Hotellpalasset med en av Barcelonas beste utsikter

Barcelona er en travel by. Biltrafikken nede i sentrum går nærmest 24/7 – høylytt og stressende. Da er det godt å kunne trekke seg vekk til en rolig plass på kveldene. Hotel Miramar, et 5-stjerners hotell med en gjestescore på 85/100 på hotellsiden Booking.com, fremstår som et pusterom i en by som aldri sover.

Her er det bratt

IMG_5616

En mann og hans hund i parken utenfor hotellet

Veien opp til Hotel Miramar øker kontinuerlig i stigning oppover åskammen Montjuic. Før jeg i det hele tatt har kommet meg opp til hotellet er det en ting som er klart: jeg er glad jeg er i taxi, for her er det bratt.

Plasseringen av Hotel Miramar er kanskje ikke veldig typisk for et hotell i en storby der det ligger ganske alene i åssiden. Hotellet har kanskje en av de beste utsiktene du kan få i Barcelona, med unntak av dersom du befinner deg i et av de høye hotellene som ble bygd i Barcelona før OL i 1992.

Hotel Arts er et av disse. Med 44 etasjer, en høyde på 154 meter, 438 rom, en kjempeskulptur av Frank Gehry, og ingen tilsvarende høye bygninger i nærheten er utsikten vanskelig å konkurrere med – så lenge du bor i en av de øvre etasjene.

Les mer om 20 grunner til å dra til Barcelona

Utsikt, utsikt, utsikt

IMG_5608RED

En liten bit av utsikten: Hotel Arts i bakgrunnen, og taubanen på vei opp til Montjuic i forgrunnen

Det er det som er forskjellen mellom disse to hotellene: på Miramar kan alle nyte den samme utsikten – på Hotel Arts koster den beste utsikten 120 000 EUR per natt. Rett utenfor Hotell Miramar ligger det en beroligende offentlig park med utsikt over Barcelona, og dersom du får rom på hotellets fremside får du også en balkong med full utsikt. Setter du deg i uteserveringen på terrassen får du den samme utsikten. Besøker du parken får du den samme utsikten.

Bygd som et palass

Miramar var ikke alltid et hotell. I 1929 ble hovedbygningen opprettet som et palass i sammenheng med Verdensutstillingen i Barcelona. For drøyt 90 år siden ble det holdt ball og banketter i dette palasset hvor jeg nå befinner meg i. I 1959 var det Televisión Española som tok over frem til 1983, hvoretter bygningen ble stående tom i 23 år.

Gammelt og nytt

I 2006 ble det endelig liv i bygningen igjen etter arkitekten Óscar Tusquets, som har jobbet med flere restaureringsprosjekter i Barcelona, tok på seg å blåse liv i bygningen igjen. Resultatet har blitt et bygg som blander gammelt og nytt, uten at det nye reisverket føles malplassert ut.

15428538

Bassengområdet til Miramar

Hotellet har fått et stilig spa og tilhørende badebasseng, men det kanskje beste er den offentlige parken som ligger rett utenfor uteserveringen til hotellet. Parken er fargefull, og de besøkende gjør at det føles ut som hotellet får akkurat passe med liv uten at det blir støyende.

Delikate møbler

Rommene er behagelig møblerte, og fremstår delikate og behagelige. I rommet jeg har fått tildelt er det tilknyttet en balkong som er omtrent på størrelse med rommet selv. Det er bare uflaks at Spania på dette tidspunktet er kaldere enn været tilbake i Norge, og noen plan om en pils i solsteika må enkelt og raskt kastes.

11946657

Delikate rom på Miramar

Én ulempe

Det er noen ulemper med hotellets plassering. Dersom du har mest lyst til å være nede på La Rambla må du belage deg på enten 15 minutter i taxi, eller en liten gåtur på litt over 10 minutter for å komme til nærmeste t-banestasjon (og da også gå oppover igjen når du kommer hjem). Men den rolige stemningen som ligger rundt hotellet er verdt det dersom du er en av oss som kan trenge et rolig pusterom i det ellers travle bylivet.

29570483

Hotellbaren er et godt sted å sette seg ned for en kaffe etter en lang dag