Sjekk når du bør bestille hotellrommet

Det er mulig å gjøre gode kupp på hotellrom 24 timer før du skal bo der. Mange hoteller kutter sine priser for å fylle opp hotellet de siste timene før en dag, men dette er selvfølgelig gambling på høyt nivå.

Hvis det er en populær dag, eller hotellene i byen har høy bookingprosent så skjer det motsatte. En by som London har opp til 86 prosent belegg på sine rom, og det kan være virkelig hasardspill å vente her. Det samme gjelder også for byer som Paris, New York, Roma og Barcelona i turistsesongene.

Her kan du søke etter hotellrom hos hotels.com – du får en gratis overnatting for hver tiende!

Mange reisebyråer, bookingagenter og andre reserverer rom på populære hotell. Disse reservasjonene, som ikke er salg til kunder, må sendes tilbake til hotellet (og søkemotorer) på faste dager. Altså en reservasjon for en nøyaktig bør gjøres 90, 60, 30, 14 eller 7 dager før man skal bo der for å oppnå gode priser.

Finn de beste hotellene i verden på laurelnights.no

Nå har også Trivago gjort en større undersøkelse som viser at i snitt så er prisene aller lavest 30 dager før valgt ankomstdato. Undersøkelsen er gjort de to siste årene, og over 200 000 hoteller er sjekket. Undersøkelsen viser også at hvis du bestiller opp til to måneder før så blir hotellet ofte dyrere.

I motsetning til med flyreiser så sier ikke statistikken at det er billigere å bestille på bestemte dager. Der fly har mandag som beste dag så er det ingen slik dag for hoteller. Det eneste man vet er at man ofte kan gjøre det man kan kalle restplasskupp på fredager for helgeovernattinger hvis hoteller har dårlig belegg.

Her kan du søke etter hotellrom hos hotels.com – du får en gratis overnatting for hver tiende!

Søk etter hotellrom hos Expedia her

Søk etter hotell på Hotelscombined.com her

Søk etter hotell hos Hotelopia her

Travel and tourism concept. Booking hotel by smartphone and destination signboard. 3d

Ekstra tips for hoteller

1. Nye hoteller – vil gjerne ha mange bookinger raskt for å vise suksess, men kan – om det er populære steder – ofte også være dyrere enn sine konkurrenter. Sjekk prisen på nærmeste hotell (i meter), som kanskje dumper sine priser for å konkurrere

2. Avstand til attraksjoner – hvis du skal noe spesielt, som på en fotballkamp eller en festival er det enkelt matte: Jo lenger unna, jo billigere. Sjekk hvordan kollektivtransporten er. Det kan ta lenger tid å gå 1 kilometer enn å ta t-bane i 4 kilometer..

3. Ikke bestill frokost? Frokost på hotell er dyrt, men tipset kan også snus på hodet: Skal du spise på hotellet bør du forhåndsbestille, det er alltid mye dyrere å kjøpe det på hotellet.

Bruk riktig bookingtjeneste

Du kan spare mange penger på å sjekke ut de forskjellige bookingsidene. Vi har sett på antallet hoteller, fordeler og garantier fra de forskjellige bookingmotorene, samt hvem som egentlig står bak dem. En søkemotor fra Europa har for eksempel oftere rimeligere rom enn en søkemotor fra USA på hotell i Europa.

Toptenreviews har gjennomført en prisundersøkelse som sammenligner hotels.com med flere av de andre store amerikanske hotellsidene, der kom siden best ut på pris sammenlignet med blant annet booking,com og expedia.com.

Frommers hadde en test av i 2014 hvor de kåret Booking.com og Hotels.com til de to beste bookingtjenestene.

Hotels.com

Den mest populære søkemotoren for hoteller i verden har over 240 000 overnattingssteder, og har et bonusprogram hvor du får hver 11. hotellovernatting gratis (deres Welcome Rewards) .Hotels.com er eid av amerikanske Expedia, og har drevet på siden 1991 (først per telefon, senere på nett). Hotels.com har prismatch. Finner du hotellet billigere noe annet sted vil de matche prisen.

Her kan du besøke Hotels

Hotelscombined.com

På denne siden kan du søke og sammenligne tusenvis av reisesider og spare opptil 80%! HotelsCombined.com er gratis å bruke og besøkes av over 300 millioner mennesker årlig. Hotellsidens søk har over 5 millioner hotelltilbud på over 120,000 destinasjoner over hele verden. Nettsiden er tilgjengelig på over 40 språk og støtter 120 valutaer.

Her kan du besøke Hotelscombined

Booking.com

Den største søkemotoren i antall overnattingssteder med over 600 000 overnattingsteder (inkludert en del private hjem.). Siden er eid av selskapet PriceLine, og har sitt hovedkvarter i Nederland.

Her kan du besøke booking.com

perspective view of jet airliner in flight with bokeh background

Slik får du billigst fly

Bestill 6-8 uker i forveien

Undersøkelser gjennomført både i Norge og i det store utlandet viser at flybilletter i gjennomsnitt er billigst rundt 42 dager for flyvning. Bakgrunnen er visstnok flyselskapenes ønske om å fylle opp flyene nok såpass tidlig. Det som likevel er viktig å huske på er at dette er i gjennomsnitt, så det er selvfølgelig en variasjon.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Følg med på salg

Svenske forbrukermyndigheter sjekket for noen år siden tilbudene til flyselskap gjennom ett helt år, og i løpet av året var alle destinasjoner hos flyselskapene på salg. Dette er dog veldig periodisk, og det er for eksempel vanskelig å finne salg på fly til Spania på sommeren. Det skjer likevel, så det å faktisk følge med på salgene til flyselskapene vil lønne seg. Så selv om tipset virker åpenbart så er det verdt å huske.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Reis på onsdager

Onsdager er generelt den billigste flydagen. Dette skyldes visstnok at de fleste møter, altså businessreiser, skjer på mandag og tirsdager. Fra og med torsdager har man så fritidsreiser. Nest billigst er for øvrig tirsdag.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Reis tilbake på lørdag

Lørdag er den tredje billigste dagen i uka, og er ofte den billigste dagen på utenlandsreiser tilbake til Norge. Bakgrunnen er at de aller fleste ønsker å ha hele helgen hvis man først er borte. En langweekend fra onsdag til lørdag kan derfor bli en god del billigere enn torsdag-søndag. Fredag og søndag er for øvrig de to dyreste dagene i uka.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Reis tidlig på morgenen

De aller tidligste flyvningene er de billigste. En av grunnene til dette er at de tidlige flyvningene ofte kan være flyvninger som er det som kan kalles logistikk-flyvninger, altså at selskapene skal få flyene dit de skal være for mer populære flyvninger.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Sjekk flypriser tidlig

Flyselskaper legger ut nye og billige billetter enten rett etter klokken 24.00 (altså i løpet av natta) eller på morgenen. Noen vil også legge ut i løpet av dagen, men de aller fleste gjør dette når systemene deres har minst trafikk. Du bør likevel sjekke flyprisene før klokken 08.00, fra den tiden kommer nemlig forretningsreisebestillingene.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Bestill på tirsdager

Amerikanske undersøkelser har vist at tirsdag er den dagen i uka hvor det er billigst å bestille fly. Den dyreste er visstnok mandag. Tirsdag ettermiddag kan være smart om man skal tro ekspertene, og prisene er også relativt lave på onsdager. På torsdager får du ofte de som plutselig må fly til helgens, mens flest private bestiller fredag-søndag.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Registrer deg som bruker

Flere og flere flyselskaper har laget bonussystemer som ikke bare går på om du kjører en spesiell lengde for å få bonuspoeng. Mange gir også ekstra tilbud og fordeler (baggasje etc) til medlemmer som er registrert. Så selv om det tar litt tid vil du kunne spare penger på dette.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Vær utro

Det kan faktisk være en god del penger å spare på å kjøre forskjellige flyselskap på en og samme strekning. Dette har selvfølgelig med tilgjengeligheten av billetter å gjøre. Så sjekk flere selskaper før du bestiller.

Søk etter fly i over 800 nettsider samtidig

Bestill med kredittkort

Dette vil ikke påvirke prisen mange steder, selv om enkelte flyselskap faktisk har billigere bestilling med bruk av enkelte kredittkort. Derimot kan du spare penger på forsikring med å bruke etkredittkort.