Foto: iStock

Så billig kan du unnslippe gråværet

Prisras på fly og hotell gjør at du sikre deg en billig reise til varmere strøk. Hva venter du på?

Lengter du etter sol og varme nå til helgen eller til vinterferien? Det er mye gråvær i sikte, så det kan være en mental oppmuntring å booke seg en tur nå.

I tillegg er det ofte mulig å få billige turer i januar, samtidig som at jo tidligere du bestiller vårens og sommerens ferier – jo billigere er det. Så hva venter du på?

Her er noen rimelige flybilletter og hoteller i solrike destinasjoner både i storbyen og «Syden», fjernt og nært *.

 

Ute etter en skiferie? Sjekk ledige hoteller i Alpene på Booking.com

 

Les også: Slik får du mest ut av fridagene i 2017

 

Alicante: Fra 349,- én vei

Alicante har vært blant nordmenns favoritt i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsaklig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen. Det er ikke uten grunn at denne byen er så populær. Alle kan finne seg til rette i Alicante, enten om dere er middelaldrende par, partyløver eller barnefamilie.

Sjekk flypriser her.

Rimelig hotell i Alicante: Melia Alicante

 

Les også: Valencia: Historisk, trendy og futuristisk

 

Los Angeles: Fra 1199,- én vei

Los Angeles er den største byen i delstaten California og er en av USAs mest folkerike byer.  Kjent som engelens by, er LA kjent for å være sentrum for filmindustrien og glamour, som betyr at du kan plutselig se mange kjente personer og steder i byen. Kanskje du møter på ditt største idol? Byens strender som Malibu og Santa Monica er som skapt for vakre bilder, mens sentrum florerer av kulturtilbud for alle aldre.

Sjekk flypriser her.

 

Rimelig hotell i Los Angeles: Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground

 

Hos Hotels.com kan du få opptil 30% på sommerreiser nå.

 

Malaga: Fra 299,- én vei

Malaga er den sjette største byen i Spania med rundt 600 000 innbyggere, og er en av de aller eldste byene i Spania (man regner med at den er over 2 800 år gammel). Byen ble grunnlagt av fønikerne, og senere styrt av Kartago, Romerriket, muslimske styrker og ble en del av Spania fra 1487. En sjarmerende storby med mye historie, men også perfekt for shopping, strand og uteliv.

Du kan reise direkte til Malaga med mange flyselskaper, blant annet SAS.

Sjekk flypriser her.

Rimelig hotell i Malaga: Sunset Beach Club

Gran Canaria: Fra 599,- én vei

Gran Canaria har stabilt sommervær hele året, og det er alltid like deilig å reise hit. Denne øya er den tredje største kanariøya, men i særklasse den mest populære. Her er det hvit strand, brun kropp og solfylte dager. Hvis du vil ta turen hit uken før påsken, kan du se folketog med hellige ikoner og religiøse statuer bli båret gjennom gatene i Gran Canaria.

Sjekk flypriser her.

Rimelig hotell på Gran Canaria: Cordial Green Golf i San Bartolomé

 

Mallorca: Fra 349,- én vei

Du har sikkert vært her før, men valget faller på Mallorca hvert år. Barnefavoritten nordmenn reiser tilbake til år etter år. Billig, varierende og noe for alle aldre og kjønn. Ikke minst elsker vi det stabile været. Det populære reisemålet skuffer aldri, og er like bra utgangspunkt for en langhelg som en langferie.

Sjekk flypriser her.

Rimelig hotell på Mallorca: Hotel Riu Palace Bonanza

Enda kortere reise? Det er også sol i de kommende dagene i disse byene:

Stockholm

yay-9243074-digital

Stockholm er kanskje den byen i Skandinavia som har mest å by på. Alt fra en rolig gåtur i gamla stan til virkelig partystemning med Nordens beste uteliv, strålende restauranter og en shopping som ingen andre byer her i nord.

Finn ditt drømmehotell her.

 

Sjekk de beste hotellene i Stockholm her.

 

Stockholms mest populære hoteller:

 

Hotel Rival

Benny fra ABBA holder fortsatt stil i dag. Hotel Rival var tidligere et kino fra 1930-tallet som Benny totalrenoverte til et luksushotell i 2003.

Hotellet ligger ved Mariatorget i Stockholm og har blant annet 99 hotellrom, teater, kafé, lobbyer og cocktailbar. Er du ekte Abba-fan så vil du definitivt bo her.

På hotellveggene er det hengt opp gamle bilder fra gruppas storhetstid, samt er det spennende, fargerik interiør å finne i alle hotellrommene. Teateret har plasser til 700 personer, med hyppig events og teaterforestillinger. Skal du feste i Stockholm, så bør du ta turen innom her for en drink hver fredag og lørdag. Stockholms beste DJ-er representerer byen med masse god musikk.

Se hele event-kalenderen her. 

Les: De 10 beste hotellene i Stockholm

Grand Hotel

Helt siden 1894 har Grand Hotel fungert som et hjem for kjendiser, storslagne eventer og livsnytere. 5-stjerners ligger ideelt i Stockholm sentrum, på vannet midt mot Stockholms slott og gamlebyen. Få en gastronomisk opplevelse på hotellets Michelin-restaurant som får sine retter laget av stjernekokken, Mathias Dahlgren.

 

Elite Hotel Marina Tower 

Stort, fint hotell på grensen mellom Stockholm og skjærgården. Hotellet tilbyr på fine, innrede rom, restaurant med uteservering og Marina Tower Spa.

Finn ditt drømmehotell her.

Les også: Reis på weekendtur til Stockholm

København

Hovedstaden i verdens eldste rike er en svært populær by blant oss nordmenn, og det er ingen tvil om at den har mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørbrød, priser som ikke engang kan si bø til norske lommebøker, og så mange gode restauranter at det krever sin storspiser å oppleve dem på en helgetur. For å ikke glemme tivoli, Dyrehagen, Royal Copenhagen, Calsberg, Malene Birger, Den lille havfruen, Magasin, Illum og alle de andre lekre butikkene på og rundt Strøget.

 

Stay Copenhagen

Et litt annerledes luksusvalg siden vi snakker om et leilighetshotell. Det er nemlig supre og minimalistiske leiligheter i et flott designhotell i Amager-område i København, et hipt området med kunstgallerier og mange flotte restauranter. Hotellet byr på en veldig avslappet stemning,

Det er dagligvarebutikk, sushi-restaurant og kiosk i bygget som er nytt (oppusset i 2010), og leilighetene er store og romslige med designmøbler og alle fasiliteter. Kanskje du skal lage frokost på senga?

Du finner hotellet her

 

 

Skt Petri

 

Et av Københavns hippeste hoteller ligger rett ved latinerkvartalet, kjent for sine shopping muligheter og caféer, noe som gjør Skt. Petri til et perfekt utgangspunkt når du besøker København. Hotellet er også et utmerket sted for møter og konferanser, og kanskje ikke så overraskende ble det i 2010 kåret til Skandinavias beste businesshotell av CNBC.

SKt Petri ligger i en ombygd 1930 varehus, med romantisk utsikt over byens tårn og spir. Hoteller tilbyr 268 store og elegante rom, inkludert 24 suiter. Rommene gjenspeiler skandinavisk kvalitet og luksus. På hotellet kan du også boltre deg i fantastisk mat og drikke som sender smaksløkende til drømmeland.

Sjekk ut hotellet her

 

 

Scandic Front

Dette vakre boutiquehotellet nær Nyhavn ligger midt i hjertet av ting. Det har en flott beliggenhet rett ved Nyhavns kanaler med sine barer og restauranter, og i nærheten av Bredgades mange antikvitetsbutikker.

Hotellet tilbyr 132 flotte rom med moderne skandinavisk design, og en god blanding av luksus og komfort. Ikke overraskende at Scandic Front tiltrekker seg et design-bevisst internasjonalt publikum. Den trendy hotellbaren er også et populært møtested for københavnerne.

Du finner hotellet her

 

Finn flere hoteller i København her.

 

Les også: De beste familiehotellene i København

Riga

 

Hovedstaden i Latvia, Riga, er med sine 700 000 innbyggere den største hovedstaden i Baltikum, og en skjult perle. Her finner du alt hva hjertet kan begjære av god mat og drikke (Anbefaler en middag på 3 Pavaru Restorans), flotte hoteller til en billig penge, samt en akkurat passe mengde med severdigheter, parker og shopping for en helg. Den perfekte byen for en kort helg med kjæresten, mamma eller vennegjengen.

 

Dome Hotel & Spa

 

Dome

Her booker du dette lekre hotellet!

 

 

Radisson Blu Hotel Latvija

Radisson Blu Hotel Latvija er et spa-anlegg av ypperste klasse. ESPA har blitt kåret til et av de beste spa-ene i verden. En unik atmosfære kombinert med behandlinger utført av de dyktigste ekspertene garanterer en uforglemmelig opplevelse. Drinker og panorama-utsikten fra skybaren i 26. etasje gjør oppholdet komplett. Se flere bilder av hotellet her.

 

Dette er de 10 beste i Riga.

Les også: Reis på weekendtur til Baltikums Paris

Praha

Praha er en vakker og romantisk by, som alle bør besøke minst én gang. I «den gylne byen» kan du og kanskje kjæresten oppleve tsjekkisk kultur, nyte god mat og beundre flere av de kjente severdighetene. Slottet, Karlsbroen og St. Vitus- katedralen er blant monumentene du må få med deg, og du skal ikke undervurdere bare det å rusle rundt i de pittoreske brosteinsgatene.

I Praha må vi trekke frem Buddha-Bar Hotel. Hotellet er preget av dyprødt, asiatisk-inspirert interiør, og legger opp til sexy stunder for deg og din kjære. Rommene er store, og badene er virkelig noe for seg selv med sine romslige badekar og lekre kunst. Ved ankomst blir du møtt med jordbær og Prosecco, så her er det bare å nyte fra første stund.

 

Praha – Buddha-Bar Hotel

 

Buddha-Bar Hotel Prague, Prague, Gjesterom

Her kan du bestille dette flotte hotellet!

 

 

Aria Hotel

 

919933_189_z

Det sies at Aria Hotel er et av Prahas fremste hoteller, som ligger et steinkast fra slottsområdet og Karlsbroen. Her får du litt ro fra all «turistbråket» nede i sentrum.

Her kan du sjekke om hotellet har ledige rom

Disse hotellene må du sjekke ut i Praha.

Les også: Reis på weekendtur til Praha

 

 

Ikke gå glipp av det store nyttårssalget hos Hotels.com!

Apollo har restplasser og en del andre gode tilbud på pakkereiser. Klikk her.

 

* Flyprisene er tatt fra Norwegians lavpriskalender fra jan-mars 2017. Søk flybilletter her.