Her har de til og med en koselig peis og uteservering.

Adresse: Tøyenbekken 34

Oslomekaniskeverksted.no

Dattera til Hagen

Fargerik takterrasse om sommeren – og like fin innvendig. I første etasje er det kafé/bar, mens 2.etasje er forbeholdt de som vil nyte en intimkonsert eller vrikke på dansefoten.

Stappfullt i helgene. Om du vil sosialisere med Oslofolk og være på det ene stedet med blide folk i baren – kom til Dattera til Hagen.

Adresse: Grønland 10

Dattera.no

Sjekk også disse utestedene på Grønland:

PostkontoretHagegata 27

No. 53 – Schweigaardsgate 53

PigalleGrønlandsleiret 15

OlympenGrønlandsleiret 15

BD57 X (BrewDog) Markveien 57

Teddy’s Softbar – Brugata 3A

Her bor du best på Grønland:

Radisson Blu Plaza Hotel

Flott, moderne hotell rett ved Grønland, ganske sentralt med Oslo Sentralstasjon og Bussterminalen i kort gangavstand. Fin utsikt over Oslo. Gratis frokost og Wi-fi!

Les mer om hotellet her.