Reykjavik- boblende het destinasjon

I verdens norligste hovedstad er det varmen og gjestfriheten som bryter isen.

Storbyferier er i vinden som aldri før, og ønsker du en billig og annerledes storbytur, så er denne lille storbyen et absolutt must. Island og Reykjavik er en unik destinasjon med spesiell, vakker og lamslående natur, et annerledes og spennende bymiljø, og ikke minst verdt hver krone.

Øya Island ligger ikke mer enn circa 3 timers lang flytur unna Norge. Flybillettene til Island kan være noe stive i prisen, men bestiller du i god tid får du som regel en god pris. Billettprisene varierer veldig, men koster rundt 1300 kroner tur/retur og oppover.

Søk etter billige flybilleter her

Vakre Reykjavik

Islands hovedstad er en liten storby med ca. 120.000 innbyggere, og det utgjør faktisk rundt 60 prosent av hele Islands befolkning. Selve sentrum av byen minner mer om en småby, enn en internasjonal hovedstad, mens andre deler av Reykjavik har både moderne shoppingsentre, forretningsbygg og konserthus i glass og stål.

Island har like årstider som oss, og et varierende kystklima som vi kan sammenligne med vestlandsklima i Norge. Det kommr derfor litt an på egne preferanser når på året du vil reise, men Island ogReykjavik er et flott reisemål året rundt.

Dette bør du få med deg i Reykjavik:

 

1. Den blå lagune

Den blå lagune ligger en drøy halvtime utenfor Reykjavik, og er et sted du må få med deg. Det er et geotermisk spa, dvs. vann som kommer fra jordens indre, og er en av Islands mest besøkte attraksjoner.

Vannet har hele året en gjennomsnittstemperatur på 37°C! Atmosfæren er avslappet og herlig, og en veldig spesiell og deilig opplevelse i storbyferien. Du kan få kjøpt forskjellige typer pakker ved inngangen, alt fra kun inngang og bading til en luksuriøs pakke med blant annet tre-retters lunsj og egen VIP Lounge. Mer informasjon kan du finne her, og du kan booke turen din online her.

2. The Golden Circle

Dette er en veldig populær dagstur på Island, som inkluderer noen av Islands mest imponerende severdigheter. På denne turen får du blant annet se geysirer, Gullfoss – en foss hvor elven Hvítá stuper inn i en dyp kløft og Þingvellir National Park hvor den Amerikanske og Eurasiske kontinentalplatene beveger på seg flere centimeter i året. Guidene snakker flere forskjellige språk, og du kan bestille på hvilket språk du vil her.

3. Kringlan

Hva er en storbytur uten shopping? Kringlan er Reykjaviks største kjøpesenter og inneholder over 170 butikker og restauranter, kino, teater, bibliotek og puber. Her finner du blant annet de kjente kjedebutikkene som Zara, Top Shop og Levi’s, og alle andre butikker du trenger for en perfekt shoppingdag. Kringlan ligger litt utenfor bykjernen i Reykjavik, og har du ikke leiebil er det lett å komme seg dit via buss. Du kan ta buss nummer S1, S2, S3, S4 eller S6 fra sentrum (Hlemmur eller Lækjartorg).

Her finner du gode priser på leiebil 

4. Hallgrímskirkja

Denne majestetiske bygningen er Islands største kirke, og er kjent for sitt spesielle utseende og det høye tårnet. Kirken er hele 74,5 meter høy og ligger på en liten høyde i sentrum av Reykjavik. Den er oppkalt etter en islandsk poet og salmedikter som het Hallgrímur Pétursson, og det tok 38 år å bygge kirken. Hvis du har mulighet anbefaler vi å ta turen opp i det høye tårnet, og inn i kirken for å se det spektakulære orgelet. Foran kirken står også en statue av Leiv Eiriksson, som var en gave fra USA i 1930 for å feire Alltingets 1000 års jubileum. Kirken er åpen hver dag mellom 09.00 og 21.00.

Søk etter billige flybilleter her

5. Laugavegur, Bankastræti, Austurstræti & Skólavörðustígur

Dette er navnet på 4 sentrale gater i hjertet av Reykjavik, og som er verdt å besøke både på dagtid og kveldstid. Laugevegur er hovedgaten i downtown Reykjavik, og en av Islands eldste shoppinggater. Gaten ble til i 1885, men var tidligere bare veien ned til de varme kildene hvor islandske kvinner vasket klærne i eldre tider. I tillegg til mange butikker finnes det også mange restauranter og puber nedover Laugavegur. Bankastræti er bare en forlengelse av Laugavegur og går i ett.

Skólavörðustígur heter gaten som går på skrå opp fra Laugevegur og ender ved Hallgrímskirkja. Dette er også en shoppinggate, men har et mer typisk islandsk preg. Med det mener vi det typiske med Island, nettopp det at det kan virke som øya er fanget mellom eldre og nyere tider. I denne gaten finner du dermed en god blanding av gammelt og nytt, tradisjonsrikt og moderne.

 

“If Laugarvegur is Reykjavík’s High Street, then Skólavörðustígur is as close as Iceland gets to Portobello Road.”

Austurstræti er en for så vidt kort gate, men inneholder mange gode caféer, restauranter og vinmonopolet. Husk at på Island selges all alkohol utenom lettøl og lignende på vinmonopolet, og aldersgrensen er 20 år.

Det er selvfølgelig mye mer å få med seg på Island, blant annet Nasjonal Museet, Perlan, Nasjonalgalleriet, det andre store kjøpesenteret Smáralind, konserthuset Harpa og en rekke markeder og butikker med typisk Islandsk og skandinavisk design. Du kan bestille flere forskjellige ekskursjoner her. Alt etter enhvers interesse.

 

Utelivet

Vi anbefaler å ta turen innom B5, en moderne bar, og Prikid som er en av Reykjaviks eldste caféer og barer. Utelivet på Island og i Reykjavik er kjent for å være bra, men øl var faktisk forbudt på Island frem til 1989. Da ble den første bestillingen gjort.

Av restauranter langs Laugevegur og Bankastræti kan vi anbefale Hereford Steikhus– en veldig flott steakhouse med ekstremt god mat, den italienske restauranten Rossopomodoro, og Sjavardgrillid som serverer skandinavisk- og sjømat. Sistnevnte er en opplevelse i seg selv. 

Her bor du godt:

101 Hotel Reykjavik

Et elegant og moderne hotell med fantastisk design. Dette er utvilsomt noe av det beste du kan få i Reykjavik. Det ligger midt i hjerte av byen, og er du heldig kan du ha fornøyelsen av å bo på et rom i toppetasjen med utsikt over havnen. Og frokosten her er av ypperste klasse.

Se nærmere på hotellet her 

CenterHotel Thingholt

Thingholt er et designhotell av førsteklasse standard som ligger i sentrum av Reykjavik og har 50 rom i fire kategorier. Hotellet har fokus på islandsk arkitektur og design hvor inspirasjonen ble hentet fra den islandske naturen. Dekorasjoner av skinn og lær, samt stein og glass.

Sjekk ut hotellet her

Hilton Reykjavik Nordica 

Hilton Reykjavik Nordica er et 4-stjernes hotell hvor du bl.a. finner den anerkjente restaurant Vox, Nordica Spa, gode konferansefasiliteter, stor resepsjon og barområde, samt suvenirbutikk. En gjennomgående høy standard og god kvalitet i alle ledd gjør hotellet til et sikkert valg. Hotellet ligger i gåavstand til utendørsbadene i Laugardalur og Kringlan shoppingsenter.

Se nærmere på hotellet her

Du finner flere flotte hoteller her

 

Verdt å vite:

Til og fra flyplassen: Siden den internasjonale flyplassen ligger i Keflavík, 30-40 minutter utenfor Reykjavik, er det lurt å ta buss inn til Reykjavik. Du kan enten bestille bussbillett på forhånd her eller på flyplassen. Det er lett å se hvor billettene selges så fort du er ute i ankomsthallen. Hvis du bestiller flybuss, kjører bussen deg helt til hotellet, og henter deg dagen du skal hjem.

Islendinger er generelt veldig gode i engelsk, så kommunikasjon er sjeldent et problem. Det er ikke alltid alle menyer i restauranter er oversatt, men kelnerne er hyggelige og behjelpelige med å oversette.

Bybuss (Strætó) er en billig og enkel måte å komme seg rundt i byen på, hvis du ikke har leiebil. Systemet er veldig lett å skjønne og bussene kjører ofte, fra tidlig på morgen til midnatt. På bussene på Island veksler de ikke, så det er lurt å ha småpenger. Én tur med bybussene koster 350 ISK, men det er også mulig å kjøpe dagspass, eller 3-dagers pass.

Restaurantprisene er litt billigere enn i Norge, og du kan få en nok så fin, tre retters middag til rundt 350 NOK. En halvliter øl ligger på rundt 30 kr, mens en drink er hakket dyrere og ligger på rundt 60 kr.

Søk etter turer med fly, hotell og annet under: