Sardinia: Det perfekte stedet for din neste ferie

På Italias nest største øy, Sardinia, er det ikke vanskelig å finne feriefølelsen. Øya er en uoppdaget perle for mange, og de som har vært her vil gjerne tilbake. Tross alt omtales Sardinia som «Europas svar på Karibia».

Sardinia vil innfri enhver turists feriedrøm. Foto: getty

Med en sommer som varer i syv måneder fra april til oktober, og temperaturer mellom 20-35 grader, vil Sardinia innfri enhver turists feriedrøm. God mat og vin, vakker natur, lange strender, varme netter og mange timer med sol er det som venter deg når du legger ferien hit.

Bestill flybilletter her

Sardinia

Sardinia tiltrekker seg kongelige, milliardærer, idrettsstjerner – og ikke minst vanlige italienere og turister.

Den mest velkjente kystlinjen på øya er Costa Smeralda, som har utviklet seg til et eksklusivt reisemål for velstående turister. Om sommeren flokker mange jetsettere til Porto Cervo, der store yachter ligger side om side i marinaen.

Denne vakre byen er en skjult perle og en magnet for de kjente og berømte. Foto: getty

Øya tilbyr dog mye mer, og det er også muligheter for å utforske ukjente og mindre folksomme strender. For eksempel kan du dra til San Teodoro på østkysten, der strendene har fått tilnavnet «Little Tahiti» på grunn av sin hvite sand og turkisblåe vann.

Sjekk ut hoteller her

Sjekk alle aktiviteter på Sardinia her

En annen måte å nyte Sardinias vakre kystlinje på er å ta en seiltur i skjærgården. Her finner du grønne og rosa klipper som stuper ned i det klare vannet, noe som gir gode muligheter for soling, svømming og snorkling. Du kan også dra til den lille nordlige byen Palau og ta fergen til øya Maddalena, som har mange mindre strender og bukter der du kan nyte fred og ro mens du slapper av i vannet.

Våre topp 5 strender på Sardinia

  1. Spiaggia del Principe: En av de mest kjente strendene på Sardinia
  2. Cala Goloritzé: En vakker strand med krystallklart vann og hvite klipper som omgir den.
  3. Spiaggia La Pelosa: En av de mest populære strendene på Sardinia, som ligger i nærheten av byen Stintino.
  4. Spiaggia di Tuerredda: En vakker strand med hvite sanddyner og turkisblått vann.
  5. Spiaggia di Cala Luna: En annen populær strand på Sardinia, som ligger i nærheten av byen Baunei.

Det er mange flotte strender å velge mellom på Sardinia, så det er best å undersøke litt og finne en strand som passer dine personlige preferanser.

Disse byene anbefaler vi å sjekke ut

Alghero

Alghero er en sjarmerende by på nordvestkysten av Sardinia, kjent for sin ekte sardinske stil. Langs sjøen finner du en gigantisk bymur med et bredt fortau som er voktet av enorme palmer. Om kvelden er det et yrende liv, med utsikt til hav og bare hav, noe som gir en romantisk promenade. Innenfor bymuren finner du en maurtue med smale, sjarmerende og bratte gater fylt med butikker.

Skal du tilbringe dagen under sola, bør du ta turen bort til Maria Pia-stranden. Denne ligger nord for gamlebyen, men er mye finere enn Lido-stranda som ligger nærmere byen.

I mange av butikkvinduene kan du se de blodrøde korallene som Alghero er så kjent for. Det finnes også designbutikker og lokale smykkekunstnere. Hvis du er interessert i shopping, anbefales det å leie bil eller tar lokaltoget til provinshovedstaden Sassari, der utvalget er større og billigere.

Dagsutflukt: Lei en bil og dra til den kjente Stintino-stranden helt nord på øya. Det er en av de vakreste strendene i Middelhavet og er verdt et besøk for sitt krystallklare vann og kritthvite strand. Det kan lønne seg å være tidlig ute, da denne stranden er svært populær i sommermånedene.

Grotta di Nettuno

Eller Neptuns grotte, ligger en halvtimes kjøretur fra Alghero og henger over havet på neset til Capo Caccia. Dette er juvelene i middelhavsnaturen, og et sted å besøke minst én gang i livet for i virkeligheten å beundre dens skjønnhet og fortryllelse.

Grotten tiltrekker seg mer enn 150 000 besøkende hvert år som vil utforske de 2,5 kilometerne med tunneler, gallerier og majestetiske sammensetninger av stalagmitter og stalaktitter, omgitt av det klare vannet i en innsjø. Du finner mer informasjon om grotteturen her.

Mat og drikke

Ønsker du å spise et sted med nydelig utsikt er Ristorante Pizzeria Lido stedet for deg. Her har vi selv spist, og kan gå god for både maten og utsikten. Her kan du nyte sjøutsikt, solnedgang og pizza al metro.

Er det autentisk italiensk pizza du har lyst på, kan vi anbefale Miramare Restaurant sør for gamlebyen. Ta pizzaen som take-away og sett deg langs promenaden ved havet. Nyt pizzaen, den deilige havbrisen og bølgeskvulpene.

Den aller beste pistasjgelatoen vi noen gang har smakt, finner du på Algehro Gelateria Oops. Her er det kø til langt ut på kvelden.

Pizza fra Miramare Ristorante i Alghero. Foto: Tina Maria Nygård.

Se liste over aktiviteter på Sardinia her

Cagliari

Cagliari er hovedstaden på øya, og er kjent for sitt historiske sentrum, vakre strender og solfylte vær.

Det historiske sentrum av Cagliari, Castello, ligger på en høyde med utsikt over byen og havet. Her finner du smale, brosteinbelagte gater, fargerike bygninger og et vennlig lokalmiljø. Det er hjemmet til flere historiske monumenter, inkludert Cagliari Cathedral og Basilica di San Saturnino. I tillegg til å utforske sentrum kan du også besøke det arkeologiske museet, som har en imponerende samling av gjenstander fra den romerske og puniske perioden.

Oversikt over aktiviteter i Cagliari

Cagliari er også kjent for sine vakre strender, som er perfekte for å slappe av og nyte solen. Poetto Beach er den mest populære stranden, og er omgitt av et bredt utvalg av restauranter, barer og kafeer.

Cagliari er også en god base for å utforske resten av Sardinia, da byen har et godt utviklet transportsystem som gjør det lett å komme seg rundt. Det finnes også mange organiserte turer til populære attraksjoner som for eksempel Costa Rei eller Villasimius.

For matentusiaster så har Cagliari et bredt utvalg av lokale spesialiteter, inkludert bottarga (tørket og røkt fisk), fregula (en type pasta laget av durumhvete) og en rekke ost og kjøttprodukter. Cagliari har også et livlig natteliv, med en rekke barer, klubber og livemusikksteder å velge mellom.

Cagliari er en vakker og livlig by med mye å tilby både kulturinteresserte og de som ønsker en avslappet ferie. Med sine vakre strender, historiske sentrum og lokale spesialiteter, er Cagliari en perfekt feriedestinasjon for å oppleve det beste av Sardinia.

Costa Smeralda

Costa Smeralda er en vakker kyststripe på nordøst siden av Sardinia, kjent for sitt krystallklare vann og vakre, hvite strender. Navnet «Smeralda» kommer fra den grønne skinnende fargen på havet langs kysten, og det er ikke rart at området er et populært feriested.

En av høydepunktene langs Costa Smeralda er Porto Cervo. En vakker, luksuriøs by som har blitt et populært feriested for jet-settere. Her finner du en rekke dyre designerbutikker som Louis Vuitton, Gucci, Valentino, Hermès, Dolce & Gabbana, eksklusive restauranter og et pulserende natteliv. Likevel er det også mange vakre, rolige strender i nærheten, hvor du kan slappe av og nyte solen i fred.

Langs kysten finner du flere vakre strender, som for eksempel Liscia Ruja, Romazzino, eller Principe Beach. Mange tilbyr fasiliteter som solsenger, parasoller og restauranter. Strender som Cala di Volpe, Capriccioli og Pevero strandene, er også kjent for sitt krystallklare vann, med vakre omgivelser for snorkling og dykking.

I tillegg til strendene, har området også vakre naturreservater, som for eksempel Lavezzi-øyene, som ligger en kort båttur unna Costa Smeralda. Her kan du oppleve den vakre floraen og faunen, inkludert havskilpadder og et bredt utvalg av sjøfugler.

For matentusiaster, har Costa Esmeralda et bredt utvalg av lokale spesialiteter, inkludert fresca pasta, som er laget med ferske ingredienser som tomater, basilikum og mozzarella, og en rekke fisk- og skalldyr-retter. Det finnes også mange gourmetrestauranter som serverer tradisjonell sardinsk mat, og det finnes et bredt utvalg av viner fra Sardinia.

Hotellanbefalinger

Alghero


El Faro Hotel & Spa

Hotel Dei Pini

Cagliari

Hotel Aristeo

Casa Clat

Costa Smeralda

Baglioni Resort Sardinia

Grand Hotel Cannigione