Saint John er kåret til en av verdens beste øyer

Det anerkjente amerikanske reisemagasin Travel + Leisure har nettopp kåret Saint John til en av verdens beste øyer.  Kåringen er basert på lesernes vurderinger av øyas natur og strender, aktiviteter og severdigheter, restauranter, befolkningens imøtekommenhet og prisvennlighet. Saint John er den minste av de tre hovedøyene i De amerikanske jomfruøyene. Øya var tidligere en dansk-norsk koloni som en del av Dansk Vestindia.

iStock_000022426900_Large

I sin guide til Saint John fremhever magasinet blant annet øyas uberørte strender og unike korallrev. ”Vi er virkelig stolte over anerkjennelsen fra Travel + Leisures lesere, som viser at besøkende setter stor pris på Saint Johns idylliske natur med skjønne palmestrender og smukke korallrev som ligger ut for kysten. Nesten to tredjedel av øya er dekket av nasjonalpark, så Saint John er det helt riktige stedet å koble helt av og bare nyte naturen”, sier Karin Gert Nielsen, turistsjef for Dansk Vestindien i Skandinava og Finland. Øya har ingen flyplass, slik at man må bruke båt for å komme dit, men Norwegian åpner en ny direkte flyforbindelse fra København til St. Croix, med forbindelser til Saint John den 6.november. Det er bare å glede seg!

Søk flybilletter her

 iStock_000040110030_Large

3 ting du må oppleve på Saint John

1. En av årets største begivenheter på Saint John er det populære Love City Triathlon. I dette unike triatlon går både svømme-, sykkel- og løperuten gjennom øyas nasjonalpark, som også dekker et område utenfor kysten. Still opp til den tradisjonelle kombinasjon av svømming, sykling og løp, eller dropp sykkelen og prøv et Aquathon, som kun omfatter svømming og løp. Elsker du SUP (stand up paddle), er et SUPathon det helt riktige løp for deg. Dette er en 800 meter lang svømmerute med board og paddel, etterfulgt av 6,4 kilometers løp. Startlinjen til alle tre løp går fra Maho Bay den 6. september klokken 7 om morgenen. 2. Utforsk den 200 meter lange, avmerkede snorkelruten i havet utenfor Trunk Bay, som av mange betraktes som en av verdens beste strand. Skiltet på havbunnen forteller om de farvestrålende fiskene og korallrev, som gjemmer seg i dypet. Den unike undervannsruten er tilgjengelig direkte fra stranden og er en del av øyas nasjonalpark. Det er mulig å leie snorkelutstyr på stedet. 3. Fordyp deg i Saint Johns historie med et besøk til den tidligere sukkerplantasjen Annaberg, som ble oppført på 1700-tallet. Her kan man oppleve noe av Dansk Vestindiens mest velbevarte ruiner fra kolonitiden, blant annet en sukkermølle, slavebarakker og en sukkerfabrikk.  

Sjekk disse flotte hotellene på Saint John:

Sunspot

Dette er et 4-stjerner villa rett ved stranden med eget utendørsbasseng, tennisbane og terrasse. Er du interesser ti å bo privat med stranda rett foran deg og bare koble helt av, da er dette det rette stedet for deg. Les mer om hotellet her.

Scrub Island Resort

Bo midt på stranden i dette drømmehotellet . Med 3 restauranter, spa med full service, 2 bassengbarer, 3 utendørsbassenger og 2 boblebad , har du alt du trenger for en vellykket ferie i luksus. Les mer om hotellet her.   Liker du å unne deg det lille ekstra på ferie, og er glad i hoteller i verdensklassen? Ta en titt innom Laurel Nights. Her finner du verdens beste hoteller. Enten du velger å booke din neste ferie eller om du bare vil drømme deg litt bort- kan vi garantere at reiselysten vil stige! Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider her.Kilde:  Dansk Vestindisk Turistkontor, Wikipedia