Reis til eksotiske Karibia

Karibien ønsker deg velkommen med sine hvite strender, krystallklare vann, duften av kokosnøtter, tonene av musikk i bakgrunnen, og solen som forsiktig kaster sitt kyss på huden din.

Få tidenes ferie på en av disse øyene i Karibia. Foto: getty

Karibia, en nordamerikansk region, består av 7000 øyer og rev som danner en halvsirkel fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela. Bahamas, Cuba og Barbados er populære reisemål, og alle øyene imponerer med flotte strender, bademuligheter, deilig mat og gjestfrihet.

Høysesongen er fra desember til april, preget av det beste været og minst regn. Temperaturene ligger rundt 30 grader året rundt, men fra juni til november kan det forekomme orkaner.

Saint-Barthélemy

Utsikt over Eden Rock-hotellet. Foto: getty

Etter Orkanen Irma herjet gjennom Karibia, spesielt St. Barths i 2017, ble det iverksatt omfattende renoveringsarbeid for å gjenoppbygge boliger, hoteller, infrastruktur og strandbarer. Disse står nå klare, og vi anbefaler spesielt Hôtel Le Toiny med sine bassenger og terrasser med havutsikt. På den andre siden av øya finner du Villa Marie Saint-Barth. Eden Rock St Barths, et ikonisk hotell eid av Matthews, Pippa Middletons svigerfamilie, er også et utmerket overnattingsvalg. Ytterligere nyrenoverte villaer, eiet av forretningsmannen Richard Branson, har gradvis åpnet de siste årene. St. Barths bør stå på listen over destinasjoner som må oppleves.

Puerto Rico, San Juan

Puerto Rico byr på en autentisk ferieopplevelse. Foto: getty

Puerto Rico, en kulturell smeltedigel med røtter fra Afrika, Spania og USA, gir inntrykk av å være en verden der tiden har stått stille. Det ideelle været er fra januar til juni, med herlig tropisk klima.

For turister er Isla Verde med sine resorts og strender, sjarmerende gamlebyen, og det luksuriøse området El Condado de mest attraktive områdene. El Convento, et hotell i gamlebyen, er en turistattraksjon i seg selv og perfekt for en drink og litt mat. Begynner du her, vil du umiddelbart få en autentisk San Juan-opplevelse. Et besøk til San Juan Historic Site, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er også vel verdt tiden.

Her kan du bo: Wyndham Grand

Jamaica, Montego Bay

Kritthvitt sand og turkisfarget vann på Jamaica. Foto: getty

Jamaica, en av Karibias mest fortryllende øyer, frister med glitrende sandstrender, fantastisk natur, et mylder av opplevelser og en avslappende atmosfære. Montego Bay lokker med kritthvite sandstrender og turkisfarget vann, mens de fleste hotellene tilbyr all-inclusive-pakker ved vakre sandstrender. Fra Montego Bay kan du utforske storbyen Kingston eller ta turen til havnebyen Port Royal for å utforske piratlivets spor, spesielt det gamle fortet – alt mens du nyter tonene av Bob Marley.

Les mer om sjørøverbyen her.

Her kan du bo: Hostal La Maestranza

Cuba, Havanna

Reis tilbake i tid på Cuba. Foto: getty

Cuba, den største av øyene i Karibia, skiller seg ut med sin stillestående utvikling på grunn av revolusjonen og USAs embargo. Til tross for dette er Cuba kanskje den mest sjarmerende øya i regionen, preget av den unike vestindiske sjarmen med musikk, mat, strender og livsglede.

Enten du foretrekker å bade og sole deg, eller delta i en rekke sportsaktiviteter for en mer aktiv ferie, har Cuba noe å tilby. Utforsk det fargerike Havanna med salsa og pulserende natteliv, eller dra ut på landet for å oppleve nydelig natur og besøke cigarfarmer.

Trinidad og Tobago

Utsikt over Castara Bay. Foto: getty

Trinidad og Tobago, de sørligste øyene i Vestindien, ligger bare 30 kilometer fra kysten av Venezuela. Tidligere en britisk koloni, oppnådde de selvstendighet i 1962. Landet er kjent for sin fantastiske natur og rike dyreliv, med frodige regnskoger, paradisiske strender, livlig byliv og avslappede solfylte dager.

Trinidad, fødestedet til calypso og steelbandmusikk, er en moderne, tett befolket øy kjent for sitt livlige karneval 40 dager før påske. Port of Spain, hovedstaden, er kjent for gode shoppingmuligheter og livlig atmosfære. Søsterøya Tobago er roligere, med nydelige strender, undervannsverden og fargerikt fugleliv. Her tar man dagen som den kommer, og de langstrakte strendene gir god plass. Innbyggerne er gjestfrie, og velkommen til et land der befolkningen stråler som solen!

Her bor du: Hyatt Regency Trinidad

Ting å gjøre i Karibien