Temperaturene holder seg godt over 20 grader i høstmånedene i Palma. Foto: iStock

Reiseguide: Slik utnytter du høsten i Palma

Har du feriedager til overs blir Palma en sikker vinner

Palmas høysesong har vært i full sving de siste månedene, med folkekø i smale gater og kamp om sitteplass på de beste uterestaurantene. Albuene spisser seg ekstra mye når tusenvis av turister strømmer ut av cruisebåtene, på jakt etter en kald øl og paella.

Men hva om vi sier at dere kan få handlegatene nesten for dere selv? At dere kan få plass på uteserveringen med det samme, og at dere kan få flotte luksushotell inn i feriebudsjettet?

Her finner du de aller beste hotellene i Palma

 

Ved å planlegge Palma-turen når fellesferien er over kan man vinne en hel del, og under finner dere den ultimate guiden for en perfekt ferie, enten man reiser med venner, familie eller kjærester. Uansett interesser for ferien vil Palma innfri, med både shopping, sol, mat, vin og arkitektur.

#overmallorca #palmademallorca #mallorca #пальмадемайорка #майорка

Et innlegg delt av Прокат авто на Майорке (@rentacarmallorca)

Opplev luksus ved havnen

http://mardenudos.com/wp-content/uploads/2014/10/mar-de-nudos-slide-700x340.jpg

Flotte omgivelser på Mar de Nudos. Her er det enkelt å nyte et glass vin med utsikt over havnen. Foto: mardenudos.com

 

I Palmas havn er det mye flott for øyet å beundre, deriblant ekstravagante yachter og høye seilas. Her sitter Europas største livsnytere, og det er ikke mye som skal til før du føler på det gode liv selv.  Ta en tur på taket til den nye, moderne bygningen Mar de Nudos, hvor du kan kose deg med et kaldt glass vin eller cava, før du sjekker ut menyen til cocktailbaren under. Med den kjente katedralen et steinkast unna og en milelang strandpromenade å utforske, vil Palmas havn gi deg en unik opplevelse av det gode liv langs havnen, og friste til reprise!

Her bør du bo for å gjennomføre feriefølelsen: Boutique Hotel Calatrava

Boutique Hotel Calatrava har kort vei både til strandpromenaden og Palma sentrum. Foto: Hotels.com

Les mer om hotellet her


En kulinarisk sensasjon i gamlebyen

Vest i Mallorcas hovedstad finner vi den gamle bydelen, Santa Catalina, hvor gammel og sjarmerende arkitektur møter ny og inspirerende mat fra alle verdenshjørner. På den italienske restauranten A Casa Mia endrer de menyen etter hva som er de beste råvarene den uken, og den lille restauranten blir raskt fyllt opp. Her drar man god fordel av lavsesongen, og det anbefales å bestille et bord nede eller i baren. Her kan du drikke nydelig vin, mens du ser rett inn på hemmelige oppskrifter fra det italienske kjøkkenet.

For den internasjonale gane er restauranten Duke å anbefale, med sine varierte retter fra både Asia, Sør-Amerika og Middelhavet. Her kan man fråtse i hjemmelaget hummus og curries – en garantert favoritt hos vegetarianeren i gjengen! Om kvelden enda er ung, dra til takterrassen på Bar Cuba, hvor drinkene er utallige og utsikten over Palma er helt eksepsjonell. For den danselystne, anbefales det å ta turen videre til Garitos Café, hvor du på torsdager kan svinge deg til salsarytmer med de lokale.

La deg forføre inn i Palmas beste sjarmtrekk og nyt tilværelsen på Hotel Saratoga

På Hotel Saratoga får du både sentral beliggenhet og privat takterrasse med basseng. Foto: Hotels.com


El Molinar – de lokales perle

Langs El Molinar finner du flere spisesteder. Ekstra god mat får du på Hotel Portixols egen restaurant, hvor sushien er populær. Foto: Hotels.com

 

Når Palma er i høysesong er det stor trafikk langs den milelange strandpromenaden, som leder deg til både Puro Beach Club, eller videre til turistområdet El Arenal. I september derimot, er det en gylden mulighet til å erobre sykkelveien, og bare 15 minutter unna Palma sentrum finner du den nydelige strekningen langs vannet, El Molinar. Dette er et område i forandring, og sammen med gammel spansk arkitektur finnes det nymoderne hus i stein og glass. I kombinasjon med lokale restauranter og barer får du den perfekte blandingen av fastboende og besøkende. Craver du pasta og pizza anbefales turen til Cocco,  mens den fargerike restauranten Ca`n Punta gir deg kreative retter av fersk fisk og råvarer. For den ekte lokale opplevelsen anbefales en øl på Xorri, og for all del ikke dra hjem med det samme! Ta en tur langs promenaden og opplev hvor dyktige spanjolene er på å arrangere hyggelige sammenkomster på stranden.

Med nydelige rom rett på strandpromenaden anbefales Portixol Hotel. Nærmere havet kommer dere ikke!


Finn roen ved havet

På Cap Rocat Hotel er det enkelt å finne roen. Foto: Hotels.com

 

For mange betyr ferie fullstendig avslapning, i et miljø som kun tilsier solseng, mat og vin. Ønsker du å senke skuldrene så mye som mulig anbefales det ekstraordinære hotellet, Cap Rocat. Det tilnærmede slottet har tidligere tilhørt militæret, og er nå gjort om til hotel i Palmas mest bortgjemte bukt. Her finner du nydelig arkitektur blendet inn med naturen, og med en solnedgang som tar pusten fra deg er det garantert at du reiser hjem med senkede skuldre. Det er ikke rart at brukere av hotels.com kaller stedet enestående!

Ønsker du en utflukt, med samme interesser i tankene, er Mhares Sea Club å anbefale, som kun ligger 5 minutter unna Cap Rocat. En 20 minutters biltur fra Palma leder deg østover på øya, til et område med høye klipper og turkist vann. For 35 euro får du en solseng med utsikt ut mot horisonten, et glass cava og et fruktfat. Videre kan du bare ligge å nyte hele dagen, og med en meny som er full av god mat og lys rosévin, er det ingenting som skal hindre deg fra å ha verdens beste dag!

Trenger du å leie bil anbefaler vi Holiday Cars


Fyll shoppingbagen og champagneglasset med jentegjengen

Sant Francesc Hotel gir deg og vennegjengen den ultimate Palma-opplevelsen, med kort avstand til shopping og champagne. Foto: Booking.com

 

Med kun 3,5 timer reisetid fra Gardermoen kan Palma by være et shoppingmekka, for venninnegjengen som har samlet opp noen feriedager til høstsesongen. Start dagen med en deilig frokost i cafeen til den nydelige interiørbutikken, Rialto Living i Carrer de Sant Feliu, før dere tusler videre til shoppinggatene Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Her finner dere alt fra luksuriøse merker og kjente butikker, til klassiske spanske skoforretninger. Blir dere tørste på veien kan dere stikke innom The Solarium Terrace, en gammeldags takterrasse i et harmonisk miljø. Terrassen tilhører Hotel Can Alomar, og selv om Palmas shoppinggater er rett under, har de klart å skape en rolig atmosfære med utsikt rett mot katedralen og havnen. Utnytt at det er færre turister i byen og gå dere gjerne litt vill i gamlebyens smale gater! Dere ender alltid opp på et torg med mat og vin. Avslutt dagen med italiensk tapas på Forn restaurant i Calle Sant Joan, og dere har mest sannsynlig hatt en uforglemmelig dag sammen!

Er du usikker på hvordan du flyr best til Palma? Sjekk ut vårt flysøk her

 

For en gjennomført «shopping & champagne»-tur er Sant Francesc Hotel et godt alternativ, med freshe rom, privat takterrasse og kort avstand til mye moro i Palma sentrum.

Les mer om hotellet her

 

Buen viaje!

 

Les også:

Derfor elsker vi Mallorca

De beste familiehotellene på Mallorca

Slik får du mest ut av fridagene i 2017