Reiseguide Marbella: Spanias svar på St. Tropez

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Marbella ofte blir kalt for Spanias mest eksklusive og dyreste sted, og ikke minst Spanias svar på St. Tropez.

Shopping i Puerto Banus er obligatorisk. Foto: getty

Marbella er et yndet feriested for de rike og berømte, samtidig som byen har lykkes med å beholde sin andalusiske sjarm. Marbella ligger langs Costa del Sol, den såkalte «Solkysten» på norsk – en region med kystbyer og småsamfunn i den vestlige delen av Malaga-provinsen. Den glamorøse feriebyen har mer enn 5 millioner besøkende hvert år, som gjør dette til en destinasjon hvor du får litt av alt.

Selv om Marbella er kjent som Spanias mest eksklusive sted, er det fullt mulig å feriere her på et trangt budsjett. Prisene er absolutt overkommelige i den spanske solkysten for oss nordmenn. Her er vår guide til Marbella, enten du er på utkikk etter den mest luksuriøse reisen eller et rimeligere alternativ.

Søk flybilletter her


Her må du bo i Marbella

I Marbella kan du velge å bo på både norske kolonier eller på steder hvor de snakker kun spansk. Det er mange hotellmuligheter, men vi har gjort jakten enklere for deg. Her er våre aller beste tips til hvor du bør bo i Marbella – uansett budsjett.

Beste luksushotell: Marbella Club Hotel Resort & Spa

Dette luksushotellet er det beste av beste. En juvel av et hotell med klassisk eleganse og elskverdig gjestfrihet. Utrolig vakre rom i en hage som tar pusten fra deg. Hele stedet oser av luksus, stillhet, avslapping, topp service og ikke minst nydelig mat.

Les mer om hotellet her


Beste voksenhotell: Iberostar Marbella Coral Beach

Iberostar Marbella ligger blant frodige palmer, 1 kilometer fra Puerto Banús’ sentrum, og tilbyr utendørsbassenger med solsenger, strandklubb, treningsrom og rom med egen balkong.

Les mer om hotellet her


Beste familiehotell: Don Carlos Leisure Resort & Spa

Don Carlos Leisure ligger på stranden og er 11 kilometer fra Marbella sentrum. Hotellet har flere barer og restauranter, deriblant restauranten Ombu Thai som ligger i den tropiske hagen. Du finner også 7 grustennisbaner, oppvarmet utendørsbasseng med hengekøyer, barneklubb og en lekeplass for barna.

Les mer om hotellet her


Beste hotell på budsjett: Apartamentos Guadalpin Boutique

Dette hotellet ligger i nærheten av strender, barer og restauranter. Flott hotell for deg som liker å gå til sentrum og Puerto Banús. Ikke et hotell du velger om du er opptatt av moderne og elegante rom. Du bor her kun på grunn av beliggenheten.

Se mer av hotellet her


Se og bli sett i Puerto Banús

Marballa har en gammeldags glam du bare må oppleve. Du kan få et innblikk i den glamorøse verden om du rusler deg en tur langs marinaen Puerto Banús. Marinaen ble bygget av eiendomsutvikleren, José Banús, som en luksusmarina og et eksklusivt shoppingsted på 70-tallet.

I dag finner du luksusbutikker som Dior, Gucci, Versace og Dolce & Gabbana, samt de dyreste hotellene langs gatene. Biler og båter i millionklassen er ikke et uvanlig syn. Det mest eksklusive veistrekket er «The Golden Mile», som går fra Marbella til Puerto Banús. Dette er altså hjemstedet til de berømte luksusvillaene og dyreste hotellene langs Costa del Sol. Langs veistrekket finner du stranden Playa Nagüeles, hvor de rike og berømte velger å finpusse på brunfargen.

Hotellet du bør sjekke inn. Foto: Hotels

I nærheten av eksklusive Playa Nagüeles ligger luksushotellet Puente Romano Beach Resort & Spa. Et 5-stjerners hotell med flere tennisbaner, bassenger og en 2-stjerners Michelin-restaurant.

Se bilder og les mer om hotellet her


Kjendisspotting

Det er helt vanlig å se en kjendis eller to når du spaserer langs gatene eller er på vei til en strandklubb i Marbella. Antonio Banderas, Sean Connery og Simon Cowell har alle slått seg ned på det spanske feriestedet, i hvert fall for deler av året. Andre kjendiser som har blitt sett i Marbella er blant annet Leonardo Dicaprio, Kim Kardashian, Kylie Jenner og Paris Hilton.

Selv om strendene tiltrekker seg flest turister, er Marbella også kjent for sine eksklusive og dyre strandklubber. Å dra på en strandklubb er bare et must hvis du er i Marbella uten barn.

Her bodde Kim Kardashian og Kylie Jenner på ferie i Marbella. Foto: Booking.com

Ocean Club Marbella er stedet hvor champagnen flyter og det er fest langs bassengkanten. Strandklubben er kjent for sine legendariske Champagne Spray Paries, og du må regne med å punge ut ca. 200 euro for solseng og champagneflaske. DJ-en spiller i bakgrunnen, og det er et godt utgangspunkt for å bli kjent med andre turister. Kanskje ser du en kjendis her?

En annen glamorøs strandklubb er Nikki Beach, som er vanskelig å unngå når du er i Marbella. Et berømt «strand og fest»-konsept hvor det er glamour og luksus som gjelder. Her kan du leie en enorm solseng mens du sipper på litt champagne og hører internasjonale DJ-er spiller det siste innen house musikk.


Slik opplever du Marbella på budsjett

Å oppleve den eksklusive delen av Marbella kan i lengden tømme lommeboken. Samtidig er det et must å oppleve den andre delen av den spanske byen – og det er så og si gratis! Turister elsker å rusle gjennom Marbellas vakre og sjarmerende gamleby, Casco Historico, for å få et glimt av det tradisjonelle Spania.

Duftende appelsintrær i bakgrunnen, trange smug og blomster langs gatene. Det er som du lever i en gammel spansk film, bare at det er i virkeligheten. Placa de los Naranjos (Appelsinplassen) er midtpunktet i det nesten sirkelrunde området. Her er det bare å sette seg ned og ta ett glass rosé mens du ser spanjolene rusle forbi.

Finn billige hoteller i Marbella her

Langs de fine strendene går det en pen promenade (Paseo Maritimo), som er en av byens viktigste attraksjoner. Denne brukes flittig av joggere, syklister, skatere og forbipasserende. Om kvelden er det ganske så romantisk å spasere her under solnedgangen.

Hotel Lima er et voksenhotell i Marbella. Foto: Hotels

Her kan du finne mange flotte hoteller langs den berømte strandpromenaden

Om du vil oppleve den spanske arven tar du turen til kunstmuseet i gamlebyen, som heter Ralli Museum Marbella. Sjekk også Salvador Dalís skulpturer langs gågåten Avenida del Mar mellom gamlebyen og Paseo Maritimo. Ute etter rimeligere shopping enn Puerto Banús? Da er El Corte Ingles løsningen. Solkystens største kjøpesenter finner du på la Canada ti minutter unna Puerto Banús.

Langs kysten finner du vakre, hvite fjellandsbyer, mauriske slott og fine katedraler. Det er utflukter og kulturelle turer for den som er interessert i det. Du kan for eksempel dra på turer med en firehjulstrekker eller en sykkeltur på den prisbelønnede spanske ruten Via Verde de la Sierra. Liker du fjellklatring er Marbella et godt utgangspunkt.

Don Carlos Resort & SPA ligger på stranden. Foto: Hotels

La Concha-fjellet er et populært fjelltopp, som også er det høyeste fjellet i Marbella-området. Golf-elskeren kommer til å føle seg hjemme i Marbella med over 60 golfbaner å velge mellom. Disse er regnet som noen av Europas beste golfbaner og mange av dem er bare helt spektakulære. Her kan du velge din favoritt og praktisere din favorittsport i herlige omgivelser – uansett årstid.

Om du reiser til Marbella bare for å spille golf, anbefaler vi at du leier en bil. Hotellet Don Carlos Leisure Resort & Spa har avtale med flere golfbaner som er inkludert i prisene.


Strendene som er verdt å få med seg

Bounty Beach: Et av de yngste og kuleste stedene å være på i Costa del Sol. Om du er på utkikk etter en strand i nærheten av sentrum, med avslappende atmosfære og fornuftige priser, er dette stranden for deg.

Playa de Rio Real: Denne ligger 5 minutter fra Bounty Beach, rett ved begynnelsen av Marbella.

Playa de Alicante: En av de mest populære strendene i Marbella med lang sandstrand og alt av fasiliteter. Et populært valg for både fastboende og turister.

Playa Hermosa: Et vakkert sted og omtrent 15 minutter fra Marbella sentrum.

Playa Real de Zaragoza: En perle av en strand med fin, gyllen sand og klart og rent vann.

Nikki Beach: Stedet hvor du finner den berømte og luksuriøse strandbaren med samme navn. Kjent for sine store fester og glam.

Cabopino Beach: Også et populært sted å være, som grenser mot den beskyttende nasjonalparken Las Dunas de Artola .

Playa Fontanilla: Den hyggeligste bystranden med kort avstand til sentrum for de som vil nyte solen dagen lang.

Stranden Playa Nagüeles: Ligger på Marbellas «Golden Mile» med klart vann, rene sandstrender og er et av Costa del Sols mest eksklusive navn.

Playa de Nueva Andalucia: En av de mest eksklusive strendene ved Nueva Andalucia.

Dette er de beste strandhotellene i Marbella


Slik kommer du deg til Marbella

Ta fly til Malaga først. Marbella nåes lettest med bil, men det går like bra med buss. Marbella ligger ca. 45 minutters kjøretur fra flyplassen i Malaga.

Finn din reise i dag. Søk og sammenlign flybilletter her.