Her bor du på hotell i Praha

Over brosteinsbelagte gater og gjennom gamlebyens koselige og gamle smug, vil du møte en egenartet atmosfære og overraskelser underveis. Den gamle kulturbyen Praha ligger i hjertet av Europa, og byr på mange fornøyelser med sin flotte arkitektur og spennende historie. Praha er kjent for flere imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Praha er utvilsomt en av Europas vakreste byer. Vi gir deg de beste tipsene.

Husk at du kan finne billige flybilletter her.

Hotell, Praha, Tsjekkia

Kvalitetsrikt og stilig for den treningsglade: Hotel Josef 

Dette fantastiske og sjarmerende 4/5 stjerners hotellet har en luksuriøs stil og en flott beliggenhet. I tillegg til innholdsrike og flotte rom, er det også treningsstudio og badstue for den sporty. Sjekk det ut her

Sentralt og flott med rimelig spa: Hotel Maximilian

Et rolig og flott førsteklasses hotell som tilbyr rimelig spa og topp service. Du får også servert en fantastisk frokostbuffé. Se nærmere på hotellet her.

Stilig, rimelig og moderne: Barcelo Praha Five Hotel

Et fint og moderne hotell, med lyse rom, gym og badstue. Hotellet befinner seg litt utenfor bykjernen, men metrobanen er bare noen få minutter unna, og etter tre stopp er du i sentrum. I nærheten ligger Mozart-museet og Staropramen bryggeri. Sjekk priser og tilgjengelighet her

Nydelig utsikt ved slottet: Golden Tulip Savoy Hotel

Et vakkert og familievennlig hotell som ligger i hjertet av Praha, nærmere bestemt på toppen av slottet. Hotellet ligger nært alle de viktigste severdighetene og du kan enkelt ta trikk 22 ned til byen. Her finner du hotellet

Rimelig, trivelig og sentralt: Boutique Hotel Seven Days

Et flott hotell med sentral beliggenhet og hyggelig hjelpsom betjening. Rommene er store og utstyrt med gode senger. Her kan du våkne opp til en nydelig frokost i gammeldagse omgivelser. Se flere bilder av hotellet her.

Pent, flott og moderne: K+K Hotel Central

Et strålende og koselig hotell med en super beliggenhet i Prahas gamle bydel. Perfekt for deg som ønsker et avslappende opphold. Dette er et solid hotell, med rene flotte rom, moderne bad og pene fellesarealer. Og ikke minst med en utsøkt frokost. Se nærmere på hotellet her.

Kvalitetsrikt og rolig, med deilig basseng: Hilton Prague Old Town

Et meget flott hotell som ligger midt i smørøyet. Her er det stille og rolig, med lite trafikk i nærområdet. Hotellet har innendørs basseng, helsestudio og badstue. Start dagen med en god frokost, før du tar deg et friskt morgenbad. Her finner du hotellet.

Luksuriøs stil og spa med full service: Le Palais Art Hotel

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Sjekk ut hotellet her- se flere bilder.

Hotell, Praha, Tsjekkia
Stairway leading up to the Prague castle, Prague, Czech Republic, Europe

Dette må du se

Ønsker du en utsikt du sent vil glemme, bør du finne fram joggeskoene og ta deg en gåtur opp til den storslåtte borgen Hradčany. Her ligger også den vakre St. Vitus Katedralen, som er et stort symbol på Praha, sammen med den kjente og fantastiske Karlsbroen. Broen går over elven Vltava. Rundt slottet kan du også kjøpe hjemmelagde og vakre suvenirer og edle tilbehør. I Gamlebyen, Staré Mesto, finner du flere store designbutikker på rekke og rad. Her ligger også det trivelige gamle torget, med en unik atmosfære og et yrende folkeliv.

I julen kan du oppleve julemarked her, med fin korsang og hyggelig julemusikk. De fleste restaurantene i området har varmelamper, slik at du har mulighet til å sitte ute og få med deg den gode stemningen og folkelivet. Du finner også mengder av brune puber, sammen med gallerier på rekke og rad. På torget finner du den berømte astronomiske klokken, som er et urverk fra middelalderen. Her får du en fantastisk utsikt fra tårnet.

Her finner du flotte hoteller i Praha

Spennende shopping

I Gamlebyen mellom Václavplassen og Karlsbroen i Praha, finnes det store shoppingmuligheter. Her finner du morsomme gave- og suvenirbutikker. Du får også kjøpt rimelig krystall, antikviteter og kunst fra Praha. Gågaten Karlova byr på gode shoppingmuligheter ettersom butikkene ligger på rekke og rad. I Prahas mest eksklusive handlegate med navn Parízská, får du også tak i merkevarer som Dior, Hermes, Swarowski og Lacoste.

Hotell, Praha, Tsjekkia
Quiet street in the Old Town, early morning, Prague

Underholdende og teatralsk

Praha er kjent for sitt rike kulturliv, og har en teaterhistorie som strekker seg tilbake helt til slutten av 1700-tallet. Her kan man finne noe for enhver smak innenfor teater, opera og ballett. Praha er også velkjent for sine fasjonable pantomimeforestillinger og marionettedukketeater. Er du glad i kunst, så er Nasjonalmuseet i Praha verdt et besøk. Det nesten 200 år gamle museet ligger flott til på toppen av Wenceslas-torget. Nasjonalmuseet er dekorert med skulpturer og malerier av flere av Tsjekkias mest kjente kunstnere. Er du glad i musikk er det tsjekkiske musikkmuseum verdt et besøk. Her får du se hundrevis av musikkinstrumenter av alle slag. Det vil også få flere musikalske overraskelser.

Søk etter billigst flytur her

Tradisjonell tsjekkisk mat

I Praha kan du oppleve mye lokal og spennende mat. Landet kan skryte av topp-produksjon, fra hjort til fiske og til røkt kjøtt og ville sopper. Det finnes mange tsjekkiske kjøkken med oppfinnsomme kokker. Tsjekkere har flere oppskrifter som ligner på polsk, ungarsk og tysk kjøkken. Du kan også smake på utallige spennende varianter av øl, som koster deg mindre enn et glass med brus. Restauranter du bør prøve er Blue Wagon, som byr på utmerket service og fransk, tsjekkisk og internasjonal mat til en hyggelig pris. Her får du et stort utvalg av vin. Hemingway Bar, oppkalt etter Ernst Hemingway, har også fått fantastiske anmeldelser, og byr på tradisjonell tsjekkisk mat. I tillegg har de et enormt utvalg av rom og spennende cocktailer.

Avslappende spa

Hva med å ta en pause fra all sightseeing og shopping, og unne deg et beroligende spabesøk. Praha har hyggelige priser på spa, som kan for eksempel oppleves på Augustine Spa på Augustine Hotel.

Se etter fly her