Sentralt luksushotell i Berlin: Her vil du bo

Det finnes mange gode hotell i Berlin, men vil du bo sentralt og deilig er dette valget.

Skrevet av Pål Nisja-Wilhelmsen

Hotel Zoo Berlin åpnet opprinnelig i 1911, og ble gjenåpnet i 2014 etter en stor oppussing. Selve bygningen stod ferdig i 1893, og var først leiligheter. Kurfürstendamm 25 hadde opprinnelig 12 slike boliger. Hotellet har i dag 141 rom, restaurant, bar og treningssenter.

Her kan du kikke nærmere på hotellet

Berlin er en drømmeby for den som liker gode hoteller. Av helt naturlige årsaker er de fleste byggene i byen relativt nye, og hotellene er laget med påvirkning fra den ekte kulheten som byen har å by på.

Vi har bodd på mange hoteller i byen, men har havnet til slutt på en klar favoritt: Hotel Zoo Berlin. Hoteller er ekstremt sentralt, og har også alt av fasiliteter av hva man ønsker for en strålende tur til en by som har såp mye å by på.

Hotellets heis er perfekt for å føle seg som et midtpunkt i og med at det er inspirert av paparazzienes fotografering av kjendiser.

Flott hotell, god standard på rommet. Stor seng og behagelig seng. Vi hadde et veldig fint opphold.

Per, hotels.com 17.nov 2021

Hotellet ligger i Kurfürstendamm, et lite steinkast fra dyrehagen – derav navnet. Inn fra selve hovedgaten kommer du til en stilig gang som tar deg til et minst like stilig resepsjonsområde. Vel inne kan du stikke opp den kule heisen til rommet, eller ta en drink i baren/restauranten som virkelig har bra med liv på kveldene.

Slik ser gangen inn til hotellet ut. Du føler deg som en filmstjerne på veien inn også (i tillegg til heisen)

Hotellet har 141 rom, og kan også gi deg en frokost mot betaling. Akkurat den er veldig bra, men koster også deretter. Vi tok den en dag, men valgte dag to å finne en lokal restaurant som også serverte deilig frokost. Kostnaden var omtrent den samme.

Her kan du kikke nærmere på hotellet

Posh hotel with great staff and awesome rooms. Def a place for the cool kids to be seen and stay.

Stephen, 10/10, hotels.com

Hotellet tilbyr også en frokost på rommet, som rett og slett var verdt hver eneste krone. Spesielt om du dagen før har benyttet deg av det gode utelivet i byen.

Frokosten servert på rommet var akkurat slik du kunne drømme om at den skulle være. Bakevarene var så ferske at de var varme, og selv voksne kan elske Nutella på rundstykket dagen etter litt for mye gode drinker.

Besøker du hotellet om sommeren, eller vår/høst med god nok varme, kan du nyte den ultrakule takterassen.

Skal du til Berlin på en tur for voksne vil vi på det aller sterkeste anbefale dette hotellet. Det er ikke spesielt barnevennlig, men for en kjærestetur eller venninnetur til Berlin er dette en innertier.

Her kan du kikke nærmere på hotellet