Reis til eksotiske Karibia i vinter

Med nye direkteruter fra november, kan du komme deg til de karibiske øyer på omtrent 10 timer.

Det er ikke bare grunn av de vakre paradisøyene at du bør ta reisen til Karibia. Fra og med november blir nye direktefly til Karibia åpnet, noe som markerer at flyselskapene vil satse stort på eksotiske reisemål. Her er det Norwegian og andre charterselskap som utmerker seg.

Prisene ligger på det samme som for en to-ukers chartertur i sommerferien til Spania eller Italia, men det er billig å være her. I tillegg sier de som har vært her at det er verdt hver krone og at det må oppleves en gang i livet uansett. Kanskje er det deres tur denne vinteren?

Søk flybilletter her.

Karibia er en region i Nord-Amerika og består av hele 7000 øyer og rev som er formet i en halvsirkel sørover fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela i Sør-Amerika. Bahamas, Cuba og Barbados er noen av de mest populære øyene å reise til i denne øygruppen, men alle er like fantastiske mht strender, badeliv, mat og gjestfrihet. Det er likevel ikke alle øyene det flyr direkteruter fra Norge, men også våre naboland har åpnet nye direkteruter.

Høysesongen er fra desember til april og det er også i dette tidsrommet været er best og det regner minst. Karibia kan ellers by på rundt 30 grader hele året igjennom, men i perioden juni til november kan det dog oppstå orkaner.

 

Du kan fly direkte til disse øyene fra og med November:

 

Puerto Rico, San Juan

Direktefly med Norwegian fra Oslo Lufthavn fra 1.november(ca 10 timer)

iStock_000032998746_Large

Puerto Rico er i dag en sjarmerende blanding av afrikansk, amerikansk, spansk og indianer-påvirkning. Hovedstaden San Juan omtales i dag ofte som en time capsule, en mulighet til å ta et skritt tilbake i en verden som man ikke trodde tidligere fantes. Værmessig er karibia, og Puerto Rico, klart best fra januar til juni med deilig, tropisk klima.

San Juan er den eldste byen under amerikansk styre i verden. Den oppstod kort tid etter den første spanske koloniseringen av Amerika, rundt 1508. For turister er de mest aktuelle områdene Isla Verde (nærmere flyplassen enn sentrum) med sine resorts og strender, gamlebyen med sin store sjarm og luksusområdet El Condado.

I byen kan du blant annet besøke et hotell som i seg selv er en turistattraksjon, El Convento. Det perfekte stedet å ta en drink og litt å spise. Et nedlagt kloster med utrolig mye sjel, sjekk bilder her. Det faktum at det ligger midt i gamlebyen gjør også at ved å begynne her vil du få en stor San Juan-opplevelse med en gang. Det er også vel verdt tiden å besøke San Juan Historic Site, som står på Unescos verdensarvliste.

 

Jamaica, Montego Bay

Direktefly fra Oslo Lufthavn med Ving til Montego Bay fra  29.november(Ca.11 timer)

457844573

Jamaica er en av Karibias vakreste øyer med gnistrende sandstrender, fantastisk natur, massevis av opplevelser og avslappende atmosfære. Montego Bay lokker turister med kritthvitt sand,og turkisfarget vann. De fleste hotellene tilbyr all inclusive og ligger ved nydelige sandstrender. Fra Montego Bay kan du kjøre videre til storbyen Kingston, men besøk også havnebyen Port Royal for å kikke på piratlivets rester – spesielt det gamle fortet. Det kan du jo gjøre mens du hører på litt Bob Marley.

Les mer om sjørøverbyen her.

Sjekk hoteller i Port Royal her (sjekk Terra Nova!)

Sjekk ut dette hotellet i Montego Bay, Grand Palladium Jamaica Resort med all inclusive:

Luksushotellet ligger på stranden i Lucea med gratis badeland! 10 restauranter, 3 strandbarer, spa med full service, egen kasino og nattklubb. Her får du alt du trenger for en vellykket ferie.

Les mer om hotellet her.

Finn flere hotell i Montego Bay her.

 

Cuba

Med Ving flyr du behagelig og direkte til Cuba med Thomas Cook Airlines om vinteren fra Oslo Lufthavn.

Bestill flybilletter her.

iStock_000016480422_Large

Cuba er den største av de karibiske øyene og og skiller seg nok også mest ut met sin stillestående utvikling siden revolusjonen blant annet pga importforbud og USAs blokade.

Men på Cuba møter du allikevel hele den vestindiske sjarmen: musikken, maten, strendene og livsgleden. Her kan du bade og sole deg, eller velge blant de mange sportsaktivitetene om du vil ha en mer aktiv ferie.

En utflukt til Havanna er obligatorisk men du kan også få med deg en spennende dyphavsfisketur i Den meksikanske gulf. På kvelden kan du danse salsa natten lang. Kulturen på Cuba er rik og blomstrende – en tur til Cuba byr på mange spesielle opplevelser og er noe som sent vil glemmes.

Du kan finne ferdige pakkereiser til Cuba hos Apollo her.

Hotellene på Cuba er veldig billige om man sammenligner det med øyene rundt, og prisene vi er vant til i Norge. Et femstjerners luksushotell koster som regel godt under tusenlappen per natt.  Det er også svært billig med all inclusive-hoteller, noe som også ofte anbefales for førstegangsturister til Cuba.

Anbefalte hoteller:

Iberostar Tainos (3+ Stjerner) (All Inclusive)

 

Sjekk også:

 

St. Croix, De amerikanske jomfruøyene

Direktefly med Norwegian fra København den 9.november(ca. 12 timer)

iStock_000061383610_Large

Fly fra St.Croix til St.John som er kåret til en av verdens beste øyer! Foto: Istock

St. Croix er den største øya av De amerikanske jomfruøyene med Christiansted som hovedstad. ra 1754 var den sammen med øyene St. Thomas og St. John en del av den dansk-norske kronkoloni Dansk Vestindia. Øya er ganske romantisk og som tatt ut av et postkort med sine hvite sandstrender og tropiske jungler som bare tar pusten fra deg.

På veien fra København til St. Croix lander flyet  i San Juan i Puerto Rico i 2 timer, hvor alle skal ut av flyet og igjennom US Immigration. Herfra er der ca. 1 times flyvning til St. Croix.

Fra St. Croix bør du ta flyet videre til Saint John, som er kåret til en av verdens beste øyer.

Saint John er den minste av de tre hovedøyene i De amerikanske jomfruøyene og er virkelig ferieparadis som alle bør oppleve. Les mer om Saint John her.

Bestill flybilletter her.

 

Trinidad og Tobago

Direktefly fra London med SAS som tar ca. 11 timer. Søk flybilletter her.

iStock_000022128258_Large

Trinidad og Tobago er de sørligste av de vestindiske øyene, beliggende kun 30 kilometer fra kysten av Venezuela. Øyene var en tidligere britisk koloni, men ble selvstendige i 1962. Landet er kjent for sin fantastiske natur og sitt rike dyreliv. Frodig regnskog, paradisstrender, storbypuls og problemfrie dager i solen – her kan du virkelig oppleve alt!

Calypso og steelbandmusikken kommer fra Trinidad som er en moderne, tett befolket og livlig øy. Hver mandag og tirsdag 40 dager før påske går et stort og populært karneval av stabelen på Trinidad, og gatene fylles av dans og sang. Her ligger hovedstaden Port of Spain, kjent for gode shoppingmuligheter og et broget folkeliv.

Den vakre søsterøya Tobago er roligere, med flotte strender, en fantastisk undervannsverden og et fargerikt fugleliv. Her tar man dagen som den kommer, og på de langstrakte strendene er det godt med plass. Innbyggerne tar godt vare på sine besøkende. Velkommen til landet der befolkningen skinner om kapp med sola!

 

Anbefalte hoteller:

 

Turtle Beach (3+ Stjerner) (All Inclusive)

Magdalena Grand Beach Resort (4+ Stjerner) (All Inclusive)

Hyatt Regency Trinidad

 

 

..Sjekk ut Laurel Nights!

Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige!

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her.

 

Vinn en spektakulær reise til Los Angeles for 4 personer! Meld deg på her.

Følg vår Facebook-side og bli med i trekningen av et gavekort fra Hotels.com !

 

Nytt kredittkort? Sjekk sammenligningen under: