Paris skjulte skatter

Romantikkens by er mer enn bare Eiffeltårnet og Champs-Élysées. Når man er ute å reiser, og spesielt til byer man ikke har vært før, kan det være vanskelig å unngå de typiske turistfellene. Ofte ender man opp med å oppleve de samme tingene og stedene som kolleger, naboer og venner gjerne opplevde i fjor. Samtidig er det ikke alltid like lett å finne frem til de skjulte skattene på egenhånd.

395631_535804960773_416749255_naf

Vi har derfor fått vår venn Hanna Besirevic til å fortelle oss hvor vi bør bo, spise og drikke i romantikkens by. Hanna er oppvokst i Norge, men har i over syv år bodd i Paris og jobbet som film-regissør og fotograf. For Hanna er det viktig å omgås steder der «man kan ta del i det lokale Paris og nyte deilig mat og drikke til en rimelig penge».  

Her bør du bo:

Det finnes en rekke flotte hoteller å velge mellom i Paris, men er man på utkikk etter hoteller som både er sjarmerende, spesielle og som ligger i et bra område, bør du vurdere disse:

L`Hotel

4491027

L`Hotel ligger i det historiske området Saint-Germain-des-Prés, og er bedre kjent for å være Oscar Wildes siste hjem. Hotellets barokk-pregende innredning er definisjonen på det vi gjerne forbinder med fransk sjarm og glamour.

Bestill hotellet her

Lei en leilighet

large

Et annet veldig godt alternativ for overnatting i Paris, er å leie en leilighet; «AirBnB har et utrolig kult konsept, der man kan leie en leilighet i stedet for å bo på hotell. Dette er et perfekt alternativ hvis man for eksempel skal på jente- eller guttetur, eller generelt reiser i en større gruppe. Jeg har hatt flere besøkende som har valgt å leie leilighet, og som rett og slett har elsket det!«.

Her kan du finne den perfekte leiligheten i Paris

Restauranter

Le Mary Céleste er en tapasrestaurant/bar som ligger i hippe Le Marais. Menyen er prydet med spennende tapasretter, og utrolig god dessert; prøv spesielt den hjemmelagede limekaken, den smaker helt himmelsk. Stedet er i tillegg perfekt for en drink etter jobb. Amici Miei, som på italiensk betyr «mine venner», er definitivt den beste italienske restauranten i hele Paris. Vennlige servitører, deilig mat og sjarmerende lokaler, er noen av grunnene til at denne restauranten er en favoritt. Her kan du imidlertid ikke bestille bord, så det gjelder å være tidlig ute.  

Kafeer

154138936

En superpopulær cafe i Paris er Cafe Charlot som ligger perfekt plassert i sentrum av det trendy området Le Marais. Her vil du finne en god miks av mennesker, en meny som passer enhver sulten sjel, samt muligheten til å nyte Paris yrende gateliv fra uteserveringen på fortauskanten. Sjekk også ut Cafe Chez Prune som ligger ved kanal Saint-Martin; rimelig mat, deilig og stemningsfull atmosfære, samt et helt nydelig sted å sitte når solen titter frem. Le Progrès er også et godt alternativ for å nye cafe-livet i Paris. På Le Progrès er stedet for deg som liker å omgås unge, trendy og internasjonale mennesker.

Barer og utesteder

sb10068474v-001

Har du planer om å oppleve nattlivet i Paris som en innfødt, bør du gjøre følgende; stikk et sted og spis i åtte-tiden (for eksempel på en av restaurantene ovenfor), dra videre til en bar i elleve tiden, for deretter å dra på nattklubb rundt klokka ett – og bli der til solen står opp. Uvant for oss nordmenn, er at stedene stenger veldig sent og at det er mye rimeligere å spise/drikke ute- så nå er det bare til å slå løs håret. Når det gjelder barer, bør du enten dra på Le Carmen (et trendy sted, med vakkert interiør) eller Candelaria (her finner du den beste coctail-baren i Paris). PS! Nettavisen har sikret seg eksklusive rettigheter – nemlig at vi viser Lionel Messi og fransk fotball de neste tre årene. Nettavisens abonnenter kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien. Sendingene ser du med et abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.