Foto: SJ.se/Stefan Nilsson

Raskere til Stockholm med nytt hurtigtog

Med hurtigtog fra Oslo kommer du deg til Stockholm på 4,5 timer!

Nå kan du reise til Stockholm fra Oslo på omtrent 4,5 timer, mot 6 timer tidligere. Hurtigtogruten ble åpnet for første gang på Oslo Sentralstasjon den 10. august i år.

Du får bedre komfort, antall avganger økes fra dagens to Intercity-tog til tre avganger, med kortere opphold i blant annet Karlstad og Arvika, ifølge Sjs hemmesider.

 

– Det her er årets største trafikknyhet. Vi gir egentlig den viktige forbindelsen mellom Sverige og Norge et miljøriktig alternativ som fullt ut konkurrerer med flyet, sier Crister Fritzson, i det svenske jernbaneselskapet SJ, i en pressemelding.

 

original3

Under åpningen av hurtigtoget  X 2000 i Oslo.  Fra venstre: Jan Tore Sanner, Ketil Solvik-Olsen og Crister Fritzson.  Foto: Johanna Berglund/SJ.se

 

Mange fordeler

En flytur til Stockholm tar omtrent 1 time, men fort blir reisen på totalt 3 timer med reise til og fra flyplass, sikkerhetskontroll, innsjekking etc. Hurtigtoget beregnes derfor å ta ca 1 time lengre tid totalt sett, men samtidig har du flere fordeler.

Den største fordelen er helt klart at du slipper all stress med transfers, innsjekking og sikkerhetskontroller. Samtidig tar det ekstra tid å komme seg fra flyplassen og til flyet, mens med hurtigtoget kan du bare sette deg ned og kjøre avgårde.

Det skaper også en mer miljøvennlig pendlerhverdag for de som ofte drar på forretningsreiser i hovedstaden. Om du ikke er så glad i å fly er dette et godt alternativ for deg. Til forskjell fra å sitte på flyet, får du god tid til å bare sitte og slappe av eller få unnagjort jobb på laptoppen.

Rimelig er det også – togbilletten kan koste omtrent 600 kroner én vei hvis du sitter på 2. klasse, og fra 700 kroner og oppover én vei hvis du sitter på 1. klasse. Det er tilgang til Wi-fi og komfortseter, samt muligheter for å bestille frokost som serveres ved sitteplassen!  Sjekk togbilletter her.

 

Tipsene som gjør Stockholm-helgen vellykket:

Hva med å reise til Stockholm for en herlig weekendferie med shopping, god mat og livlig uteliv? Stockholm er en fantastisk by å reise til for et lite avbrekk. Ikke minst er det deilig å være norsk i Sverige – da prisene er vesentlig lavere enn her i Norge!

Ta en shoppingrunde

iStock_000046161520_Full

Ta først en tur til Stockholms mest kjente handlegate, Drottninggaten, som starter fra Gamla Stan og strekker seg oppover til Odenplan. Her finner du de fleste kjedebutikkene som H&M, Zara og små nisjebutikker. Deretter kan du traske over til Sofo- distriktet i Södermalm for enda mer shopping og mye mer. Hvem trenger vel New Yorks Soho, når du har Stockholms Sofo?

Sofo ( South of Folkungagatan)  har vokst seg opp til å bli en av Stockholms kuleste gater med mange hippe steder å spise, shoppe eller for å bare ta en øl – eller to.Under shoppingrunden i SoFo må du være forberedt på å komme over alt mulig rart. Her er det nemlig både bruktbutikker, møbelbutikker, klesbutikker og mye mer. Dette er også et område med mange kafeer og restauranter, så her kan du kose deg med både shopping og et godt måltid. Ta også turen innom Gamla Stan som er kjent som en av de største og eldste middelalderbyer i Europa. Her er det mange muligheter for shopping, god mat og bare sightseeing! Du vil bli imponert over den herlige atmosfæren her.

 

Perfekt sted for lunsj, middag og brunch

uu

Når du først er i Gamle Stan, så må du bare ut og spise her også. De svarte fåren er en historisk perle i en romantisk, herlig atmosfære. Unn deg litt hjemmelaget kjøttboller, spagetti eller hva med liten pizza? Slingerbulten er også et sjarmerende sted for lunsj. Smak på den fantastiske fiskesuppen. Metropol Palais er en tidsmaskin som tar deg tilbake til 20-tallet – også kjent som Stockholms møteplass. Hit kan du også komme med dine venner for å ta en drink og oppleve noe større event, show eller opplevelse på samme sted.

Beirut Cafè er kjent som et møteplass for kjendiser – og her får du herlig libanesisk mat. Orientalske vibber, med egen loungeavdeling i underetasjen som tilbyr utrolig koselig atmosfære. Her har superstjerner som Justin Timberlake, Jessica Biel og Lady Gaga funnet veien.

 

Har du hatt en lang kveld og trenger noe å hugge inn? Det trenger ikke å koste skjorta for å få en herlig brunch i Stockholm. Baresso i Sõdermalm har et herlig vaffelbord og mye god, nesten hjemmelaget mat.

 

Drikk, dans, drikk, dans

Om du liker å vrikke på dansefoten og drikke friske drinker, samt oppleve et pulserende uteliv, så er det mange muligheter å gjøre det i Stockholm. Eller, vil du kanskje ha noe i mer avslappende stemning? Stockholm har nemlig det også.

Stureplan må oppleves i alle døgnets tider – spesielt på kveldstid. Stikk innom Skybar som er en av Sveriges mest velkjente nattklubber. Her samles folk innenfor mote, kunst, musikk og media og flere av byens kjente fjes. Solidaritet er et annet populært utested med fokus på elektronisk dansmusikk. Hell’s Kitchen er et godt valg hvis du ønsker at festen skal vare og være fullpakket med mennesker.

Om du derimot vil ha et mer rolig stemning så kan du få live jazz på Berns.

 

Sjekk inn på et av disse hotellene:

 

Lydmar hotell

21965445

Lydmar Hotell er full av herlig sjarm og atmosfære. Plassert rett ved vannkanten og med utsikt over det kongelige slott, er dette hotellet for deg som ønsker et stilfullt hotell, med masse personlighet. Hotellets egen restaurant kan absolutt anbefales på sommerstid; her kan du sitte ute på balkongen og nyte naturen, havet, det pulserende bylivet og selvfølgelig god mat.

Bestill hotellet her

 

Nobis hotell

6787504

Nobis Hotel ligger i 2 elegante 1800-tallsbygninger på Norrmalmstorg, midt i Stockholms fremste shoppingstrøk. Ved siden av å tilby luksuriøse rom, har hotellet er herlig loungebar med en takhøyde på hele 28 meter. Et must når du besøker baren er drinkene- og spesielt drinken «Strawberry Basil Smash»! I tillegg har hotellet en glamorøs «Gold Bar», som også er verdt et besøk.

Bestill hotellet her

 

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her.