Reis på weekendtur til Stockholm

Tipsene som gjør Stockholm-helgen vellykket.

Hva med å reise til ditt naboland for en herlig weekendferie med shopping, god mat og livlig uteliv? Stockholm er en fantastisk by å reise til for et lite avbrekk. Ikke minst er det deilig å være norsk i Sverige – da prisene er vesentlig lavere enn her i Norge!

 

Slik får du en fin weekendopphold i Stockholm:

 

Sjekk inn på dette fantastiske hotellet

Comfort Hotel Stockholm tilbyr Stockholms mest sentrale beliggenhet, rett rundt hjørnet for sentralstasjonen. Herfra har du gangavstand til byens fantastiske tilbud av restauranter, shopping, museer og utesteder. Perfekt valg for en weekendtur og når du vil bo sentralt.

Sjekk flere hoteller i Stockholm her.

 

Ta en shoppingrunde

iStock_000046161520_Full

Ta først en tur til Stockholms mest kjente handlegate, Drottninggaten, som starter fra Gamla Stan og strekker seg oppover til Odenplan. Her finner du de fleste kjedebutikkene som H&M, Zara og små nisjebutikker. Deretter kan du traske over til Sofo- distriktet i Södermalm for enda mer shopping og mye mer. Hvem trenger vel New Yorks Soho, når du har Stockholms Sofo?

Sofo ( South of Folkungagatan)  har vokst seg opp til å bli en av Stockholms kuleste gater med mange hippe steder å spise, shoppe eller for å bare ta en øl – eller to.Under shoppingrunden i SoFo må du være forberedt på å komme over alt mulig rart. Her er det nemlig både bruktbutikker, møbelbutikker, klesbutikker og mye mer. Dette er også et område med mange kafeer og restauranter, så her kan du kose deg med både shopping og et godt måltid. Ta også turen innom Gamla Stan som er kjent som en av de største og eldste middelalderbyer i Europa. Her er det mange muligheter for shopping, god mat og bare sightseeing! Du vil bli imponert over den herlige atmosfæren her.

 

Perfekt sted for lunsj, middag og brunch

uu

Når du først er i Gamle Stan, så må du bare ut og spise her også. De svarte fåren er en historisk perle i en romantisk, herlig atmosfære. Unn deg litt hjemmelaget kjøttboller, spagetti eller hva med liten pizza? Slingerbulten er også et sjarmerende sted for lunsj. Smak på den fantastiske fiskesuppen. Metropol Palais er en tidsmaskin som tar deg tilbake til 20-tallet – også kjent som Stockholms møteplass. Hit kan du også komme med dine venner for å ta en drink og oppleve noe større event, show eller opplevelse på samme sted.

Beirut Cafè er kjent som et møteplass for kjendiser – og her får du herlig libanesisk mat. Orientalske vibber, med egen loungeavdeling i underetasjen som tilbyr utrolig koselig atmosfære. Her har superstjerner som Justin Timberlake, Jessica Biel og Lady Gaga funnet veien.

 

Har du hatt en lang kveld og trenger noe å hugge inn? Det trenger ikke å koste skjorta for å få en herlig brunch i Stockholm. Baresso i Sõdermalm har et herlig vaffelbord og mye god, nesten hjemmelaget mat.

 

Drikk, dans, drikk, dans

Om du liker å vrikke på dansefoten og drikke friske drinker, samt oppleve et pulserende uteliv, så er det mange muligheter å gjøre det i Stockholm. Eller, vil du kanskje ha noe i mer avslappende stemning? Stockholm har nemlig det også.

Stureplan må oppleves i alle døgnets tider – spesielt på kveldstid. Stikk innom Skybar som er en av Sveriges mest velkjente nattklubber. Her samles folk innenfor mote, kunst, musikk og media og flere av byens kjente fjes. Solidaritet er et annet populært utested med fokus på elektronisk dansmusikk. Hell’s Kitchen er et godt valg hvis du ønsker at festen skal vare og være fullpakket med mennesker.

Om du derimot vil ha et mer rolig stemning så kan du få live jazz på Berns.

 

Reise til Stockholm: Fly eller tog

Det er fullt mulig å kjøre bil til Stockholm (litt under 6 timer fra Oslo), eller tog. Toget tar omtrent like lang tid som bil, og kan bestilles på http://www.sj.se/. Du kan få togreiser ned til under 600 kroner tur/retur. Fly med SAS kan du få til litt under 1 000kr tur/retur. Flyet tar en time.

 

Stockholms ti beste

1. Gamla Stan

Om du ikke liker kafeene eller de små butikkene så er Gamla Stan en opplevelse i seg selv. Det var her Stockholm oppstod, og bygningene er virkelig en opplevelse. Slik som slottet….

2. Rolfs kök

En av de aller koseligste restaurantene du kommer til å oppleve i Skandinavia har også strålende mat. Book tidlig om du vil gå.

Her finner du restaurantens hjemmeside

3.  Cafe String

Er du en av de som er ute etter å nyte kafekulturen er dette kafeen du skal lete opp. Her er deres hjemmeside.

4. Och Himlen Därtil

For et navn, og for en utsikt.  Restaurant, skybar eller cocktailbar. Du bestemmer. 

 5. Shopping i Östermalm

Armani. Urban Outfitters etc – gå ned Birger Jarlsgatan og Biblioteksgatan.

6. Hasseludden Yasaragi

Japansk spa. Bør oppleveles.

7. Pet Sounds Bar

Den kuleste baren i Södermalm? Vel, med en gang det har blitt kult er det vel ukult. Sjekk hjemmesiden her

8. Brasserie La Rogue

Dette kalles den mest romantiske restauranten i Stockholm. Sjekk hjemmesiden her.

9. Kina Slott

Et kinesisk inspirert slott på Drottningholm. En opplevelse.

10. Centralbadet

Dette er vel det nærmeste du kan komme en badehimmel i Skandinavia. Sjekk det ut her.

Her er de aller, aller beste hotellene i den svenske hovedstaden

Det er mange gode grunner til å dra til Stockholm. En av dem er de utrolige hotellene du finner i byen med strålende restauranter, shopping og uteliv. Vi har rangert de ti aller beste:

1. Lydmar Hotel

2. Grand Hotel

3. Hotel Rival

4. Hotel Tapto

5. Stallmästaregården Hotel

6. Hotel Sven Vintappare

7. Radisson Blu Waterfront Hotel

8. Elite Eden 

9. First Hotel Resen

10. Hotel Wellington