Reis til eksotiske Karibia

Hvite strender, klart vann, lukten av kokosnøtt, musikk i bakgrunn og en sol som kysser huden din brun. Velkommen til Karibia.

Karibia er en region i Nord-Amerika og består av hele 7000 øyer og rev som er formet i en halvsirkel sørover fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela i Sør-Amerika. Bahamas, Cuba og Barbados er noen av de mest populære øyene å reise til i denne øygruppen, men alle er like fantastiske med tanke på strender, badeliv, mat og gjestfrihet.

Høysesongen er fra desember til april og det er også i dette tidsrommet været er best og det regner minst. Karibia kan ellers by på rundt 30 grader hele året igjennom, men i perioden juni til november kan det dog oppstå orkaner.

Puerto Rico, San Juan

Puerto Rico er en smeltedigel av kulturer som stammer fra Afrika, Spania og USA. På denne øya kan det se ut som at tiden har stått stille, og man bevitner en verden veldig annerledes enn den vi er vant til. Værmessig er Puerto Rico, klart best fra januar til juni med deilig, tropisk klima.

For turister er de mest aktuelle områdene Isla Verde (nærmere flyplassen enn sentrum) med sine resorts og strender, gamlebyen med sin store sjarm og luksusområdet El Condado. I byen kan du blant annet besøke et hotell som i seg selv er en turistattraksjon, El Convento. Det perfekte stedet å ta en drink og litt å spise. Det faktum at det ligger midt i gamlebyen gjør også at ved å begynne her vil du få en stor San Juan-opplevelse med en gang. Det er også vel verdt tiden å besøke San Juan Historic Site, som står på Unescos verdensarvliste.  

Her kan du bo: Wyndham Grand

Jamaica, Montego Bay

Jamaica er en av Karibias vakreste øyer med gnistrende sandstrender, fantastisk natur, massevis av opplevelser og avslappende atmosfære. Montego Bay lokker turister med kritthvitt sand,og turkisfarget vann. De fleste hotellene tilbyr all inclusive og ligger ved nydelige sandstrender. Fra Montego Bay kan du kjøre videre til storbyen Kingston, men besøk også havnebyen Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley. Les mer om sjørøverbyen her.

Her kan du bo i Montego Bay

Cuba, Havanna

Cuba er den største av de karibiske øyene og den øya som skiller seg mest ut med sin stillestående utvikling på grunn av revolusjonen og USAs embargo. Likevel er dette kanskje den mest sjarmerende øya i Karibia. Her møter du den vestindiske sjarmen: musikken, maten, strendene og livsgleden.

Her kan du bade og sole deg, eller velge blant de mange sportsaktivitetene om du vil ha en mer aktiv ferie. Opplev fargerike Havanna, med salsa og natteliv, eller reis ut på landet og opplev nydelig natur og cigarfarmer.

Bestill overnatting her

Trinidad og Tobago

Trinidad og Tobago er de sørligste av de vestindiske øyene, beliggende kun 30 kilometer fra kysten av Venezuela. Øyene var en tidligere britisk koloni, men ble selvstendige i 1962. Landet er kjent for sin fantastiske natur og sitt rike dyreliv. Frodig regnskog, paradisstrender, storbypuls og problemfrie dager i solen – her kan du virkelig oppleve alt!

Calypso og steelbandmusikken kommer fra Trinidad som er en moderne, tett befolket og livlig øy. Hver mandag og tirsdag 40 dager før påske går et stort og populært karneval av stabelen på Trinidad, og gatene fylles av dans og sang. Her ligger hovedstaden Port of Spain, kjent for gode shoppingmuligheter og folkeliv. Den vakre søsterøya Tobago er roligere, med flotte strender, en fantastisk undervannsverden og et fargerikt fugleliv. Her tar man dagen som den kommer, og på de langstrakte strendene er det godt med plass. Innbyggerne tar godt vare på sine besøkende. Velkommen til landet der befolkningen skinner om kapp med sola!  

Her bor du: Hyatt Regency Trinidad

Ting å gjøre i Karibien