Foto: iStock

Reisetrender for 2018

Slik blir det nye reiseåret.

Mange av fjorårets reisetrender fortsetter å vokse i 2018, samtidig som det dukker opp nye. Vi søker etter autentiske opplevelser, mens vi liker å ha tilgang til moderne fasiliteter. Vi vil bli kjent med lokalbefolkningen og oppsøker steder som ikke drukner i turister.

Vi har allerede skrevet om topp 10 reisemål vi vil reise til i 2018, men hva er egentlig årets reisetrender?

Her er de største reisetrendene i 2018 du bør få med deg:

Finn de aller beste hotellene i verden på Laurel Nights.

Søk fly her.


Matopplevelser

Mat, mat, mat. Reiseåret 2018 viser at mat er en viktig faktor for reisevalget i 2018. Ifjor var det fokus på å ta de perfekte matbildene på Instagram, og besøke de fineste restaurantene. I år derimot, er det om å gjøre å besøke de lokale restaurantene. Det handler om autentiske matopplevelser for å komme nær de lokale og få dypdykk i matkulturen. Mange vil velge å spise hos de lokale, eller til og med bo i feriebolig og tilberede egen mat fra markedet.

Et flott reisemål for matopplevelser er uten tvil Thailand. Les 10 ting du må gjøre i Thailand her.

Å oppsøke lokalmat er en av de største trendene i 2018. Foto: iStock


Årets buzz: Overturisme

Årets buzz er definitivt #overtourism. Populære reisemål som Barcelona, Venezia og Mallorca drukner i turister. Sosiale medier og globale reisetrender har endret på reisemønstre, som har medført både nye muligheter og utfordringer. Her til lands har en voldsomt turistvekst på flere reisemål gitt bekymringer til norsk reiseliv. Vern av natur og miljø, sikkerhet og styring av turiststrømmer er noen av utfordringene.

Jakten etter nye horisonter og nye reiseopplevelser hvor det ikke er overturisme i byene, er noe reisende ser etter i 2018. Storbyer som Paris og London vil bli erstattet med andre byer som ligner disse, slik som Manchester eller franske byen Bordeaux.

Dette vil man unngå i 2018. Her i Roma. Foto: iStock


Bli kjent med de lokale

Målet er å lære noe, realisere og eksperimentere. Å spise lokalmat og komme tett innpå lokalsamfunnet er et av tiltakene. De fleste vil velge å heller bo sammen med en familie, eller leie feriebolig, for å bo mest mulig lokalt.

Les også: De råeste feriehusene du kan leie

Bli kjent med lokalbefolkningen på ferie for å lære om landets kultur og tradisjoner. Her en fiskermann på Sri Lanka. Foto: iStock


Treningsreiser

Treningsreiser var en av de store reisetrendene i fjor, og fortsetter inn i 2018. Å velge treningshoteller, aktive reiser som sykling, yogaferie, fjellklatring eller løpe maraton, er noen av reiseformene.

Les også: Hit bør du dra på yogaferie

Sjekk dette treningshotellet i Phuket, Thailand:

Galleribilde av overnattingsstedet

Er du treningsjunkie, anbefales det å bo på et treningshotell mens du er på ferie. Foto: Booking.com


Swim out-hoteller

Med Swim out menes det å velge et hotell hvor du kan gå rett fra terrassen og ned til bassenget. Fra seng til basseng. Dette finner du ofte i solrike reisemål som Thailand, Costa Rica og Hellas. Se for eksempel dette hotellet på vakre Santorini:

Astra Suites, Santorini, Utsikt fra hotellet

Santorini er helt idyllisk for en herlig utsikt fra hotellet. Foto: Booking.com


Miljøvennlighet og bærekraftige reiser

Det er ingen ny trend å være miljøbevisst på ferie. De reisende blir stadig miljøbevisste, og det gjør økovennlige løsninger mer etterspurt enn noen gang.  Å velge miljøbevisst hotell fremfor store hotellkjeder, velge tog fremfor fly, besøke lokale butikker fremfor store shoppingsentre osv. Men miljøbevissthet kommer også i form av at flere velger hybrid-fartøy som ikke setter fotspor. Som for eksempel «Vision of the fjords», som er konstruert for å beskytte den dramatiske naturen den seiler gjennom i Nærøyfjorden. Også hurtigruten kommer med hybridbåt i sommer 2018.

I juli 2018 kan du forvente ny båtlansering av Hurtigruten; hybridbåten MS Roald Amundsen. Foto: iStock


Ny teknologi

Når det gjelder valg av hotell, viser en undersøkelse fra Ticket.no at det er geografisk beliggenhet og wi-fi som scorer høyt. Man skal helst slippe å reise så langt inn til sentrum, og wi-fi er viktig for å kunne dele dine reisebilder på sosiale medier. Mange hoteller nå forsikrer seg om å forbedre høy hastighet og stabilitet. I tillegg åpner det hoteller som har fokus på ny teknologi. For eksempel elektroniske inn-og utsjekkinger og mobilapper som skal hjelpe deg på reisen.

Les også: Dette er hotellene med raskest wi-fi

Wi-fi er kjempeviktig når det gjelder valg av hotell. Foto: iStock


Les også:

Verdens 5 mest teknologisk avanserte hoteller

10 ting du må gjøre i Thailand

Slik får du mest ut av fridagene i 2018


Kilder: Ticket.no/Momondo/Dagsavisen/Hotels.com