Foto: iStock

De beste storbyferiene i august

Billige flybilletter, rimelige hoteller og en kort flytur unna.

..dèt er noen få stikkord til hvor du bør ta reisen din i august. En opplevelsesrik ferie trenger ikke tømme lommeboken. Enten du er på jakt etter kunst, kultur, god mat, bra shopping, arkitektur eller bare storbyfølelsen.

Har du lyst på en kjapp flukt fra Norge etter sommerferien? Noen ganger trenger man jo ferie fra ferien! Vi har satt sammen en liste på fem fine byer:


Berlin: Fantastisk by for shopping

I Berlin er det hele 12 bydeler og passer derfor til alle typer mennesker. Det er relativt klart skille mellom øst-og vestsiden av byen. Den vestlige delen består av luksusgater og kjedebutikk-shopping, mens på østsiden har du mange skjulte skatter som vintagebutikker, ølhager og mange superkoselige kafeer.

Det beste med Berlin er flyprisene og hotellprisene (du får veldig gode hotell til svært lave priser). Alkohol er også veldig billig i Berlin, spesielt øl. Taxi er noe dyrere enn i byene i øst-Europa, men god mat kan man få til like gode priser.

Bo på dette hotellet: Titanic Gendarmenmarkt Berlin

Flybilletter fra 299,- én vei med Norwegian.

Finn det rimeligste hotellet i Berlin på Hotels.com. Klikk her.


Krakow: Av det billigste slaget

I Krakow får du blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og ferie som ikke koster skjorta! I skrivende stund får du én polsk zloty til 2 norske kroner, så her kan du spise deg mett på luksusrestauranter, bo på 5-stjernershotell og gjøre kupp på merkevarer til en fjerdedel av norske priser.

Du kommer ikke unna polens rike kultur uten å prøvesmake deg gjennom de utallige restaurantene som finnes i byen. Det polske kjøkkenet bør absolutt utforskes, og i Krakow er spesielt maten billig.

Oppfør Krakow på din ferieliste, enten du har en uke eller kun en helg. Dette er en storby som er verdt et besøk!

Bo på dette hotellet: Sheraton Grand Hotel

Flybilletter fra 399,- én vei med Norwegian.

Finn det rimeligste hotellet i Krakow på Hotels. Klikk her.


Paris: Romantikkens hovedstad

Vi blir aldri lei Paris! I Paris kan du bestige Eiffeltårnet, kjøre bil gjennom verdens største rundkjøring, spise gatelangs gjennom flotte avenyer, spise deg mett på verdens beste makroner eller besøke Mikkemus og vennene hans på Disney Land. Samtidig har Paris mange hemmeligheter som venter på å bli oppdaget.

Visste du for eksempel at du kan se leiligheten til Gustave Eiffel (1887–1889) på toppen av Eiffeltårnet? Flybillettene er rimelige, og du kan finne deg et relativt bra hotell til under 1000-lappen per natt.

Bo på dette hotellet: Select Hotel – Rive Gauche

Flybilletter fra 349,- én vei med Norwegian.

Finn det rimeligste hotellet i Paris på Hotels.com! Klikk her.


Barcelona: Spansk drømmeferie med familien

Vi reiser hit for en allsidig ferie. Om du vil ha sol og strand, får du det i Barcelona. Bra shopping og kjempegod mat? ja, du får det i Barcelona. Spektakulær arkitektur og sjarmerende gater? Det har Barcelona også.

Kombinasjonen av strandliv og storbyliv er også temmelig unik. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper mitt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet. Ikke rart Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie. Med euroen under 10 kroner får du i tillegg mer for pengene.

Bo på dette hotellet: Hotel Barcelona Universal

Flybilletter fra 299,- én vei med Norwegian

Finn det rimeligste hotellet i Barcelona på Hotels.com. Klikk her.


Riga: Baltikums Paris

Med omtrent 700.000 innbyggere, er Riga den største byen i Baltikum. Prisnivået på mat, drikke og hotell mye lavere enn i Norge, noe som gjør dette til en fristende weekendtur for nordmenn. Den sjarmerende byen er nemlig den åttende mest billigste storbyen i verden, ifølge Forex Banks prisindeks.

Les også: Dette er verdens billigste storby

I tillegg er kvaliteten imponerende høy. Storbyen er kjent for sin gamleby og arkitektur i gammel jugendstil, men du får også den urbane byen med offentlig transport, shoppinggater og et pirrende nattliv. Les mer om hva du må gjøre i Riga her.

Bo på dette hotellet: Radisson Blu Elizabethe

Finn det rimeligste hotellet i Riga på Hotels.com. Klikk her!

Flybilletter fra 399,- én vei med Norwegian


Hva med en tur til Gøteborg? Slik får gratis billetter til Liseberg.