Foto: iStock

Weekendtur: Sjarmerende København

Slik opplever du det beste av Nordens råeste og mest pulserende by.

Hva med en spontantur til København? Det er flere direkte flyreiser fra flere norske byer, og byen ligger bare en rask times flytur unna.

Heldigvis trenger du ikke å se langt for en perfekt weekendtur. København er nordmenns tredje mest besøke by, rett bak London og New York. Danskene har en helt unik sans for mat og drikke, design og hygge. Ikke minst er det et perfekt feriemål for de med barn.

Søk flybilletter til København her.

Kjøre bil? Her kan du finne billigst og best leiebil.

Er du ikke glad i fly, kan du reise med tog. Togturen til København tar ca. 7 timer. Bestill først togbillett på nsb.no til Gøteborg, og derifra videre til København med sj.se København er mer enn bare Den lille havfrue, kafé Europa og shopping på Strøget. Vi gir deg tipsene til hvor du kan shoppe, spise og bo, uten å tømme lommeboka.

Sov på budsjett eller luksus

Du trenger ikke betale en liten formue for å sove godt i København. Hvis du vet hva du skal se etter kan du få et rom til en svært billig penge, uten å måtte ofre hverken beliggenhet eller komfort. Samtidig har København mange fantastiske hoteller du må punge ut litt mer for. Her en en god blanding:

Budsjett: Generator Hostel Copenhagen

Generator Hostel er et hostel med billige overnattingsmuligheter og spennende interiør. På hostellet finner du også den spesielle Generator-baren, hvor du kan stifte nye bekjentskaper eller slappe av med noe å drikke etter en lang dag i byen. Alt etter hva du foretrekker, kan du velge å sove på privat enkeltrom eller i en større sovesal med andre.

Du finner hostellet her.

En mellomting: Scandic Front

Scandic Front, Copenhagen, Lobby

Dette vakre boutiquehotellet nær Nyhavn ligger midt i hjertet av ting. Det har en flott beliggenhet rett ved Nyhavns kanaler med sine barer og restauranter, og i nærheten av Bredgades mange antikvitetsbutikker.

Hotellet tilbyr 132 flotte rom med moderne skandinavisk design, og en god blanding av luksus og komfort. Ikke overraskende at Scandic Front tiltrekker seg et design-bevisst internasjonalt publikum. Den trendy hotellbaren er også et populært møtested for københavnerne.

Les mer om hotellet her.

Luksus: Hotel D’Angleterre

Hotel D'Angleterre, Copenhagen, Gjesterom

Med mer enn 250 års historie er Hotel D’Angleterre en legendarisk københavnsk institusjon berømt for sin eleganse, luksus og stil. Denne gamle skjønnheten har vært setting for politiske og nasjonale hendelser opp gjennom Danmarks historie.

Hotellet har 123 romslige rom med åtte suiter som tar eg tilbake til en tid med ren overdådighet og storhet. Velutstyrte rom, komfort av høyeste klasse, eksklusiv bar, høflig og vennlig personale, og kvalitet på alle måter.

Les mer om hotellet her.

Oppdag byen på sykkel

Det billigste og enkleste fremkomstmiddelet i København, er definitivt sykkelen. På sykkel er hele København innenfor rekkevidde, og du kan lett dra til bydeler som hippe Vesterbro og etniske Nørrebro uten å måtte forholde deg til byens ofte fulle busser.

Sykkelen kan du for eksempel leie hos Baisikeli, hvor du får din egen sykkel til en billig penge og samtidig støtter opp under Baisikelis arbeid med å sende sykler til Afrika. Københavns sykkelveier er mange og velholdte, og så lenge du følger trafikkreglene er det både enkelt og trygt å komme seg frem.
Sjekk ut Baisikelis priser og filosofi her.

Tivoli

Danmarks største turistattraksjon tilbyr alt fra konserter, vakker blomsterhage og til morsomme karuseller. Verdens nest eldre fornøyelsespark (grunnlagt i 1843) passer til barn og voksne i alle aldre. Ta en tur med Rutschebanen, verdens eldste berg- og dalbane i tre fra 1914. Eller nyt utsikten fra Himmelskibet, som har rekorden for verdens høyeste karusell på 80 meter. Barna vil garantert elske det!

Her bestiller du billetter.

Shopping

Hvis du er på jakt etter de ekte skattene og røverkjøpene til garderoben din, skal du skygge unna Strøget og vende nesen mot de mindre handlegatene like i nærheten. Kikk innom Pede og Stoffer i Klosterstræde for en mix av kjente og mindre kjente skandinaviske merker, eller ta turen til Kronprinsensgade hvor du finner alt fra spennende butikker til delikatesser fra Summerbird og Frellsen Chokolade.

Konsert og uteliv

Utelivet i København byr på noe for en hver smak, og det er ikke vanskelig å finne en brun pub eller bodega med øl til 30 kr. På Den Glade Gris får du både billig drikke, stand-up, fotball og live musikk – alt etter når i uka du tar turen innom. Er det hovedsakelig musikk du er ute etter bør du også sjekke ut spillestedet VEGA på Vesterbro, hvor både kjente og mindre kjente band spiller de fleste dagene i uken. Her kan du få en konsertopplevelse til rundt hundrelappen, og god stemning følger garantert med på kjøpet.

Kaffe og vinylplater

Før du er klar for middag, er kanskje et kafébesøk på sin plass etter en lang dag med byliv. København har ikke få kaféer, men det er allikevel noen som skiller seg ut fra mengden og gir smaksløkene det lille ekstra. På Riccos kaffebarer får du både god kaffe, en matbit om du ønsker det og byens beste brownies – au  naturel eller med kremost. Ricco selv kaller konseptet en hippie-virksomhet, og fokuset er på kunden og kjærlighet for kaffe.

En særegen kaféopplevelse får du også hos Sort kaffe og Vinyl, Vesterbro-kaféen som kan by på vinylplater i tillegg til kvalitetskaffe og italienske forfriskninger. Det er også verdt å ta turen til Siciliansk is på andre siden av gaten – der kan du nyte Københavns beste is om sommeren og gode, italienske pastaretter når vinteren melder sin ankomst.

Byens beste burger

Er du ute etter en skikkelig god burger, er mulighetene mange i København. Noen av de beste får du hos de fire filialene til kjeden Halifax, hvor du finner alt fra en klassisk Københavnerburger til eksotiske varianter inspirert av Sicilia og Mexico. Du kan velge blant tilbehør som grove fritter og kartoffelmos, og du vil garantert ikke gå sulten ut etter måltidet. Sjekk også ut Cocks and Cows, det amerikanskinspirerte burgerstedet midt i byen som på rekordtid har blitt et av byens hotteste spisesteder.
Besøk Cocks and Cows her
.

Mother’s pizza

De fleste av oss vet at det er mor som lager den beste pizzaen, og etter et besøk hos Mother i Kødbyen er du nok ikke mindre overbevist. Mother er en ekte italiensk restaurant, med smakfulle, tynne pizzaer og ikke minst god vin. Pizzaene til Mother lages av surdeig, og stekes så klart i en ekte stenovn for den gode, italienske pizzasmaken.

I Kødbyen, som gjerne blir kalt Københavns svar på New Yorks Meatpacking district, finner du også flere av byens mest populære utesteder. Ta for eksempel turen innom Jolene, en fargerik bar med kjente djs og god stemning.

Sushi og steinalderkost

Hvis du foretrekker Sushi og økologisk mat fremfor burger og pizza, skal du heller ikke fortvile. Ta for eksempel turen til Green sushi, hvor du blant annet finner sushi laget med økologisk laks og store sushimenyer til en langt billigere penge enn vi er vant med her hjemme. I Torvhallerne, Københavns største matmarked like ved Nørreport, kan du også finne alt fra økologisk frukt og grønt til hjemmelaget is og spanske delikatesser. En restaurant verdt å merke seg i Torvhallerne er Palæo, hvor råvarene er rene og fokuset er på steinalderkost med minimal tilberedelse.
Les mer om Torvhallerne her.

Søk flybilletter til København her.

Kjøre bil? Her kan du finne billigst og best leiebil.

 

Les også:

Weekendturen: Billig og godt i Riga

Nå sikrer vi oss billig Sydentur

 

Utstyret alle reisende bør ha:

  1. Bagasjevekt
  2. Et par kule solbriller fra Ralph Lauren
  3. Nødladeren Power Stone
  4. Nakkepute
  5. Vanntette futteraler
  6. Trillekoffert fra Paul Smith
  7. Smarte ryggsekken Lifepack
  8. En god bok til reisen: Mine brødre
  9. Kamera:Fujifilm X100T

Finn verdens beste hoteller på Laurel Nights.