Reisene du kan skryte av

Verden blir bare mindre og mindre, 0g det er ikke lenger like uvanlig å ha spasert på den kinesiske muren, sett Taj Mahal eller badet i Dødehavet. Men det finnes fremdeles noen helt unike reiser å legge til sin «bucket list», her er ti opplevelser som det er lov til å skryte av:

Strikkhopp fra Royal Gorge Bridge Colorado

Dette er ikke noe for de med høydeskrekk. På Royal Gorge Bridge i Colorado kan du hoppe 321 meter i strikk. Det vil trolig kile bittelitt i magen…

Tre kule hoteller i USA:

usa

 Hotel Americano i New York, The Mondrian i Los Angeles, Hôtel Gaythering i Miami.

Maraton på Antarktis

Foto: Icemarathon.com

For oss vanlig dødelige er det å løpe et maraton en bragd i seg selv, men ekte hardhauser deltar  selvsagt også i maraton på selveste Antarktis, om så bare for å kunne skryte av å ha deltatt i løpet på alle syv kontinenter. Så dersom du kunne tenke deg å løpe 42,2 kilometer i 20 minusgrader kan du melde deg på neste løp som går av stabelen 18. november i år.

Norge – Hele verden: Her finner du de billigste flybillettene

Dykke med hvithai i Cape Town

hai

Foto: gosharkdiving.com

Vil du se haien i hvitøyet reiser du til Cape Town. Her blir du tatt med ut på åpent hav og senket ned i et bur for å la pulsen løpe i rykende tempo mens du beskuer hvithaien. Er du heldig får du også tatt en titt på hvaler, pingviner, seler og delfiner.

Tre kule hoteller i Cape Town:

capetown

Atlantic Suites Camp Bay52 De Wet Luxury Boutique HotelBoutique@10

Bestige Kilimanjaro

Foto: Abeeeer / Flickr - creative commons

Kilimanjaro er med sine 5895 meter Afrikas høyeste fjell, og det høyeste frittstående hotellet i verden. En tur til toppen av fjellet kan selv mannen i gata klare, men det er viktig å bruke god tid så man ikke blir rammet av høydesyke før toppen. Du kan velge mellom mange forskjellige ruter opp som tar alt fra fem til åtte dager. Den mest populære Marangu-ruten tar kortest tid, men det kan lønne seg å velge en annen rute for bedre akklimatisering.

Denne turen bør du kombinere med safari i Serengeti og strandferie på Zanizbar.

Tre kule hoteller i Tanzania:

tanzania

Sayari Camp i Serengeti nasjonalpark, Kono Kono Beach Resort på Zanzibar, The Z Hotel på Zanzibar.

Rafting i Sun Kosi River i Nepal

raftin

For raftingentusiaster er Sun Kosi den ultimate elven for å utøve sporten. På en høyde på 620 meter ligger Dolalghat,  det mest populære startpunktet i elven. Derfra er det 272 kilometer med rafting før sluttpunktet Chatra Gorge på 115 meters høyde. Elven har sitt utspring i Tibet.

Tre kule hoteller i Nepal:

nepal

The Dwarika’s Hotel i Kathmandu, Waterfront Hotel i Pokhara, Royal Penguin Boutique Hotel i Thamel.

Ironman triatlon

Foto: Raniel Diaz / Flickr - creative commons

Er du en skikkelig hardhaus kan du kanskje planlegge ferien din i en Ironman-by. Triatlonet arrangeres en rekke steder i Australia, Canada, Europa, Mexico, USA, Brasil, New Zealand og Sør-Afrika.

For å bli en «ironman» må du i de fleste arrangementer tilbakelegge 8 kilometer med svømming. 180,2 kilometer på sykkel og et fullmaraton på 42,2 kilometer.

Ta løpet og kombiner det med sol og bading på Cozumel i Mexico, shopping og storbyliv i Melbourne eller ha kort reisevei til København.

Les også: Middelhavsperlene du aldri har hørt om

Hoppe fallskjerm over Mount Everest

everest

Skal du først hoppe i fallskjerm er det lite som kan slå opplevelsen du vil få dersom du kan ta deg råd til å hoppe fra 8848 meters høyde foran verdens høyeste fjell, og lande på verdens høyeste «drop zone» , 3750 meter over havet. Et hopp her gjør deg e

Bolivia_Yunga_Road

n til en av de få privilegerte personene i verden som kan skryte av dette, da det arrangeres svært få hopp i løpet av året og har en prislapp på ikke mindre enn 150.000 kroner.

Les også: De 50 fineste stedene å ta bilder i verden

 

Kjøre bil på «Death Road» i Bolivia

Yungas Road i Bolivia anses som en av verdens farligste bilveier, og blir kalt for «Death Road». Veien er på 56 kilometer og går mellom La Paz og Coroico, den er smal og sikten blir ofte dårlig av regn og tåke, veien blir glatt og det kan være ras fra fjellveggen. Hvert år dør mellom 200 og 300 mennesker i ulykker på veien.

Tre kule hotell i Bolivia:

nepal

Stannum Boutique Hotel i La Paz, Hotel de Su Merced i Sucre, Hotel Aranjuez i Cochabamba

Gå på ski over Grønland

Foto: greenland_com / Flickr - creative commons

Vil du gjøre dette gjelder det å forberede seg, du bør være god på ski og kunne trekke en pulk på minst 50 kilo som inneholder dine eiendeler og det du trenger for turen. Å krysse Grønland på ski tar cirka en måned, og det krever en god fysisk form, motivasjon og godt humør. Du vil garantert sitte igjen med minner for livet.

Les også: Denne byen har best vær i hele USA

Kjøre jagerfly i Latvia

jet

Dette må være den perfekte aktiviteten på bestekompisens utdrikningslag. En time utenfor Riga får du sikkerhetskurs og en halvtime i lufta i et Aero L-39 Albatros jagerfly med selskapet Baltic Bees. Men en hastighet på opp til 750 kilometer i timen garanterer vi sug i magen.

Tre kule hotell i Riga:

riga

 Dome Hotel & SPAGrand Palace Hotel, Villa Joma Hotel