Prøve karibiske rytmer i vinter?

Fly direkte til Den Dominikanske Republikk eller Cuba, eller til Tobago med mellomlanding i Stockholm.

Du har noe å glede deg til om du ennå ikke har besøkt de karibiske øyer. Og i vinter har du en god anledning.


Om Karibien (De vestindiske øyer / Antillene)

Karibien består av hele 7000 øyer og rev som er formet i en halvsirkel sørover fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela i Sør-Amerika.  Den Dominikanske Republikk, Bahamas, Haiti, Cuba og Barbados er noen av de mest populære øyene å reise til i denne øygruppen, men alle er like fantastiske mht strender, badeliv, mat og gjestfrihet.

Høysesongen er fra desember til april og det er også i dette tidsrommet været er best og det regner minst. Karibien kan ellers by på rundt 30 grader hele året igjennom, men i perioden  juni til november kan det dog oppstå orkaner.

Flyreisen er på rundt 16 timer, men med gode liggestoler og komfortable fly går turen over Atlanteren allikevel overraskende fort.

Prisene ligger på det samme som for en to-ukers chartertur i sommerferien til Spania eller Italia, men det er billig å være her. I tillegg sier de som har vært her at det er verdt hver krone og at det må oppleves en gang i livet uansett. Kanskje er det deres tur denne vinteren?


 

Den Dominikanske republikk

Den Dominikanske Republikk er den nest største øya i Karabien i både utstrekning og antall innbyggere (10 mill.) og er et palmesusende ferieparadis. Her kan du finne både forførende strender som er flere kilometer lange, og en utrolig kultur som forener gammel og nytt.

Her opplever du også best de karibiske rytmene i form av danser som merengue og bachata, og alle lokket med ut på dansegulvet.  Du kan ta danseleksjoner om du trenger det, men de vennligsinnede innbyggerne som smiler om kapp med solen stiller ingen krav til ferdighetene.

Ellers er vannsport (surfing, kiting, brett) golf og ridning populære aktiviteter du kan kose seg med i varmen.

Her er noen anbefalte hoteller:

 

IBEROSTAR Costa Dorada (5 stjerner) (All Inclusive)

 

 Be Live Grand Marien (4 Stjerner) (All Inclusive)

 

Cuba

Cuba er den største av de karibiske øyene og og skiller seg nok også mest ut mht sin stillestående utvikling siden revolusjonen blant annet pga importforbud og USAs blokade.

Men på Cuba møter du allikevel hele den vestindiske sjarmen: musikken, maten, strendene og livsgleden. Her kan du bade og sole deg, eller velge blant de mange sportsaktivitetene om du vil ha en mer aktiv ferie.

En utflukt til Havanna er obligatorisk men du kan også få med deg en spennende dyphavsfisketur i Den meksikanske gulf? På kvelden kan du danse salsa natten lang. Kulturen på Cuba er rik og blomstrende – en tur til Cuba byr på mange spesielle opplevelser og er noe som sent vil glemmes.

 

Anbefalte hoteller:

Iberostar Playa Alameda (4 Stjerner)  (All Inclusive)

Iberostar Tainos (3+ Stjerner) (All Inclusive)

 

Trinidad og Tobago (Nyhet)

Trinidad og Tobago er de sørligste av de vestindiske øyene, beliggende kun 30 kilometer fra kysten av Venezuela. Øyene var en tidligere britisk koloni, men ble selvstendige i 1962. Landet er kjent for sin fantastiske natur og sitt rike dyreliv. Frodig regnskog, paradisstrender, storbypuls og problemfrie dager i solen – her kan du virkelig oppleve alt!

Calypso og steelbandmusikken kommer fra Trinidad som er en moderne, tett befolket og livlig øy. Hver mandag og tirsdag 40 dager før påske går et stort og populært karneval av stabelen på Trinidad, og gatene fylles av dans og sang. Her ligger hovedstaden Port of Spain, kjent for gode shoppingmuligheter og et broget folkeliv.

Den vakre søsterøya Tobago er roligere, med flotte strender, en fantastisk undervannsverden og et fargerikt fugleliv. Her tar man dagen som den kommer, og på de langstrakte strendene er det godt med plass. Innbyggerne tar godt vare på sine besøkende. Velkommen til landet der befolkningen skinner om kapp med sola!

 

Anbefalte hoteller:

 

Turtle Beach (3+ Stjerner) (All Inclusive)

 

Magdalena Grand Beach Resort (4+ Stjerner) (All Inclusive)

 


Kortere flytur?
Kanariøyene ligger kun 6 timer unna. Sjekk vinterens tilbud her!