Foto: iStock

Populære weekendturer i høst

5 skandinaviske byer nordmenn reiser til - igjen og igjen.

Høsten er den perfekte årstid for en weekendtur. Sommerferien er over, prisene på hotell går ned og byene har mindre turister. Du trenger heller ikke å planlegge så mye for å ta en langhelg.

Det er bare å hoppe i bilen! Ta med familien, kjæresten eller reis alene for en opplevelsesrik weekend. Vi har funnet fem populære byer i Skandinavia nordmenn reiser til, med tips til de beste hotellene.

Kjøre bil? Her kan du finne billigst og best leiebil.


Göteborg

Gøteborg er det perfekte reisemålet for alle, enten du er barn, ungdom, voksen eller godt voksen.

Enten du ønsker deg shopping og restaurantbesøk med kjæresten eller venninnegjengen, har lovet ungene en tur på Liseberg, eller bare vil ta med storfamilien på tur – Gøteborg har noe for alle og skuffer aldri.

Her finner du mange butikker vi ikke har hjemme i Norge, flere hyggelige cafeer og gode restauranter, attraksjoner som Liseberg og Universeum, severdigheter i fleng (Trägårdsforeningen, Slottsskogen, Göteborg Bymuseum, Göteborg kunstmuseum, Volvomuseum), Slottsskogfestivalen Way Out West (Les mer her), gode hoteller med høy, nordisk standard (dvs. deilige senger, rikholdige frokostbuffeter og treningsfasiliteter) samt billig godis og andre hyggelige suvenirer du kan ta med hjem.

I tillegg er Gøteborg kun 3 timer med bil eller tog fra Oslo, og det har etterhvert også fått en rekke gode hoteller å velge imellom.

Her bor du:

Clarion Hotel Post

Elegant hotellrum på Hotell Post i Göteborg

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Comfort Hotel Göteborg

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Sjekk også:

Quality Hotel Winn

Clarion Collection Hotel Odin


København

Hva med en spontantur til København? Det er flere direkte flyreiser fra flere norske byer, og byen ligger bare en rask times flytur unna.

Heldigvis trenger du ikke å se langt for en perfekt weekendtur. København er nordmenns tredje mest besøkte by, rett bak London og New York. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Ikke minst er det et perfekt feriemål for de med barn.

Søk flybilletter til København her.

Kjøre bil? Her kan du finne billigst og best leiebil.

Er du ikke glad i fly, kan du reise med tog. Togturen til København tar ca. 7 timer. Bestill først togbillett på vy.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se

Her bor du:

Comfort Hotel Vesterbro

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Skt. Petri

Bestill hotellet her.


Oslo

Det er ikke noe nytt at Oslo-folk er stolte av byen sin. Du har sikkert hørt flere kalle byen for ”Tigerstaden”. Ikke nok med det, men det er også tigerstatuer rundt omkring i sentrum. Dette har en historisk forklaring. Det sies nemlig at betegnelsen stammer fra diktet ”Siste sang” –  av en av Norges mest kjente dikter, Bjørnstjerne Bjørnson(1832-1910). I diktet beskrev han byen som farlig og ubarmhjertig(!). I dag kan vi le av dette. Kallenavnet forbindes nå som noe positivt – en by med mye kjærlighet og samhold.

For at du skal få mest mulig ut av ferien din i Oslo, kan du lese guiden vår her.

Her bor du:

The Thief

Sjekk priser og les mer om hotellet her.

Comfort Hotel Xpress Youngstorget

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Sjekk også:

Comfort Hotel Karl Johan

Clarion Collection Hotel Folketeateret

Comfort Hotel Grand Central

Comfort Hotel Børsparken


Stockholm

Det vakre nabolandet vårt skuffer ikke med en spennende storby. Stockholm er perfekt for en kjapp weekendtur – enten med tog eller fly. Visste du at det nå går hurtigtog til Stockholm på kun 3,5 timer?

Stockholms nærhet til skjærgården og naturopplevelser, byens godt bevarte eldre bebyggelse, kirkespirene og et offentlig transportsystem i verdensklasse gjør Stockholm til en storby som gir turister varige minner.

Det er også et stort utvalg av underholdningstilbud og utesteder i byen som har satt sitt preg. Stockholm blir idag regnet som en av de mest trendy byene i hele Europa.

Her bor du:

Quality Hotel Globe

Les mer om hotellet her.

Clarion Hotel Stockholm

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Sjekk også:

Clarion Hotel Sign

Clarion Hotel Amaranten

Comfort Hotel Stockholm


Stavanger

Liker du å henge på trendy kaffebarer med venner i det ene øyeblikket og stå på et surfebrett over meterhøye bølger i det neste? Da er Stavanger et godt reisetips for deg. Kystbyen har nemlig litt av hvert å tilby den urbane og aktive; lange handlegater, luksuriøse butikker, utallige restauranter og kaféer samt en rekke spesialforretninger.

Les også: Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer

Siddisene liker å bruke byen sin, og går man rundt i den trange trehusbebyggelsen som dominerer sentrum, merker man at oljeeventyret har påvirket lommebøkene til menneskene rundt deg. Dette har i sin tur ført til et blomstrende næringsliv med rikholdige muligheter og stort utvalg for den handlelystne.

Her bor du:

Comfort Hotel Square

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Sjekk priser og bestill hotellet her.

Sjekk også:

Clarion Hotel Energy


Les også:

5 fine togreiser

De beste storbyferiene i august