Reis på weekendtur til Baltikums Paris

Enten om du vil ha en avslappende weekend eller en livlig storbyferie, får du det i Riga. Det beste av alt: det er mye billigere enn her til lands.

Med omtrent 700.000 innbyggere, er Latvias hovedstad, Riga, den største byen i Baltikum. Riga er ikke bare kjent som Baltikums Paris, men også for latterlig lave priser. Prisnivået på mat, drikke og hotell er nemlig mye lavere enn i Norge, noe som gjør at flere og flere nordmenn tar reisen hit. Storbyen har noe for alle og er en god blanding av gammelt og nytt. Her finner du arkitektur i gammel jugend-stil, samt gode eksempler på en moderne by – med offentlig transport, shoppinggater og et urbant nattliv.

Storbyen er også et spa-paradis. Dersom du vil en avslappende weekend med spa-behandlinger uten at det skal koste skjorta, da reiser du til Riga. Slik får du det beste ut av Riga-turen:

 

Her får du et perfekt spa-opphold

Dersom du har lyst på en avslappende weekend med spabehandlinger uten at det skal koste skjorta, da reiser du til Baltikums svar på Den franske riviera.

Byen Jurmala ligger 25 kilometer vest for Riga, og kan skilte med en strandlinje på 33 kilometer. Men det gjør ikke byen mindre attraktiv å reise til på vinterstid, tvert i mot. Det er nettopp i dette halvåret du kan nyte godt av en stille og rolig by, og få gode priser på både hotell og spabehandlinger.

Byen har vært en attraktiv spa-destinasjon helt siden 1800-tallet da de rike ville slappe av ved sjøen, og russiske offiserer roet ned etter Napoelonskrigene. Populariteten tok av da togstrekningen mellom Jurmala og Riga åpnet 1877, og i dag får du busser direkte fra flyplassen i Riga til spaparadiset.

Baltic Beach Hotel vil du få et behagelig opphold med de perfekte rammene for romantikk og avslapning. Det er hit du reiser på kjæresteturen, venninneferien eller mor og datter-reisen. Hotellet ligger idyllisk til på stranden og gir en fantastisk utsikt over Østersjøen. Det luksuriøse spa-anlegg tilbyr nærmere 500 forskjellige behandlinger. Bestill hotellet her.

Dersom du foretrekker en weekend i byen fremfor mer landlige Jurmala, finner du også fantastiske spa-anlegg i Riga by. For eksempel har Wellton Centrum Hotel & Spa flest bestillinger på Hotels.com.. 4-stjerners-hotellet er meget sentralt i gamlebyen, samt tilbyr gratis frokost og wi-fi. Bestill hotellet her.

Radisson Blu Hotel Latvija er et spa-anlegg av ypperste klasse. ESPA har blitt kåret til et av de beste spa-ene i verden. En unik atmosfære kombinert med behandlinger utført av de dyktigste ekspertene garanterer en uforglemmelig opplevelse. Drinker og panorama-utsikten fra skybaren i 26. etasje gjør oppholdet komplett. Se flere bilder av hotellet her.

 

Her spiser du

Du spiser veldig billig i Riga, sammenlignet med i Skandinavia. Prisene er ca. halvparten av det vi er vant til, og kanskje til og med lavere. Du kan forvente å spise typisk latvisk måltid som består av svinekjøtt og poteter, eller grillet og røkt fisk. Ellers kan du også få tak i russiske måltid som pannekaker og russiske kebab. Husk at du bør tipse 10% av regningen!

På restaurant Piramida på hotell Ridzene og Seasons restaurant på Grand Palace hotel kan du få hovedrett til omtrent 10 euro.

Spis byens beste sushi på Kabuki(som det finnes mange av), eller få en gastronomisk opplevelse med 7-rettersmeny på restaurant Bergs på Bergs hotell.

Shopping

Riga er i hurtig vekst og åpnes stadig nye moderne butikker. Ta en tur til det velkjente shoppingsenteret Stockman hvor du finner alt fra dame-og herreklær, parfymerier, restauranter og andre kjedebutikker. Kjøpesenteret Origo ligge rett ved siden av og ligger ved Riga sentralbanestasjon. Her kan du unne deg med over 170 butikker og spisesteder fordelt på 3. etasjer. Et annet populært kjøpesenter er Domina, som regnes som et av de største shoppingsentre i Riga.

Er du interessert i å besøke Rigas mest populære marked, så kan du gå en kort gåtur fra gamlebyen og til Rîgas Centrâltirgus, som går for å være det største matmarkedet i Europa, etter Istanbul.

 

Dette må oppleves

Kjør jagerfly i Latvia! Dette må være den perfekte aktiviteten på bestekompisens utdrikningslag. En time utenfor Riga får du sikkerhetskurs og en halvtime i lufta i et Aero L-39 Albatros jagerfly med selskapet Baltic Bees. Men en hastighet på opp til 750 kilometer i timen garanterer vi sug i magen.

Drikk masse god øl – Užavas and Valmiermuižas er to av Latvias beste øl-merker. Riga er kjent for superbillig øl, med priser ned til 10 kr(!) for en halvliter. Oppdag Rigas skjulte perle på Beer Underground – et av byens kuleste ølbryggerier med stort utvalg av øl. På kvelden pleier baren å bli hektisk hvor du kan mingle med de lokale, nyte en intimkonsert og spise mye junkfood. Ellers kan du henge på hipsterstedet Trusis Kafe.Sørg for at du er her i god tid, da stedet blir fullt av øl-glade mennesker i helgene.

Fra 26.august-6.september 2015 er det «Gastronomy festival» for den matglade. I over Litauen vil restauranter tilby, kafeer og barer, pizzarier og bakerier tilby variert meny med (enda) goda priser.

Den 5.september kan du vente «White Night» med mange kulturelle og kunstneriske begivenheter.

Feste?

Er du her på weekendtur, så er det perfekt mulighet for å oppleve Rigas uteliv på sitt beste. Skylinebar på 26.etasje på Reval hotell et godt valg. Pynt deg i finstasen og sipp et glass champagne med latviske lokale og andre turister. Et tips er å prøve ut Black mojito, som regnes som «latvisk drink» mikset med Riga balsam. På Skybar får du selvsagt en spektakulær utsikt over Rigabukten og byen.

Studio 69 ligger i hjertet av Riga på Royal Casino Spa & Hotell resort med mange eventer, neonlys og mye forskjellig musikk. Her er de strenge med dresskode og krever at du går fint kledd – for all del ikke joggesko!

Her bør du bo i Riga

Luksushotell i hjertet av Riga som ofte har svært gode tilbud innimellom

Eller her:

Dome Hotel & Spa er et annet godt valg som vil gi deg en unik opplevelse i Riga


Hvordan komme seg til Riga:

Fly direkte til Riga med Airbaltic fra Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Ålesund. Flyturen tar ca 1 t og 30 min.

Ellers kan du reise med Norwegian. Søk flybilletter her.

Her finner du de beste 5-stjerneshotellene i Riga

 

Kilder: Reiseplaneten.no, Wikipedia