Reiseguide til alle statene i USA

Vi gir deg reisetips til alle de femti statene.

Diskusjonen rundt hvor mange stater det er i USA kan oppstå i de aller beste lag, men fakta er at det er 50 stater. Puerto Rico har ønsket å bli den 51. staten, men er foreløpig kun tilknyttet de forente statene.

I tillegg har USA et føderalt distrikt, altså et område som ikke er en stat i seg selv og tilhører hele USA: Washington D.C.

Vi gir deg en guide til alle statene, hvor du bør dra og hvorfor akkurat den staten er verdt å besøke. En lite fotnote først: Flere stater har latinske mottoer, vi har oversatt disse til engelsk.

Alabama

Motto: We dare to defend our rights 4 822 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Montgomery

Største by:
Birmingham

Visste du at?
Alabama betyr stammeby på Creek

Presentasjon:

Skal du tro på Neil Young (Alabama) eller Lynyrd Skynyrd (Sweet Home Alabama)? The Heart of Dixie, som staten kalles har nok uansett forandret seg veldig mye siden de to låtene var hiter. Siden dette er en sørstat er i hvert fall klimaet i staten ganske appellerende til nordmenn. Den årlige gjennomsnittstemperaturen er 18 grader  og rundt 20 millioner turister besøker staten hvert eneste år.

For oss nordmenn er nok byen Mobile den mest appellerende. En by med 200 000 innbyggere som ligger i Mobile Bay, rett inn fra Mexicogulfen. Været her er ofte enda bedre enn i solskinnsstaten Florida, og byen har også den eldste Mardi Gras i USA. Mobile er også spesielt kjent for å ha noe av den beste sjømaten i USA, og kan også gi deg en ekstra historisk sørstatsfølelse med sine mange gamle bygg. De mange fine strendene rundt byen er selvfølgelig også en tiltrekning.

Det faktum at staten var fødestedet til sørstatene under borgerkrigen, nærmere bestemt byen Montgomery gjør også staten til et interessant sted for den historieinteresserte.

Hotell

The Battle House Renaissance Mobile Hotel & Spa

Et historisk hotell som siden åpningen i 1852 har vært en favoritt for svært mange i byen. Hotellet ligger midt i byen, og som navnet tilsier har det også et spa

Hotellet er medlem av det som kalles Historic Hotels of America, og vant kåringen av beste hotell i Mobile hos Tripadvisor for 2013. Les mer her.

Alaska

Motto: North to the future 730 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Juneau

Største by:
Anchorage

Visste du at?
Alaska ble kjøpt fra Russland for 7,2 millioner dollar

 

Presentasjon:

Alaska er den største staten i USA i areal, men er også den minst befolkningstette staten. Det var russerne som oppdaget området først, og også russerne som først koloniserte området (oppdaget i en slags overført betydning, som vanlig, siden det allerede bodde mennesker i Alaska da russerne kom).

Alaska er i dag et område som tjener mesteparten av pengene på olje og gass. Det kalde, arktiske klimaet i staten gjør at Alaska på mange måter kan minne om et land vi kjenner godt på andre områder også.

Det er likevel en hysterisk vakker natur i Alaska, og med nesten 70 prosent av staten som offentlig område (deriblant svært mange nasjonalparker) er naturen den aller viktigste grunnen til å besøke staten.

Stedet å dra til er Fairbanks, den største byen inne i Alaska. En gammel gullgraverby med svært mye å gjøre. Det er en grunn til at byen kalles The Last Frontier mot naturen i staten.

Hotell

Hampton Inn & Suites

Ett sentralt beliggende hotell som har høy kvalitet og god service, og med mange muligheter som utgangspunkt for å utforske områdene i og rundt Fairbanks.

Hotellet har gratis parkering for den som vil leie en bil for å utforske naturen. En ukes leiebil koster et par tusen kroner.

Les mer om hotellet her

Arizona

Motto: God enriches 6 550 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Phoenix

Største by:
Phoenix

Visste du at?
Grand Canyon National Park er i Arizona

 

Presentasjon:

Arizona er en av de statene i USA som er skapt for roadtrips. Ikke bare har staten den majestetiske Grand Canyon, men man skulle nesten tro at uttrykket «wide open roads» er laget etter inspirasjon fra denne staten (noe som for øvrig kan ha en viss sannhet i seg). Det er tross alt her du kan get your kicks on route 66. I tillegg til den ekstremt vakre Apache Trail.

Den sørlige delen av staten har ørkenklima med sterk varme om sommeren og ikke akkurat kalde vintre.

Siden Arizona er perfekt for bilturer trenger man et sted å starte, og Phoenix er stedet (siden den største flyplassen er der, og det også er den største byen). Byen har den høyeste gjennomsnittlige temperaturen av noen by i USA, og for oss nordmenn perfekt på vinteren.

I byen kan du også besøke ett av de beste indianermuseene i verden: Heard Museum, før du tar turen videre med bil.

Hotell

The Boulders

Dette hotellet ligger i ørkenen i Scottsdale, rett nord for byen Phoenix. En klassiker av et hotell med supre naturopplevelser rett ved, og ett perfekt utgangspunkt for å oppleve Arizona.

Tre utendørs svømmebasseng, og golfbane (for den som liker det).

Les mer om hotellet her

Arkansas

Motto: The People Rule 3 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Little Rock

Største by:
Little Rock

Visste du at?
Melk er den offisielle statsdrikken i Arkansas

 

Presentasjon:

Bill Clinton var fra Arkansas (han ble født i Hope). Staten har ofte blitt omtalt som hillbilly-staten med banjospillende bønder. Et stempel staten har prøvd alt den kan for å få fjernet. I dag er muligens det noe av sjarmen i det som ofte kalles The Natural State.

Statens mest innbydende turistfordeler er jakt, fiske, camping og gåturer i den vidunderlige naturen. Er du nok interessert i hva USA egentlig er så kan du også besøke Wal-Mart-museet (!).

Selv om mange drar på alligatorsafari i Florida kan man også gjøre det her, men med 50 nasjonalparker i en og samme stat så er det naturen som trekker her. Og, også her: Den åpne, vide, landeveien (som forsåvidt ikke helt kan kalles landevei med sine minimum fire felt).

Uansett er Little Rock det beste utgangspunktet.

Hotell

The Empress

Et gammel ærverdig sørstatshus som er gjort om til ett av de mest sjarmerende bed and breakfast-stedene i verden.

Ryktene skal ha det til at Bill Clinton hadde med seg «samarbeidspartnere» hit, men vi vil ikke videreformidle rykter så det skriver vi ikke.

Les mer om hotellet her

California

Motto: Eureka! (ja, seriøst) 38 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Sacramento

Største by:
Los Angeles

Visste du at?
Death Valley er det varmeste og tørreste stedet i USA

 

Presentasjon:

California har det meste. Fra gigantbyer til Google og 1 av 8 amerikanere. Både det høyeste og laveste punktet i USA (hovedområdet USA) finnes i California.

Først og fremst er California kanskje for oss en turistdrøm. Det er her du kan leie en cabriolet for å kjøre Highway One. Det er her du kan se stjernene i Hollywood. Det er her du kan bade på noen av verdens beste strender, og det er her du kan besøke det som er vår favorittby i USA: San Francisco.

Om du vil til Disneyland eller du vil besøke vinområdene, om du vil besøke Gilroy – hvitløkshovedstaden i verden (og med et stort, stort outlet) eller Silicon Valley så er San Francisco stedet du starter. Stedet du leier en bil og kjører rundt i en drøm av en feriestat.

Hotell

Orchard Garden

Dette hotellet er et supert lite hotell rett ved Union Square i San Francisco. Hotellet har en miljøprofil, og er på mange måter et godt bilde på hele staten.

Super frokost, veldig god service og med en plassering som gjør at alt du skal gjøre i San Francisco er lett å komme til.

Les mer om hotellet her

Colorado

Motto: Nothing without providence 5 100 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Denver

Største by:
Denver

Visste du at?
Colorado betyr «farget rød»

 

Presentasjon:

Hele staten Colorado ligger 1000 meter over havet, eller høyere. Mesteparten av staten er fjell, høye sletter og ørken.

Fosser, varme kilder, fjellturer og ski er noe av de staten har å tilby. Det er her du finner Aspen, og det er her du du finner Vail.

Uansett bør utgangspunktet for en tur inn i fjellene være Denver. Byen hvor også tv-serien Dynastiet hadde sin handling (for eventuelt yngre lesere, eller lesere med barn, så er det også her serien Good Luck, Charlie foregår).

Hvis du drar til Denver så sjekk om det foregår noe på Red Rocks Park and Amphiteather, og en klassiker av en fornøyelsespark: Elitch Gardens.

Hotell

Castle Marne

Det er mange hoteller du kan vurdere i Denver, men dette er en vinner. En steinvilla fra 1899 som er gjort om til et b&b.

En luksuriøs opplevelse som slettes ikke koster noe mer enn ett hotell. Anbefalt.

Les mer om hotellet her

Connecticut

Motto: He who transplanted sustains 3 600 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Hartford

Største by:
Bridgeport

Visste du at?
Hamburgeren kommer fra Connecticut

 

Presentasjon:

Connecticut er staten nordøst for New York, så har du fått plassert den på kartet.

Staten er en av de minste i USA, men også en av de eldste med europeiske innvandrere. En svært viktig stat i historien til landet (den kalles ofte the Constitution State).

I Connecticut finner du kasinoer, Yale, en av verdens mest berømte pizzeriar (Pepe’s Pizza (ja, det var der de stjal navnet)) og, nesten selvfølgelig nok, ett litt mer rolig utgangspunkt for å besøke New York.

Connecticut er også supert for å leie en bil for å kjøre rundt i New England.

Vi hadde også reist til Mystic (for å spise på nok en pizzeria: Mystic Pizza), og fordi byen har en utrolig fin plassering som en av de vakreste sjøbyene i USA.

Hotell

Delemar Greenwich Harbour

20 minutter (med bil) nord for Manhattan finner du denne perlen av et hotell med utsikt over havnen og eget spa.

Hvis du vurderer en tur til New York, men har lyst til å bo i rolige og behagelige omgivelser er dette perfekt.

Les mer om hotellet her

Delaware

Motto: Liberty and Independence 920 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Dover

Største by:
Wilmington

Visste du at?
Hamburgeren kommer fra Connecticut

 

Presentasjon:

Delaware er en av de minste statene i USA, men samtidig en av de med tettest befolkning.

Staten kalles ofte for «The First State,» på grunn av dens historie rundt den amerikanske revolusjonen.

Som turist er det strendene, momsfritaket og historien som trekker turister hit.

En av de mest interessante attraksjonene er båten Kalmar Nyckel, og historien bak den. Ett av de første koloniskipene som dro til det nye landet, og som grunnla New Sweden. Skipet er på vannet store deler av året (dog et gjenbygd skip).

Staten i seg selv er et fint utgangspunkt for å oppleve New England med bil.

Hotell

 Hampton Inn Rehoboth BeachLewes

20 minutter (med bil) nord for Manhattan finner du denne perlen av et hotell med utsikt over havnen og eget spa.

Hvis du vurderer en tur til New York, men har lyst til å bo i rolige og behagelige omgivelser er dette perfekt.

Les mer om hotellet her

Florida

Motto: In God We Trust 19 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Tallahassee

Største by:
Jacksonville

Visste du at?
Florida var spansk fram til 1819

 

Presentasjon:

Floridas kallenavn er solskinnsstaten, og et sted som Fort Myers har i snitt 269 soldager i året. Det er en av grunnene til at staten er en amerikansk feriefavoritt.

De andre grunnene er selvfølgelig området rundt Orlando med alle sine fornøyelsesparker (Disney, Universal, Sea World), strendene rundt Miami og The Everglades.

Alt det der vet du kanskje, men har du hørt om St.Augustine? Nordøst i Florida er det en liten by (13 000 innbyggere) som er den eldste byen i USA om man ser på landet kun med europeiske øyne. Den ble grunnlagt i 1565 av spanjolene og er i dag en turistattraksjon av dimensjoner på grunn av sin lange historie.

Byen var også sentral i borgerrettighetskampen i USA.

Hotell 

Hilton St. Augustine Historic Bayfront

I 1964 ble Martin Luther King nektet adgang til hotellet Motor Lodge. Det hotellet finnes ikke lenger, og er erstattet av Hilton St.Augustine Historic Bayfront.

Som navnet tilsier er plasseringen svært god, og historien lang. I tillegg til at det ellers er et svært godt hotell.

Les mer om hotellet her

Georgia

Motto: Wisdom, Justice and Moderation 10 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Atlanta

Største by:
Atlanta

Visste du at?
Coca-Cola er fra Atlanta, og har hovedkvarteret sitt der

 

Presentasjon:

Georgia var en av de originale tretten kolonistatene i USA, og var den fjerde staten som ratifiserte grunnloven i USA. Det var også den siste av sørstatene som ble tatt opp igjen i USA etter borgerkrigen.

I dag er staten en av de raskest voksende i USA med, relativt sett, sterk økonomi og mange store bedrifter.

Storbyen Atlanta er det ikke mange nordmenn som vurderer som feriealternativ (man velger stort sett andre storbyer), men denne fortsatt voksende byen med 5,5 millioner innbyggere (i og rundt byen) er en super opplevelse.

Til og med hvis du ikke vil besøke The World of Coke, CNN-senteret eller Atlantas svar på Central Park: Piedmont Park – så vil Atlanta ha mye for seg.

Det er også her du kan besøke Martin Luther King Center.

Hotell 

Stonehurst Place

Et utrolig sjarmerende B&B-hotell med veldig sentral plassering, som nesten over alt har toppscore.

Det er kun fem gjesterom, så du bør booke tidlig hvis du vil bo der. Du vil ikke angre.

Les mer om hotellet her

Hawaii

Motto: The Life of the Land is Perpetuated in Righteousness 1 400 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Honolulu

Største by:
Oahu

Visste du at?
Hawaii er bare en av to stater uten sommertid. Den andre er Arizona.

 

Presentasjon:

Hawaii er et turistmekka på grunn av det svært gode været man finner på øyene, og selvfølgelig nok også strender og veldig fine hoteller.

Opp mot 8 millioner mennesker besøker øyene hvert eneste år, de aller fleste amerikanere.

Vi har laget en egen stor guide til øyene, men skulle vi trukket fram bare en eneste ting og ett sted ville det vært øya som har gitt navn til staten: Hawaii.

Det er den øya som kanskje ligner mest på et slags paradis på jord takket være sitt vulkanske landskap.

Hotell 

Four Seasons Resort Hualalai

Det koster en god del penger å bo på dette resortet, men hvis du først har brukt mye penger på å dra til Hawaii så er dette det beste stedet å bo.

Faktisk ett av de beste stedene i verden å bo.

Les mer om hotellet her

Idaho

Motto: Let it be perpetual 1 600 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Boise

Største by:
Boise

Visste du at?
Det er ulovlig å gi noen konfekt som veier over 22 kilo i Idaho.

 

Presentasjon:

Idaho er en stor stat i utstrekning. Staten er like stor som New England, og ligger nordøst i USA med mange fjell. Idaho ble en stat i USA i 1890, og er dermed ganske fersk i statssammenheng.

En av verdens vakreste fossefall finnes i Idaho; Soshone Falls. Staten var opprinnelig en gruvestat, men har i de senere årene blitt mer enn bonde-og turismestat. De senere årene har også høyteknologibedrifter startet opp i staten.

Ski, fiske, rafting og naturopplevelser er det som drar turister til staten.

Som turist er det mange steder å besøke, men vi ville anbefalt Ketchum og Hailey – to byer hvor de med mange penger har bosatt seg (Bruce Willis og Demi Moore, den gangen de var gift), bodde i sistnevnte. Begge er i det som heter Sun Valley.

 

Hotell 

Knob Hill Inn

Et inn er det ikke, men et luksushotell er det. Ryktene sier at Ernest Hemingway (som ofte var i Ketchum) bodde her, men det var nok et annet hotell som lå på samme plass i såfall.

Stjerner og kjendiser har uansett dratt til området, og dette hotellet lenge. Det skjønner vi.

Les mer om hotellet her

Illinois

Motto: State sovereignty, national union 13 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Springfield

Største by:
Chicago

Visste du at?
Tre presidenter har blitt valgt i USA med Illionois som sin base (Lincoln, Grant og Obama), men bare en har vært født i staten (Reagen).

 

Presentasjon:

Illinois har blitt kalt et USA i miniatyr, her får du egentlig alt det resten av USA har kokt ned på et litt mindre område.

Statens hovedstad er som regel ikke turistmålet (selv om det har Lincoln-museet), det er nok Sweet Home Chicago som de fleste drar til. Der kan man oppleve blues, Six Flags America (en gigantisk fornøyelsespark), noe av den beste shoppingen i USA og Museum Campus (park med tre av de beste museene om naturhistorie i USA rundt seg).

Storbytur til USA trenger altså ikke å bare være enten a) New York eller b) San Francisco/Los Angeles – Chicago bør være et høyaktuelt alternativ. Ikke minst fordi hotellprisene er en god del lavere, og standarden generelt høyere.

 

Hotell 

Conrad Chicago

Dette er et luksushotell uten de aller høyeste luksushotellprisene.

Svært sentralt plassert i byen med en super takterrasse, og alt du kan ønske deg av et moderne hotell.

Les mer om hotellet her

Indiana

Motto: The crossroads of America 6 500 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Indianapolis

Største by:
Indianapolis

Visste du at?
23 prosent av befolkningen i Indiana stammer fra Tyskland

 

Presentasjon:

Indiana har den eneste kulturelle urbanparken i USA. White River Park er et mesterverk i urban utbygging hvor du finner de største attraksjonene i Indiana og Indianapolis rundt:  Eiteljorg Museum of American Indians and Western Art, Indiana State Museum, Indianapolis Zoo og en helt sinnsyk Imax-kino.

For den motorinteresserte så har Indiana selvfølgelig Indianapolis 500, og en god del andre motorhøydepunkt. Sjekk datoer før du drar, eventuelt.

Navnet betyr for øvrig rett og slett «landet til indianerne,» og du vil kunne finne mange spor fra de som egentlig bodde i USA før europeerne kom her. Hele 14 stammer bodde i området, deriblant – forvirrende nok – en stamme kalt Miami.

Hotell 

The Alexander

Et moderne og kult hotell midt i sentrum av Indianapolis.

Hotellet ligger for øvrig rett ved Circle Center-kjøpesenter med 125 butikker og spisesteder.

Les mer om hotellet her

Iowa

Motto: Our liberties we prize and our rights we will maintain 3 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Des Moines

Største by:
Des Moines

Visste du at?
Iowa er rangert som den sikreste staten å bo i. 

Presentasjon:

Iowa er veldig kjent for sine State Fairs, en årlig festival som varer i 11 dager. Den holdes fra den andre uken i august, og er en opplevelse i amerikanisme – om noe kan kalles det.

Hvis du har sett filmen Bridges of Madison County så skal du vite at Madison County befinner seg i Iowa. Det er også et godt bilde på naturen i staten.

I hovedstaden finner du Adventureland, en av de beste fornøyelsesparkene utenfor Orlando i USA, og reiser du til Pella vil du oppleve noe som er så likt Nederland slik det en gang som noe annet sted i verden.

Rett ved Pella finner du også Lake Red Rock, et veldig vakkert utendørsområde for gåturer eller sykkelturer.

Hotell

Holiday Inn Express Pella

Et enkelt og fint hotell i Pella med svømmebasseng og en fin plassering hvis du vil gå eller sykler rundt Lake Red Rock.

Les mer om hotellet her

Kansas

Motto: Through hardships to the stars 3 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Topeka

Største by:
Wichita

Visste du at?
Kansas City ligger offisielt i Missouri (med med flere deler i Kansas)

Presentasjon:

Historisk var Kansas en av årsakene til borgerkrigen, uten at det var statens feil. Det er likevel en ganske ny start hvor innvandringen fra resten av USA startet i 1854.

I dag er det en av de mest produktive jordbruksstatene i USA, men den største byen – Wichita – kalles for flyindustriens hovedstad. Her finner man Cessna, Boeing, Leerjet og flere andre flyfabrikker.

Den beste måten å oppleve Kansas på er å oppleve landsbygda, og siden du vil se statsskiltene vil du vite når du eventuelt ikke er i Kansas lenger. En super guide til småbyene har staten selv laget.

Det kan likevel være greit å starte et sted, og ikke overraskende er det en ganske grei flyplass i Wichita hvor du kan få leid deg en super amerikansk bil for å utforske staten.

Hotell

Doubleetree Hilton Wichita Airport

Et greit og praktisk flyplasshotell som bør være starten for en tur rundt i Kansas. Lei en bil, parker her og så dra videre rundt omkring.

Les mer om hotellet her

Kentucky

Motto: United we stand, divided we fall  4 400 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Frankfort

Største by:
Louisville

Visste du at?
Kentucky heter offisielt The Commonwealth of Kentucky

Presentasjon:

Kjent som the Bluegrass State så er dette et sted hvor du skal være ganske sikker på å finne både countrymusikk og fritert kylling.

Mammoth Cave National Park er en vidunderlig naturopplevelse i denne staten mens rett ved finnes noe litt mer menneskeskapt: National Corvette Museum (!). Byen heter Bowling Green, og det er også her man lager Chevrolet Corvette.

En annen by det kan være verdt å besøke er Bardstown – the Bourbon Capital of the World og med eget whiskey-museum.

Mellom Bardstown og Bowling Green er det 1,5 time med bil – i og rundt Mammoth Cave National Park og Nolin State Park.

Hotell

Sleep Inn & Suites

Midt mellom Bardstown og Bowling Green ligger Cave City (du vil også kjøre gjennom Elizabethtown, for de som har sett filmen). Det beste hotellet får å utforske Mammoth Cave National Park er dette hotellet.

Les mer om hotellet her

Louisana

Motto: Union, Justice and Confidence 4 600 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Baton Rogue

Største by:
New Orleans

Visste du at?
Kreolsk er en blanding av indianerord, fransk, engelsk (i mindre grad), spansk og afrikanske ord.

Presentasjon:

Louisana har historisk sett vært det mest multikulturelle området i USA, og har både vært fransk og spansk før det var amerikansk. (Og, ja, selvfølgelig før det var indianerne der også).

Det betyr at staten for turister er et nirvana av inntrykk, og kanskje ikke noe sted mer enn i New Orleans. Soulfood, en blanding av afrikansk og indiansk mattradisjon fritert i amerikanske fritygryter er en opplevelse. Det samme er jazzen i New Orleans. Ekte er bare fornavnet.

Og, du, ikke dra fra New Orleans før du har smakt Po-boys.

Hotell

Hotel Le Marais

Ett rett og slett supert hotell midt i New Orleans.

Les mer om hotellet her

Maine

Motto: I Lead 1 300 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Augusta

Største by:
Portland

Visste du at?
Stephen King er fra Maine, og de fleste bøkene hans foregår i Maine.

Presentasjon:

Maines hovedattraksjon er kystlinjen deres, og sjømaten. Den østligste staten i USA og over 90 prosent av staten er skog.

Acadia National Park er den eneste nasjonalparken i området kalt New England, og dekker store deler av øya Mount Desert Island.

I Freeport finner du kanskje de mest berømte outletene i USA, og Portland – den største byen – har blitt kalt den beste byen å bo i av Forbes i USA.

Maine har veldig mye å by på for de fleste, og vi ville valgt å bo i Freeport/Portland-området (det er 20 minutter i bil mellom de to byene).

Hotell

Captain Jefferds Inn

Det beste med å bo i Maine er det store utvalget av små «inns» og «b&b,» dette er det beste. Litt sør for Portland.

Les mer om hotellet her

153823395

Maryland

Motto: Manly Deeds, Womanly Words 5 900 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Annapolis

Største by:
Baltimore

Visste du at?
Den gjennomsnittlige inntekten i Maryland er den høyeste i USA

Presentasjon:

En liten stat i utstrekning, men ikke i innbyggertall. Det var for øvrig her Star Sprangled Banner ble skrevet, under krigen i 1812 (i Baltimore).

Byen Baltimore har rundt 2,7 millioner innbyggere i det som regnes som byområdet (650 000 inne i selve byen), og er stedet man bør ta utgangspunkt i som turist.

I 2012 hadde byen over 21 millioner turister, hvor National Aquarium er kanskje den største attraksjonen. Du kan også besøke Mount Vernon, hvor George Washington bodde, samt spise nydelig krabbemat.

Mange gamle, historiske skip finnes også i havnen i Baltimore. Vår favoritt er likevel Geppi’s Entertainment Museum – et popkulturmuseum med tegneserier, tv, kino, dokker og alt annet vi har brydd oss med.

Hotell

The Hotel at Arundel Preserve

Litt utenfor Baltimore finner du Arundel Preserve, en slik by du kun finner i USA: En privat by med egne regler for både det ene og det andre. Rett ved er det casino, og turen inn til Baltimore tar 20 minutter.

Underfundig, og spennende.

Les mer om hotellet her

 

185832765

Massachusetts

Motto: By the sword we seek peace, but peace only under liberty 6 700 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Boston

Største by:
Boston

Visste du at?
Både basketball og volleyball ble funnet opp i staten

Presentasjon:

Harvard University, Mayflower, Boston Tea Party. Det er mye historie i denne staten, og med det faktum at 2/3 av befolkningen bor i Boston er det byen du bør dra til.

Boston er en av de eldste byene i USA og det er i Boston du kan gå den berømte Freedom Trail for å få ett innblikk i den amerikanske revolusjonen.

Siden Boston er en av byene med rikest og høyest utdannede innbyggere er dette en sofistikert by for den som vil spise, lese, drikke eller snakke med lokalbefolkningen. Eller shoppe.

Folk fra Boston hater sammenligning med New York, men faktum er at du finner de samme butikkene her – og like gode restauranter. På en mye mindre flate med mindre mennesker som er høyere utdannet. Hvis det er noe som appellerer.

Hotell

The Lenox Hotel Boston

Boston er en liten by, og akkurat som på Manhattan er det dyrt for hoteller. De store kjedene er alle tilstede med flotte hoteller, men The Lenox har lenge vært en lokal favoritt.

Det er egentlig greit å skjønne hvorfor.

Les mer om hotellet her

 

Michigan

Motto: If you seek a pleasant peninsula, look about you 10 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Lansing

Største by:
Detroit

Visste du at?
Det er 65 000 innsjøer i Michigan

Presentasjon:

Hvis du ikke er en båtperson (hvis du er har du mange muligheter i Michigan på ferskvann) så er Detroit Rock City tingen.

Du kan selvfølgelig også bruke Detroit som base for å utforske denne store staten, men Detroit er interessant av mange andre grunner.

Byen hadde på 50-tallet over 1,8 millioner innbyggere. Innbyggertallet er nå under 700 000 – og i mars gikk byen konkurs.

Så hvorfor besøke Detroit? Det er en by i gigantisk forandring. Hele byen prøver å snu seg rundt etter at bilindustrien ble flyttet utenlands (i stor grad) og store områder er i ferd med å bli gjenoppbygd helt på nytt.

Det, og det faktum at i en undersøkelse gjort i vår viste at Detroit var byen hvor du fikk billigst leiebil, best hotellrom og best mat for pengene. Synd for byen, men sant for deg som turist.

Hotell

MGM Grand Detroit

Luksushotell med casino til en pris man ikke kan krangle noe særlig med.

Sentralt plassert i byen, kun 20 minutter fra flyplassen.

Men; ikke bo her hvis du er redd for å gå all-in.

Les mer om hotellet her

 

 

Minnesota

Motto: The Star of the North 5 400 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Saint Paul

Største by:
Minneapolis

Visste du at?
17% av befolkningen i Minnesota stammer fra Norge.

Presentasjon:

Norsk-amerikanere er faktisk den tiende største gruppen av herkomstgrupper i USA, og veldig mange av dem finner du Minnesota. Her bør du ikke skvette hvis du møter noen som heter det samme som deg, men som bare kan si «ja» på norsk.

De første nordmennene bosatte seg i det som nå er Spring Grove (Houston County), og senere bosatte man seg i Godhoue og Fillmore.

I Norman County (!) i dag er rundt 60 prosent av norsk herkomst. Du kan for øvrig delta i Uff Da Fest! i Spring Grove, og spise lutefisk mange steder i staten.

Ta telefonkatalogene fatt, og sjekk hvor du kan ha familie (eller sjekk familietreet). Start i Minneapolis.

Hotell

The Marquette by Hilton

Ganske så rimelig, og likevel veldig bra. Hotellene i Minneapolis kan egentlig oppsummeres på denne måten, og – Hilton – er et naturlig valg. En hotellkjede startet av en norsk-amerikaner…

Les mer om hotellet her

 

Mississippi

Motto: By Valor and Arms 3 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Jackson

Største by:
Jackson

Visste du at?
Elven Mississippi er 3 734 kilometer lang

Presentasjon:

Gulfkysten er det mange gode grunner til å besøke, og Buccaneer State Park som ligger helt sør i Mississippi er et vakkert område.

Det samme kan sies om byen Biloxi, hvor man kan ta en turisbåt ut til Ship Island.

Likevel, det er jo elven Mississippi som er den viktigste grunnen til å besøke staten. Et cruise på elva er ikke bare en naturopplevelse, men som med det meste annet amerikanerne gjør vil du også bli svært underholdt.

Så selv om du kanskje vil starte i Memphis kan du også ha Jackson som utgangspunkt for å oppleve elva.

Hotell

 

IP Casino Resort & Spa

Et kasino-hotell i Biloxi. Kan være en fin start på en tur rundt gulfen, hvis du vinner da…

Les mer om hotellet her

 

 

Missouri

Motto: The health of the people should be the supreme law 6 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Jefferson City

Største by:
Kansas City

Visste du at?
Missouri ble kjøpt fra Frankrike, men de fleste i staten stammer fra Tyskland

Presentasjon:

Missouri har grenser til åtte forskjellige stater, og kan vel betegnes som å ligge midt i USA. Et perfekt sted å starte for en biltur, om man vil ha en kortere tur enn øst-vest. Her kan du dra nord, sør, vest og øst ettersom du selv ønsker.

Rundt 17 millioner mennesker besøker de mange nasjonalparkene i staten hvert eneste år så det er ganske mye å se av natur her.

Det som betegnes som porten til vesten i USA har også en diger port som symbol i St.Louis, hvor du også finner et imponerende museum om folkevandringene i landet.

Hvis mer moderne moro er tingen så er Six Flags i St.Louis en super fornøyelsespark, og det interaktive museet Magic House er noe for barna.

Mange tradisjonsrike bryggerier finner du også i byen (Anheuser-Busch Brewery er det mest kjente) og deres bymuseum er kanskje ett av de museene i verden hvor voksne og barn har det like moro.

Hotell 

The Westin St. Louis

Enestående lokasjon, luksus mange har råd til.

Et supert hotell for små og store med kort vei til severdighetene i byen.

Les mer om hotellet her

 

Montana

Motto: Gold and silver 1 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Helena

Største by:
Billings

Visste du at?
Det er syv indianerreservater i Montana

Presentasjon:

Så hvorfor skal du besøke en liten stat nord i USA?

Yellowstone National Park

Little Bighorn

Glacier National Park

Er de tre grunnene. Turisme er den raskest voksende inntektskilden for staten, og staten har den raskest voksende turistindustrien i landet.

Nytt, friskt og med store naturopplevelser.

Det er mange stater i USA som er perfekt for bilturer, men Montana er en stat hvor du må leie bil for å kunne nyte den. Start for eksempel i Billings, og kjør derfra.

Hotell 

Residence Inn

Nesten litt mer som et hus med mange beboere enn et hotell, det stikkordet gjelder for Residence-hotellene.

Hotellet i Billings er ikke noe unntak.

Les mer om hotellet her

 

Nebraska

Motto: Equality Before the Law 1 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Lincoln

Største by:
Omaha

Visste du at?
Det høyeste skattenivået i Nebraska (inntektsskatt) er 6,84 prosent.

Presentasjon:

Tornadoer. Det kan være det første du tenker på hvis du hører Nebraska, og det er ganske riktig.

Nebraska er først og fremst en stat du opplever som en del av en roadtrip. Det er mye vakker natur, og mange hyggelige små byer (Nebraska har prosentvis flest små byer i USA av alle stater).

Her kan du finne mye av det ekte amerikanske, og lite av det man kjennetegner som plastikk-USA. Vel, mye av det ekte amerikanske er laget av plastikk, men man skjønner kanskje hva som menes.

Hotell 

The Cornhusker

Dette hotellet ligger i Lincoln er et gammel hotell som har fått en fin ansiktsløftning.

Les mer om hotellet her

 

Nevada

Motto: All for Our Country 2 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Carson City

Største by:
Las Vegas

Visste du at?
I 1931 vedtok Nevada de mest liberale ekteskapslovene i USA, samt legaliserte gambling.

Presentasjon:

Er Nevada mer enn Las Vegas? Ja, du kan se Hoover-dammen, dra til Lake Tahoe og se Grand Canyon.

Men, du, Las Vegas.

Du kan i hvert fall ikke la være å dra til Las Vegas hvis du er i Nevada. En by uten sidestykke i verden, en by bygget på gambling og lett inngåtte ekteskap.

Og, du, What happens in Vegas, stays in Vegas er faktisk et reklameslagord for byen. Et offisielt et. Det sier vel det meste.

For øvrig er det vel verdt å nevne at Nevada er den tørreste staten i USA.

Hotell 

Bellagio

En klassiker. Det er av mange grunner. Spa. Svømmebasseng. Underholdning. Casino. Luksus.

Les mer om hotellet her

 

New Hampshire

Motto: Live Free or Die 1 300 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Concord

Største by:
Manchester

Visste du at?
New Hampshire var den første staten som erklærte sin uavhengighet fra England

Presentasjon:

Drar du til New Hampshire om vinteren er det ski og snowboard, om høsten kan du oppleve landbruksmarkeder som få andre steder.

Vår og sommer er det nasjonalparkene som lokker.

New Hampshire er en vakker stat, og leier du riktig bil kan du kjøre opp Mount Washington Auto Road. En vei som tar deg opp til toppen av Mount Washington med en gjennomsnittlig stigning på 11,6 prosent.

Starten på veien er på 465 meter over havet, slutten 1 873 meter over havet. Starter du i Portsmouth ved havet, for øvrig en strålende sommerby, er det 2 timer opp til Mount Washington før du puster inn og kjører opp.

Hotell 

Residence Inn

Et sjarmerende hotell i kjeden i Portsmouth. Enkelt og greit, og et fint utgangspunkt.

Les mer om hotellet her

 

New Jersey

Motto: Liberty and prosperity 8 900 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Trenton

Største by:
Newark

Visste du at?
Atlantic City var inspirasjonsbyen for spillet monopol

Presentasjon:

New Jersey er for mange nordmenn et område man lander i hvis man kommer til Newark hvis man skal til New York.

For alle som har brukt litt tid på å utforske staten så er det mye mer.

Dette er en stat som har kasinoer i Atlantic City, noen utrolige strender, svært koselige mindre byer og et virkelig, bokstavelig talt, Bruce Springsteen-land.

Ta turen til Atlantic City for en opplevelse i resorts og kasinoer, fine strender og et svært godt uteliv.

Vår favoritt er likevel Cape May for den som vil nyte et godt glass vin, jazz, flere svært fine strender og en veldig fin vannpark. Noe for enhver smak.

Uansett er New Jersey en perfekt stat for en leiebil og god tid.

 

Hotell

Peter Shields Inn & Restaurant

Kun 9 gjesterom betyr at du må bestille tidlig for å få plass på dette utrolig sjarmerende stedet rett på stranda. Restauranten er viden kjent i området, og på det lille inn’et er det ofte storpolitikere fra Washington D.C. Det er ikke tilfeldig. Luksus og sjarm.

Les mer om hotellet her

 

 

New Mexico

Motto: It grows as it goes 2 100 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Santa Fe

Største by:
Albuquerque

Visste du at?
New Mexico har ikke tatt navnet sitt etter Mexico. Området ble kalt New Mexico da dagens Mexico het Nuevo Spania.

Presentasjon:

Staten New Mexico er den med flest etterkommere etter spanske kolonister i USA. Det er også kanskje den staten i USA hvor du kan få best såkalt Texmex/meksikansk mat (de to er ikke helt like).

De 117 hulene i Carlsbad Caverns, Sandia Peak Tramway som tar deg opp til over 10 000 fot, International UFO Museum i Roswell, Billy The Kid-museet – det er mye mer enn mat som lokker i New Mexico.

… men, dette er staten som dyrker mer chili enn noen annen i USA, og som har det som kan være den beste burgeren som finnes: green chile-cheeseburger.

Skal du virkelig oppleve New Mexico er det småbyene som har sjarmen. Helt nede i det vestlige hjørnet av New Mexico finner du Silver City. Byens navn er ikke tilfeldig, det var en sølvgruveby, og tidligere var det en Apache-leir der. Det var her Billy the Kid ble arrestert første gang, og Butch Cassidy frekventerte byen ofte. En opplevelse i cowboy-historie og i dag: En av de kuleste småbyene i New Mexico, om ikke hele USA.

 

Hotell 

Econo Lodge Silver City

Et fint og greit hotell som ligger sentrumsnært i byen med 10 000 innbyggere. Helt grei standard og bra nok aircondition.

Les mer om hotellet her

 

 

New York

Motto: Ever Upward 19 500 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Albany

Største by:
New York City

Visste du at?
40 prosent av alle som bor i staten bor i byen New York

Presentasjon:

Byen New York har mange skrevet mye om, og det har også vi. Staten har likevel mer å by på. Rochester ved Lake Ontario (med Canada på den andre siden) og Buffalo ved Lake Eire er to andre byen i staten det er vel verdt å besøke.

Rett nord for Buffalo finner du også Niagara Falls, og selv om det er i staten New York er det 6,5 time fra Manhattan. Toronto er en nærmere by, men siden vi her ikke skal dra inn nabolandet Canada så er det området rundt Niagara Falls vi anbefaler.

Et utrolig vakkert område, med – som du har skjønt – flere storbyer rundt seg.

Hotell 

Seneca Niagara Casino & Resort

De fleste mindre stedene å bo er på kanadisk side, men dette storhotellet er vel så amerikansk som et hotell kan bli.

Les mer om hotellet her

 

 

North Carolina

Motto: To be, rather than to seem (to be) 9 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Raleigh

Største by:
Charlotte

Visste du at?
North Carolina ble ikke en del av sørstatene under borgerkrigen før staten fikk ordre om å angripe South Carolina av Lincoln.

Presentasjon:

North Carolina er en av de statene som kan lokke med virkelig rå bilturer. Blue Ridge Parkway er en utrolig vakker biltur og The Dragon er regnet som en av de beste motorsykkelturene i verden.

Tar du Blue Ridge Parkway kan du også dra innom cherokee-reservater i fjellene og stoppe på mange sjarmerende spisesteder på veien samt få naturopplevelser av dimensjoner om du går ut av bilen.

Drar du til Winston-Salem kan du besøke Old Salem, en restaurert by slik amerikanske byer en gang så ut. En opplevelse.

Hotell 

The Historic Brookstown Inn

Et sjarmerende lite, historisk sted å bo. Ligger midt i den historiske bydelen.

Les mer om hotellet her

 

 

North Dakota

Motto: Liberty and Union, Now and Forever, One and Inseparable 700 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Bismarck

Største by:
Fargo

Visste du at?
North Carolina ble ikke en del av sørstatene under borgerkrigen før staten fikk ordre om å angripe South Carolina av Lincoln.

Presentasjon:

Selv om vi over lenket til filmen Fargo i Minnesota så skal rett være rett, North Dakota er vel en enda mer norsk stat. 31 prosent av alle som bor i staten er norsk-amerikanere, og drar du til Minot kan du både være med på Norsk Høstfest (Ikke oversatt navn) og se en stavkirke.

Det bor 41 000 mennesker i Minot, og der kan du besøke Scandinavian Heritage Park (hvor stavkirken ligger).

Hotell 

Stalybridge Suites Minot

Luksushotell med mye sjarm og alle fasiliteter du kan ønske deg.

Les mer om hotellet her

 

 

Ohio

Motto: With God, all things are possible 11 500 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Columbus

Største by:
Cleveland

Visste du at?
Ohio kommer fra Iroquois, og betyr stor elv.

Presentasjon:

Du har hørt om alle fornøyelsesparkene i Orlando, men Cedar Point er sannsynligvis den aller beste i USA – og kanskje i verden.

Parken ligger mellom Toledo og Cleveland, utenfor Sandusky.

Hvis du liker fart og spenning er dette fornøyelsesparken for deg, men den er også for familier og de som liker generelt å ha det gøy.

Selv om staten har annet å by på er dette den absolutte anbefalingen.

Hotell

 

Maui Sands Resort & Indoor Waterpark

Et hotell med en innendørs vannpark. Standarden på hotellet er bra nok, men for en familie er det rett og slett strålende.

Les mer om hotellet her

 

 

Oklahoma

Motto: Work conquers all 3 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Oklahoma City

Største by:
Oklahoma City

Visste du at?
Navnet Oklahoma betyr rødt folk, og fikk navnet fordi indianerne trodde de ville få en fristat i USA.

Presentasjon:

Det er naturen i Oklahoma som bør dra deg til staten. Wichita Mountains Wildlife Refuge, Turner Falls Park, Great Salt Plains State Park og Glass Mountains – det er mye utrolig vakker natur å oppleve i Oklahoma.

Utgangspunktet bær være Oklahoma City, og som i så mange andre amerikanske stater med en leiebil.

Hotell

Colcord Hotel

Et hotell med en innendørs vannpark. Standarden på hotellet er bra nok, men for en familie er det rett og slett strålende.

Les mer om hotellet her

 

 

Oregon

Motto: She flies with her own wings 3 900 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Salem

Største by:
Portland

Visste du at?
Oregons største selskap er Intel.

Presentasjon:

Det er mye som kan sies om Oregon og Portland, men vi skal fokusere på en ting med sistnevnte by: Det er den byen i verden med fleste bryggerier.

Her lages det så mange mikrobryggerier at du trenger en sterk lever for å kunne prøve dem alle.

Svært mange festivaler og konkurranser arrangeres året igjennom, og på en normal pub kan du forvente deg svært mange ølopplevelser.

Du vet at når en lokal avis kan kåre de 50 beste ølsortene i en by så har man mye å velge blant.

Her leier du ikke bil. Her leier du et rom, og kjøper inn hodepinetabletter.

Hotell

The Heathman Hotel

Luksushotell i sentrum med, selvfølgelig nok, en hyggelig bar.

Les mer om hotellet her

 

 

Pennsylvania

Motto: Virtue, Liberty and Independence 12 700 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Harrisburg

Største by:
Philadelphia

Visste du at?
Staten kalles the Snack Capital of the World

Presentasjon:

Historie er et stikkord i Pennsylvania. Her kan du oppleve veldig mye. Alt fra Philadelphia hvor den første kongressen i USA møttes til Gettysburg og mye mer.

En rundtur i staten vil også gi deg mulighet til å besøke sjokoladebyen Hershey (med fornøyelsesparken Hershey Park), Amish-byen Strasburg og Liberty Bell.

King of Prussia Shopping Mall har 400 butikker. rett utenfor Philadelphia. Et shoppingsenter slik de kun har i USA.

Hotell

Hyatt House King of Prussia

Supert hotell som ligger på shoppingsenteret.

Les mer om hotellet her

 

 

Rhode Island

Motto: Hope 1 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Providence

Største by:
Providence

Visste du at?
Dette er den minste staten i USA i utstrekning.

Presentasjon:

Rhode Island er et perfekt stoppested på en biltur, og har også sine egne ting å komme med. Kasinoer, fine feriesteder og god shopping er blant stikkordene.

Roger William Park Zoo er en av de bedre zoologiske hagene i USA, og mange shoppingmuligheter.

Den mest sjarmerende byen i staten er likevel Newport, en liten by ved sjøen med mye rikinger og veldig mye fint å se på.

 

Vanderbilt Grace

Dette er ikke helt for hvermansen. Ikke i det hele tatt.

Les mer om hotellet her

South Carolina

Motto: Prepared in Mind and Resources 4 700 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Columbia

Største by:
Columbia

Visste du at?
South Carolina er en av statene i USA uten røykelov, ikke overraskende siden dette er en tobakk-produserende stat.

Presentasjon:

368 golfbaner er det i South Carolina. Her finner du blant annet det som har blitt kalt den vanskeligste banen i USA; Ocean Course på Kiawah Island Golf Resort.

På Cheraw Golf Course får du en virkelig gåtur, ingen fairways er ved siden av hverandre.

Fem av banene i staten er rangert blant de 30 beste i USA, og Harbour Town ble rangert som nummer 2 av PGA-spillerne.

Barefoot Resort på Love Beach er rangert som den beste strandbanen i USA.

Alt i alt er dette en stat som er stolt av sine golftradisjoner, og på grunn av klimaet i staten er det sjeldent for varmt eller for kaldt til å nyte 18 hull – eller det nittende.

 

Wild Dunes

Supert hotell som ligger rett ved stranden utenfor Charleston (som ble rangert som et av verdens beste reisemål av Conde Naste i år). 36 hull på resortet på en bane som er rangert som en av de beste i staten.

Les mer om hotellet her

 

 

 

South Dakota

Motto: Under God the People Rule 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Pierre

Største by:
Sioux Falls

Visste du at?
Det er syv indianerreservater i staten.

Presentasjon:

South Dakota er kanskje ikke den staten nordmenn vet mest om, men Wounded Knee har mange hørt om. Det var her Custer illegalt gikk inn i områder gitt til indianerne for å få tak i gull der, og hvor byen Deadwood (kjent fra tv-serien) oppstod.

Indianerhistorien er en ting, og det faktum at over 15 prosent av befolkningen i South Dakota er norske etterkommere en annen (10 prosent er indianere i staten).

Byen Deadwood finnes fortsatt, med 10 000 innbyggere (10 prosent etterkommere etter nordmenn). Du kan også besøke Haakon County, oppkalt etter den norske kongen Haakon VII. Det er det eneste countiet i staten oppkalt etter en ikke-amerikaner.

Likevel, statens største turistattraksjon er nok Mount Rushmore.

 

Cambria Suites

Herfra kan du ha base for å se Mount Rushmore og de andre severdighetene i området (det er mye å gjøre der). Finfint hotell.

Les mer om hotellet her

 

 

 

Tennesee

Motto: Agriculture and Commerce 6 500 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Nashville

Største by:
Nashville

Visste du at?
Blues, rock og country (og kanskje også soul) regnes som å ha sine hjemsteder i staten.

Presentasjon:

Skru opp bilstereon og ta en musikkferie i Tennessee. Nashville og Memphis ligger tre timer fra hverandre i bil – og rock, country og blues bør stå på menyen.

Besøk Graceland, Country Music Hall of Fame, Gibson Guitar Factory, Memphis Rock’n Soul Museum, RCA Victoria Studio, Sun Studio og – selvfølgelig ta turen innom alle stedene hvor musikken spilles.

Et lite innsidetips er å besøke en kirke på en søndag hvor gospelmusikk framføres som du kanskje aldri har hørt det før.

Uansett, dette er musikkens stat.

 

 

Hilton Nashville Downtown

Stort hotell ved siden av Country Music Hall of Fame. Midt i det meste, og med alle fasiliteter du kan ønske deg.

Les mer om hotellet her

 

 

 

Texas

Motto: Friendship 26 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Austin

Største by:
Houston

Visste du at?
Mellom 1836 og 1845 var Texas ett eget land.

Presentasjon:

Slagordet for turismen i Texas er It’s Like a Whole Other Country. Noe også staten en gang var.

Nå er det vel egentlig en sannhet med modifikasjoner, men Texas er litt annerledes. Skal man velge en favoritt som turist bør det nok bli San Antonio.

I byen kan du se Alamo, besøke Sea World, ta de berømte Riverwalk (som du forvirrende nok mest sannsynlig gjør i en båt), besøke fornøyelsesparken Fiesta og Cascade Caverns – hvor temperaturen er den samme gjennom hele året.

Og, mat. Barbecue og tex-mex. Selvfølgelig.

 

 

Hotel Contessa

Bo som en, vel ikke konge siden amerikanerne ikke har hatt det, men som en kjendis da. Utrolig nydelig sted rett ved Riverwalk i San Antonio.

Les mer om hotellet her

 

 

 

Utah

Motto: Friendship 2 900 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Salt Lake City

Største by:
Salt Lake City

Visste du at?
Mellom 60 og 70 prosent av statens innbyggere er mormonere

Presentasjon:

Som turist i Utah er det ski og naturopplevelser som står i fokus. En av fordelene som skiturist er at skistedene er relativt nære store byer.

Dinosaur National Monument er et sted å besøke hvor du kan se dinoasaur-fossiler og oppleve et nærmest uberørt naturområde.

Noe av det mest populære å gjøre i Dinosaur er å rafte seg gjennom områdene, og det finnes mange guidede rafting-turer.

I tillegg er det selvfølgelig Salt Lake, en av verdens største saltvannsinnsjøer med Salt Lake ved siden av.

 

 

The Grand America Hotel

Luksushotell som har alt det amerikanerne krever av et hotell. Sentral plassering, parkering, store rom og super service.

Les mer om hotellet her

 

 

 

vermont

Vermont

Motto: Freedom and Unity 620 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Montpelier

Største by:
Burlington

Visste du at?
Vermont er USAs største produsent av Maple Syrup.

Presentasjon:

Vermont har blant annet Shelburne Museum i Shelburne, et supert museum som viser historien til New England.

Du kan også besøke Ben & Jerry’s Ice Cream Factory Tour. NAM!

I tillegg til Magic Hat Brewing co.

Oppsummert er Vermont en liten stat med mye godt. Det er også en skistat, hvis det er tingen din.

7396_114_b

The Equinox

Liker du golf og/eller luksus er dette hotellet for deg.

Les mer om hotellet her

 

 

 

 

 

Virginia

Motto: Thus always to Tyrants 8 000 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Richmond

Største by:
Virgina Beach

Visste du at?
Virginia General Assembly er den eldste eksisterende lovgivende forsamling i verden.

Presentasjon:

Det er veldig mye å se i Virginia. George Washingtons Mount Vernon, Colonial Williamsburg, Arlington National Cemetary, Pentagon, Manassas National Battlefield Park, Thomas Jefferson’s Monticello og Busch Gardens – en fornøyelsespark de fleste vil elske.

Statens turistmotto er kjærlighet, og med vakker natur og strålende strender (Virginia Beach i Virginia Beach (!) er en av verdens råeste bystrender, mange fine romantiske hoteller og byer så kan vel det stemme godt.

Virginia er ikke en stat mange europeere vurderer, men man burde nok gjøre det.

Brick House Inn

To rom er alt. To rom med historisk sjarm. Skal du til Williamsburg (Busch Gardens) så prøv å book her.

Les mer om hotellet her

 

 

 

 

Washington

Motto: Mountaineers Are Always Free 1 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Olympia

Største by:
Seattle

Visste du at?
Washington har doblet befolkningen sin siden 1970.

Presentasjon:

Washington er en utrolig vakker stat, med en nasjonalpark som står på UNESCOs liste over verneverdige steder og med egen biosfære.

Seattle er også en by litt ulik andre byer. Der kan du spise på toppen av The Space Needle, som er så stygg at den har blitt kul.

Ta ferjen over til Winslow, en sjarmerende liten by og med en Chinatown (nå kalt International District) som virkelig er verdt et besøk.

Seattle er mer enn Dr. Grey.

Willows Lodge

Stor sjarm, utenfor Seattle. Rett ved et bryggeri og en vingård. Med en god restaurant.

Les mer om hotellet her

West Virginia

Motto: Mountaineers Are Always Free 1 800 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Charleston

Største by:
Huntington Metropolitan Area

Visste du at?
West Virginia ble en stat under borgerkrigen da Virginia ble en del av sørstatene.

Presentasjon:

West Virginia er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn for sine huler, men spør du en geolog så vil nok du få svar. I tillegg er det en stor fiskestat som også er kjent for sine jaktterreng.

Så selv om du kan finne storbyer her også er det naturen som kaller i denne staten.

Pakk riktig sko, lei en bil og få tips fra de lokale turistmyndighetene om hvor du bør dra for å nyte denne vakre og – delvis – ville staten.

Serenity Now

Navnet sier det meste. Skal du slappe av og nyte naturen er dette stedet.

Les mer om hotellet her

 

 

 

Wisconsin

Motto: Forward 5 700 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Madison

Største by:
Milwaukee

Visste du at?
Statsdansen i Wisconsin er polka.

Presentasjon:

Turisme er den tredje største inntetkskilden til Wisconsin, og den viktigste grunnen er Door County og deres båtmuligheter.

Navnet kommer fra Porte des Morts Passage, og hvis du ikke er veldig stiv i fransk så betyr det Døren til veien til døden.

Bakgrunnen var at det var svært vanskelig for båter å navigere der. Rundt Labour Day går byen fra å ha rundt 20 000 innbyggere til å ha rundt 250 000, svært mange av dem med båter.

Så da er det vel bare å pusse støvet av båtsertifikatet?

Holiday Music Motel

Dette er et slikt motell som du kjenner fra amerikanske filmer, men med god standard.

Les mer om hotellet her

 

 

 

Wyoming

Motto: Equal Rights 575 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Cheyenne

Største by:
Cheyenne

Visste du at?
Dette er den minste staten i folketall i USA.

Presentasjon:

Den største byen i Wyoming har 100 000 innbyggere om du er snill og tar med områdene rundt.

Det er altså ikke snakk om storbyliv-USA her. Det er mer snakk om å besøke Yellowstone og Old Faithful.

En super stat for rafting, gåturer i fjellet og for å komme i kontakt med naturen.

Wort Hotel

Super plassering og en perle av et hotell.

Les mer om hotellet her

 

 

 

District of Columbia

Motto: Justice for All 630 000 innbyggere

Fakta

Hovedstad:
Washington

Største by:
Washington

Visste du at?
Washington, District of Columbia sorterer direkte under den amerikanske kongressen. Kongressen kan oppheve lokale lover vedtatt i Washington.

Presentasjon:

Hvis du vil se maktens sentrum i USA er dette stedet. Her er kongressen, senatet og Det Hvite Hus.

I tillegg til Smithsonian Institute (som bør alltid være første stopp), Lincoln Memorial, National Museum of American History, National Museum of Natural History og Hirshorn Museum.

Selv med alt det ett museum du må besøke: International Spy Museum. Genialt.

Hvis du har vært i USA flere ganger og ikke har vært i Washington D.C. så bør du helt klart vurdere en tur til det føderale distriktet.

The Jefferson

Hotell i byen koster en god del i Washington, garantert fordi lobbyister og ambassader betaler for rom uansett hva det koster. Dette er sentralt, og ofte rådyrt. Sjekk prisene, for du kan få det ofte med mye rabatt også. Spesielt hvis kongressen, senatet og presidenten har ferie.

Les mer om hotellet her