Preikestolen er verdens mest spektakulære utsiktspunkt

Dette er ikke verdens mest spektakulære utsiktspunkt.

ThinkstockPhotos-528586559
Viktoriafallene, Zambia

Dette er heller ikke verdens mest utrolige utsiktspunkt.

d
Dachstein Sky Walk, Østerrike

Til og med dette, er heller ikke verdens mest spektakulære utsiktspunkt.

ThinkstockPhotos-517927549
Grand Canyon, USA

Nei, den anerkjente nettsiden Lonely Planet sier at verdens mest spektakulære utsiktspunkt, det finner du i Norge.

Mange å ta av, men Preikestolen er best

Vi har Trolltunga, Kjeragbolten, og en rekke andre utrolige utsiktspunkt i Norge, men det er Preikestolen som har tatt førsteplassen i denne kåringen.

Toppreikestolen
Foto: Kjwathne/Wikipedia

– Noen ganger er det best å overlate det til naturen. Det virker nesten som dette utkikkspunktet var bygd for sitt formål, skriver reisemagasinet, og filosoferer om hvordan de fleste andre kandidatene er bygget av menneskehender.

Mangel på sikkerhetsanordninger gir ekstra spenning

Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og reisemagasinet bemerker seg den ekstra spenningen som mangelen på sperringer ved kanten, og sprekkene i Preikestolen, gir. – Enda skumlere; se ned på sprekkene i Preikestolen, et resultat av 10 000 år med påvirkning fra isbreer, og håp på at ikke mer sprekker opp mens du er der oppe.

En tur for livet

Preikestolen er et av de naturfenomene du absolutt bør besøke i Norge, og med den oppgraderte stien opp til toppen er det enklere enn noen gang. I 2013 ble det leid inn 20 sherpaer som fikk jobben med å gjøre stien opp til toppen mer fremkommelig, og jobben var ferdigstilt sommeren 2013.

Hotell i nærheten av Preikestolen

1710854_6_y
Idyllisk og landlig på Byrkjedalstunet

Byrkjedalstunet er et flott utgangspunkt for turen opp til Preikestolen. Faktisk så er Byrkjedalstunet Norges nest mest besøkte turistattraksjon. At det også er et hotell gjør det jo enda bedre, og hotellet fortjener en nærmere titt. Det er mange veier til Rom, og det er det også til Preikestolen. Vi kan også anbefale det familiedrevne hotellet Verkshotellet – det er en liten perle. Et fint uteområde, god frokost, hyggelig betjening og mer til i sjarmerende Jørpeland. Et typisk hotell du ikke finner i storbyen, og et fint utgangspunkt for å komme seg til Preikestolen.

Kan også sees i Google Street View

Dersom du vil se utsikten fra Preikestolen og utover Lysefjorden bør du også sjekke ut Google Maps. Tidligere i år jobbet ansatte fra Google seg opp til utkikkspunktet for å vise det frem i Google Street View. Her kan du styre hva du selv vil se, og få en følelse av hvordan det er å være på toppen. Se Preikestolen i Google Street View

Preikestolen i Google Street View