Foto: iStock

Dette er de rike og berømtes ferieparadis

Lyst til å møte en filmstjerne eller supermodell på ferie? Da er Saint Tropez for deg.

Strandklubber, Dior, yachter og glamour hele veien – Saint Tropez er virkelig paradis for deg som liker luksuslivet. Det eksklusive feriestedet på den franske rivieraen er mest kjent som tilholdssted for de rike og berømte, men stadig flere velger å legge ferien sin nettopp hit. Vi skjønner det godt – her får du både lekre strender, eksklusiv shopping, glamorøse mennesker og et yrende liv.

Her finner du ditt neste hotell i St.Tropez.

465515183

Det var på 50-tallet at den lille, franske byen plutselig var på alles lepper, da Brigitte Bardot bergtok en hel verden i «Og Gud skapte kvinnen» nettopp her i St. Tropez. Den vakre skuespillerinnen og modellen har alltid elsket den franske byen, og bor fortsatt på sin eiendom La Madrague som hun kjøpte i 1958.


Yacht-spotting og fiskemarked

Blant St. Tropez’ kjennetegn, er alle de lekre luksusyachtene. Ta deg en tur til Vieux Port, og beundre de mange perlene som ligger på rekke og rad. Ikke bli overrasket hvis du får øye på Kate Moss, Elton John eller Lady Gaga blant alle de andre  fasjonable menneskene. Er du interessert i mote og design, vil du nok også kunne tilbringe et par timer med å bare se på alle designplaggene og veskene som vandrer forbi.

Like i nærheten av havna finner du også om morgenen byens daglige fiskemarked, ved Place aux Herbes.


Paradisstrender

Saint Tropez strand

Escalet beach nær St. Tropez. Foto: Giovanni Simeone/SIME

Det er ikke akkurat noe minus at du finner de mest fantastiske strendene i området rundt St. Tropez.  Rundt 4 km sørøst for St. Tropez sentrum finner du stranda Plage de Tahiti, kjent både for både sin glamour og sin holdning til at klær er helt valgfritt. Plage de Tahiti er faktisk en av verdens mest kjente nudiststrender, hvor mange velger å gå helt uten badetøy mens andre velger toppløst. Stranden er en del av Pampelonne beach, hvor du også finner de kjente klubbene Clubb 55 og La Voile Rouge – tilholdsstedet til de rike og berømte. 

Et av St.Tropez’ hotteste steder for soling, bading og festing, er Nikki Beach. Her finner du en strandklubb og en strand, men i motsetning til de fleste strender er denne uten tilgang til havet. Nikki Beach er stedet for deg som liker å sole deg, drikke fancy drinker mens dj’en spiller i bakgrunnen og ikke minst se og bli sett.


Lev luksuslivet på hotell

913185_73_z

I St.Tropez skal du ikke lete lenger for å finne et ekte luksushotell. Sjekk for eksempel ut La Bastide de Saint Tropez, som en gjest har kalt «En oase av ro og fred midt i Saint Tropez».  Her får du svømmebasseng, døgnåpent helsestudio og selvfølgelig en egen bar/lounge. Verdt et besøk er også lekre Hotel Saint Amour, som ligger 3,8 km utenfor sentrum av St. Tropez. 

Her finner du flere lekre hoteller i St. Tropez.


Shop ’til you drop

St. Tropez er rene shoppingmekkaet for fahsionistas med sans for design og dyre merker. Her finner du en rålekker Chanel pop-up store inne i et herskapshus, en fantastisk Diorbutikk med te og snacks i den tilhørende hagen og mange, mange andre designbutikker.

Er du ikke fan av de mest eksklusive butikkene skal du allikevel ikke fortvile – St. Tropez kan også friste med mye mer avslappede shoppingmuligheter. Sjekk for eksempel ut markedet på Place des Lices, et utendørsmarked med alt fra olivenolje og såpe til klær og vesker.


Ta turen innom Cannes og Nice

Når du først er i St. Tropez, er du helt nødt til å sjekke ut flere av den franske rivieraens perler. Halvannen time unna St.Tropez i bil ligger Cannes, en småby kjent for sin årlige filmfestival så vel som sin glamour og sine strender. Kystlinjen ved Cannes er hele 15 km lang, hvorav 7,5 km består av strender.

Under den prestisjetunge filmfestivalen flommer den lille byen over av filmstjerner, regissører og resten av mediebransjen, og Cannes er det hotteste stedet å være.

Her kan du finne billige flybilletter. 

Høy kjendisfaktor under filmfestivalen i 2013. Foto: APEGA International/Everett Collection.

I Cannes kan vi anbefale hotellene Pullman Cannes Mandelieu, Majestic Barriere og Le Grand Hotel.

Nice er en by du heller ikke bør gå glipp av, og det er også her de fleste norske flyselskaper lander. I Nice kan du nyte den vakre stranda, de franske makronene og den hyggelige gamlebyen. Nice er også byen for deg som er opptatt av kunst og kultur. Gå for eksempel innom Galerie Jean Renoir, hvor du kan beundre kunsten til de unge og lovende.

Her kan du bo i Cannes: Slikk sol på taket til Goldstar resort & suites, bo rett ved stranda på Hotel Negresco og nyt alle tenkelige fasiliteter på Hyatt Regency

Galleribilde av overnattingsstedet


Slik kommer du deg til St. Tropez

Den enkleste måten å komme seg til St. Tropez på, er å fly til flyplassen i Nice. Herfra kan du for eksempel ta tog eller leie bil til St. Tropez. Sjekk priser på å leie bil herLeier du bil kan du lett oppleve både Nice, Cannes og Saint Tropez på samme tur, ettersom Cannes praktisk nok ligger på vei mot St. Tropez fra Nice.

Her finner du enklelt de billigste flybillettene til Nice.


Les også:

20 grunner til å reise til Frankrike

Naturistenes himmel finner du her