Reis på weekendtur til Praha

weekendtur praha
Foto: getty

Praha er en av Europas mest attraktive storbyer. Det meste du bør se av byen kan du gjøre helt gratis, og skal du først bruke litt penger, så bruker du kun tredjedelen av det det hadde kostet i norske kroner.

Praha er en perle av et sted, og virkelig magisk. Du kan se det meste på en weekendtur, takket være de mange sjarmerende gågatene i sentrum – og de superbillige taxiprisene. Dette må du oppleve.

Finn hoteller i Praha her!

Foto getty

Prahas sjarmerende gamleby

Start med å ta ferden til gamlebyen. Her finner du en av Prahas mest kjente historiske monumenter: den astronomiske klokken, Pražský Orloj. Dette er en av verdens eldste klokker montert på veggen ved det gamle rådhuset. Den berømte klokkeseremonien skjer hver time , hvor det åpnes små dører, og bevegelige figurer dukker opp samtidig som skulpturer begynner å flytte på klokken.

Du kan finne en koselig kafé på torget for å få med deg seremonien, eller gå opp trappene til klokketårnet for å få med deg den spektakulære utsikten over Praha by. I samme gate finner du de beste suvenirbutikkene. Her finner du Tsjekkias mest kjente vare: pyntegjenstander i krystall. Ta en god matbit på en av de mange restaurantene langs gaten. Her får du rett og slett alt for en tredjedel av norske priser.

Tips: En tommelfingerregel er at 100 CZK (Tsjekkiske koruna)  = ca. 50 NOK. Det er obligatorisk å gi tips når du spiser på restaurant i Praha. Det vanlige er å runde opp til nærmeste tier.

Foto: getty

Prahas hektiske gate – Wenzelsplassen

Besøk en av Prahas mest hektiske gater, Wenzelsplassen (Vaclavske Namesti) som er kun 10 minutter å gå fra gamlebyen. Gaten er et en av de mest berømte turistattraksjonene i byen. Her finner du de beste butikkene, de mest populære nattklubbene og barene. På grunn av gatens form, er den omtalt som den lille Champ Elysses , den berømte gaten i Paris. På Wenzelsplassen finner du mange gode shoppingmuligheter, og ikke så langt unna finner du shoppingsenteret Palladium ved nám Republiky.

Her finner du mange eksklusive butikker som Calvin Kelin, Guess, Armani og Levis, og de mer rimelige butikkene som H&M, Mango, og Topshop. Husk at prisnivået er ekstremt lavt, og du får mye for pengene ved å shoppe i Praha. Den 750 meter lange gaten er også et viktig sted for historiske hendelser. Det var på denne plassen at kampene mellom sovjetiske styrker og Prahas innbyggere utspant seg.

Finn hoteller i Praha her!


Utelivet i Praha

Opplev Prahas pulserende nattliv ved Wenzelsplassen. Her finner du nattklubbene og barene på rekke og rad. Fest på en av Prahas heftigste klubber, Duplex. Nattklubben er på to etasjer,  og Prahas beste DJ-er er på hyppig besøk for å mikse elektronisk musikk til tørstige turister og lokale. Vær obs på at det er lov å røyke inne overalt i Praha, til og med på utesteder. Om du vil oppleve Sentral-Europas beste utested, så er Karlovy Lázně det rette stedet.

Utestedet ligger ved Karlsbroen og har 5 etasjer(!), samt spiller forskjellig musikk i hver etasje. Noe annet Praha er godt kjent for, er de mange strippeklubbene. Hvis dette er noe som interesserer deg, så finner du de mest populære på Wenzelsplassen. I området ligger Hot Peppers, som er omtalt som Prahas strippeklubb nummer én.

Karlsbroen og St.Vitus-katedralen

Karlsbroen ligger ikke langt fra gamlebyen, og strekker seg 516 meter over elven Vitava. Broen er laget av sandstein og er et viktig historisk monument, som ble bygd under Karl den IVs regjeringstid i 1357. Det sies at hvis du tar på statuen av helgenen John av Nepomuk , er du sikret evig lykke. Broen er 10 meter bred, og veldig romantisk å spasere her i nattens tider. Her finner du også mange hengelås som turister selv har hengt opp og deretter kastet nøkkelen ut i elven, som et symbol på evig kjærlighet.

Du får en vakker utsikt utover elven og alle de sjarmerende turistbåtene som seiler forbi. Du kan også betale omtrent  30 norske kroner for å sitte i en av turistbåtene og få omvisning gjennom Prahas kulturhistorie. Et annet viktig historisk monument og populær turistattraksjon er St.Vitus-katedralen. Du må ta bussen fra sentrum for å komme ned hit – som tar nesten 20 minutter. Selv om du ikke tilhører det katolske tro, så er det verdt et visitt å komme hit.

Foto: getty

Gjennom hele gaten opp til katedralen vil du se flere glimt av kristendommens historie – vakre skulpturer og malerier på katedralens vegger. Selv innvendig vil du se imponerende utsmykking og fargerike glassmalerier. Mange turister omringer seg lykkebrønnen; her kan du ønske deg noe, og slenge dine mynter uti brønnen.


Her bør du bo

I Praha kan du finne rimelige hoteller og litt dyrere hoteller – alt etter ditt ønske. Vi anbefaler at du bor i nærheten av Wenzelsplassen:

Jalta Boutique Hotel

K&K Hotel Fenix