Derfor bør Madeira være din neste opplevelsesferie

Naturlige havsbasseng, vulkansk natur, ekstremt flotte fjellturer, surfing og dykking med delfiner er noen få av grunnene til hvorfor Madeira passer den eventyrlystne.

Glem myten om at Madeira er ferien for pensjonister. Denne øya har nemlig blitt kåret til verdens beste øy under World Travel Awards 2017, og vant over blant annet Bali, Fiji, Hawaii, Maldivene og Seychellene. Det er ikke uten grunn at Madeira blir kalt Atlanterhavets perle, og under kan du lese hvorfor øya bør være på «Bucket-listen» til dem som søker herlige opplevelser på ferien sin.

Madeira, som er en portugisisk øy, ligger nærmere Nord-Afrika enn Europa og byr på et subtropisk klima med eksotiske blomster, tropiske frukter og et fantastisk landskap. Ifølge Vagabond er april den beste blomstringsmåneden, men selv på vinteren kan du få varme og solskinn, og en temperatur på rundt 17 grader. Madeira vil derfor være en «great escape» når du blir lei av mørke og måking her hjemme.

Mange er klar over at naturen har en helbredende effekt på stress og sinnstemning, og skal vi tippe riktig vil Madeira være destinasjonen som vil gjøre underverker for humøret. Den vulkanske naturen med frodige og bratte klipper skaper eventyriske daler, og øya er omringet av knallblått hav så langt øyet kan se. Stå på en fjelltopp og kjenn den deilige havbrisen, og du vil tro at du har kommet til paradis! For å få en best mulig opplevelse av øya, kan du lese videre om våre beste tips for hva du må se og gjøre på Madeira.

Madeira er kjent for sine fantastiske hotell i nydelige omgivelser. Finn tilbudene og start drømmeferien her

 

Magical Madeira Island

Madeiras natur kan man kalle magisk. Foto: iStock

Oppdag den vakre hovedstaden, Funchal

I tillegg til å ha gitt verden Christianio Ronaldo, byr også Funchal på en av verdens mest spektakulære havner, på lik linje med Rio De Janeiro. Mens byen vender mot et nydelig blått Atlanterhav, ser vi flotte og dramatiske fjell i bakgrunnen, selvsagt plassert på solsiden av øya. Den fargerike hovedstaden er i tillegg omringet av bananplantasjer og fantastiske blomsterhager, som er med på å skape en avslappet atmosfære, faktisk nesten fri for kriminalitet.

Når du vandrer rundt i Funchals gater vil du bli imponert over de vakre scenarioene og rene veiene, og den gamle hovedstaden har i dag blitt en moderne og nyrenovert by, med toppklasses restauranter og hoteller. Rundt havnen og langs strandpromenaden ligger det gode restauranter, hvor fisk, skalldyr og tradisjonelle grillspyd anbefales på det varmeste.

I Funchal får du i tillegg det beste av begge verdener: Den rolige og behagelige stemningen på dagtid og det yrende nattelivet på klubbene, som er åpne helt til klokken 7 om morgenen! Feststemningen i byen er derimot ikke like fremtredende som øyene Gran Canaria og Tenerife, men lokker likevel til seg nysøkende og urbane unge, på jakt etter nye opplevelser.

Hotelltips: Bo i hjertet av Funchal i luksuriøs stil langs havnen på Pestana Carlton Madeira Ocean Resort Hotel

 

Funchal er en by som våkner om natten. Foto: iStock

Opplev gatekunst på et nytt nivå

Et av de mest attraktive områdene å se er gamlebyen i Funchal, hvor du får oppleve ekte Madeira-liv og historiske bygninger. Rua de Santa Maria er den eldste gaten i byen, og har eksistert siden 1430! Ikke minst er gaten en fryd for kunstøyet, da dørene har blitt malt som lekre malerier av ulike kunstnere, men du får også et stort utvalg av restauranter og cafeer. Alt i alt er Rua de Santa Maria en såkalt Instagram-vennlig gate!

Oppdag nye smaker og dufter på Mercado dos Lavradores

På dette markedet yrer det av liv fra morgen til kveld, med sine eksotiske farger, aromaer, Art Deco-struktur og lokale kvinner i folkekostymer. Mercado dos Lavradores er et must-see for deg som elsker å lære mer om nye kulturer, og ikke minst oppdage nye smaker. På dette matmarkedet vil du slite med å si navnene på varene, men bli utrolig inspirert og imponert av Madeiras beste ressurser.

Taubane og sledetur

To beryktede transportmidler på Madeira er taubanen fra Funchal og opp til den botaniske hagen og landsbyen Monte. Her bør du nyte den spektakulære utsikten over hovedstaden, og ikke minst bør du sjekke ut The Monte Tropical Garden, som består av 100.000 eksotiske planter. Etter at du har sett den nydelige naturen er det klart for litt adrenalinkick med den berømte sledeturen i kurver ned igjen til byen. To menn kontrollerer fart og retning, og i løpet av kun 10-15 minutter kan du kjøre gjennom smale gater med panoramautsikt over bukten.

Ønsker du å bo i nærheten av en botanisk hage? Les mer om Quinta das Vistas Palace Gardens her

 

Traditional downhill sledge trip

Å ake ned veier i en kurv er en klassisk aktivitet på Madeira. Foto: iStock

Få en unik opplevelse i fjellene

Fjellrike Madeira er et paradis for de aktive, med utallige turmuligheter i ulike landskap. De mest populære løypene går langs vanningskanalene, såkalte levadaer, som leder deg rundt om i fjellene. Å gå langs en levada er en av de beste opplevelsene du kan ha på Madeira, og det finnes mer enn 3000 km med stier, som guider deg gjennom det spektakulære landskapet.

Om du ønsker å bestige Madeiras høyeste fjell, bør du sikte deg mot Pico Ruivo, som er 1862 moh og har selvsagt en helt fantastisk utsikt over hele øya. Du kan velge mellom to ulike ruter til toppen, hvor du kan få kule utfordringer på veien. Den mest populære og mest utfordrende løypen starter fra Pico de Arieiro, med bratte klipper og en sti som går igjennom tuneller. Her bør du beregne 5-6 timer, mens løypen som starter fra Achada do Teixeira tar halvparten av tiden, og er i et enklere terreng.

En fjelltur på Madeira er en absolutt must-do og vil gi deg en magisk følelse både på toppen og underveis på turen. Øyas naturlige skjønnhet vil ta pusten fra deg, og et glass madeiravin vil være den perfekte avslutningen på dagen.

Få enda en unik opplevelse og bo på Belmond Reid’s Palace. Hotellet ligger i vannkanten i Funchal og vil gi en komplett og luksuriøs følelse til ferien din.

 

Pico Ruivo Madeira

Madeiras fjell har mange ulike turer og stier. Foto: iStock

 

Opplevelser ved havet

Madeira har nok av frodig liv på land, og i tillegg byr øya på naturlige havsbasseng og mange aktiviteter i vannet. Du kan blant annet spotte delfiner, hvaler og andre arter som lever utenfor øya, eller du kan seile rundt Madeira på en catamaran og nyte det deilige klimaet og den herlige utsikten dagen lang. For de som trives under vann er det eksepsjonelt gode dykkemuligheter, og for den surfeglade anbefales det sørvestlige området for de beste bølgene.

Hotelltips: Bo langs den fantastiske kysten på Melia Madeira Mare

 

Madeiras kyst byr på krystallklart vann. Foto: iStock

 

Småluksuriøse livsnytelser

De siste grunnene til hvorfor Madeira bør være din neste reisedestinasjon er på grunn av øyas herlige livsnytelser. Vi snakker om verdens beste sjømat, madeiravin, elegante lidobad, shoppinggater, restauranthager, cocktailbarer og spahotell på havklipper. Alle disse elementene er med på å skape en helhetlig feriefølelse, og bidrar til å gi deg de ferieopplevelsene du alltid har drømt om.

Madeira er rett og slett destinasjonen for den kresne turisten, som ikke ønsker charterstemning eller klassiske turistfeller. For den kunst- og historieinteresserte finnes det utallige museer, monumenter, kunstgallerier og hager. Glem ikke heller de store festivalene som blir arrangert på øya, blant annet blomsterfestivalen i mai og april, med sambarytmer og kostymer. Om du ønsker å reise til Madeira i september må du ikke gå glipp av vinfestivalen, og smake på Madeiras egen vin.

Ønsker du en ny opplevelse på nyttårsaften? Madeira har verdens største fyrverkeri og vil være en garantert vinner! Det er heller ikke feil at øya har perfekt klima året rundt.

 

Finn ditt drømmehotell på Madeira her

 

Det anbefales å ta en tur langs promenaden inn til Camara de Lobos. Foto: iStock

 

Har du feriedatoene klare? Finn flybilletter til Madeira her