Hit drar du på skiferie i Alpene

Foto: Getty Images

I Alpene kan du oppleve et fantastisk vakkert naturlandskap samtidig som du er på en aktiv ferie. Her er seks anbefalte og populære skisteder.

Alle de mest populære skistedene byr på gode preparerte løyper og offpiste, restauranter og afterski. Mens Frankrike har de mest utfordrende løypene, har Østerrike den beste stemningen og ofte flere budsjett-vennlige hoteller. Her er seks fine skireiser til alle budsjetter og ønsker.

På Hotels.com kan du søke etter hotell

✈️ Og her kan du finne flyreiser

1. Chamonix (De franske Alpene, utfordrende løyper, partyliv, mye ostebasert mat)

Chamonix er en stor by og ligger som en rund gryte i den franske delen av Alpene. Det er et populært sted for skibomser og andre skiglade som også liker en fest. Skiforholdene er fra middels til øverst, og det sies at de franske bakkene gir de råeste opplevelsene.

Her finner du Europas høyeste fjell, Mont Blanc (4809 moh), som du kan skryte av å ha kjørt i. Men det finnes også barnebakker her, så Chamonix kan sånn sett sies å være et sted for alle. 170 løypekilometer og 49 heiser kan Chamonix by på, og med mye variert terreng.
Ulempen: Her må du ta buss til flere av bakkene, og mellom de forskjellige skiområdene. Ingen ski in, ski out altså, men fortsatt et flott og veldig populært sted. Mest vanlig er det å fly til Genève, og ta en buss videre derifra (ca 2,10 timer).

Luksushotell i Charmonix: L’Héliopic Sweet & Spa

Budsjetthotell i Charmonix: Best Western Plus Exelsior Charmonix Hotel & Spa

Sjekk flere ledige overnattingssteder i Chamonix her!

2. Val-d’Isère (bra snøforhold, koselig landsby, gode restauranter, bra natteliv)

Et annet populært feriemål i de franske alper er Val-d’Isère, som sies å være blant verdens beste skisteder med mye variert kjøring og party. Men man skal være oppmerksom på at det ligger litt lengre unna nærmeste flyplass enn Chamonix (3 timer til Genève og 3,30 timer til Torino). Val-d’Isère går for å være et svært hyggelig sted, lite, smalt og langstrakt av fasong. Det går altså for å være et av verdens beste skisteder med hele 94 heiser og over 300 km med løyper. Se flere pakkereiser til Alpene hos alpereiser.no! Du kan gå fra hotellet og opp til første heis, og deretter kjøre hele dagen uten behov for buss, i løypenettet Espace Killy, oppkalt etter den lokale skihelten Jean-Claude Killy. Herifra når du også de to andre skibyene Tignes og La Daille. Sjekk hoteller ved Escape Killy her.

Luksushotell i Val-d’Isère: Chalet Skadi

Budsjetthotell i Val-d’Isère: Residence Pierre & Vacances La Daille

Se flere overnattingsmuligheter i Val-d’Isère her!

3. Zermatt (I De sveitsiske alper ved Matterhorn, kjøring for øvede, luksussted for fiffen, bilfritt sentrum)

Zermatt når du best ved å fly til Milano eller Genève, men mens du fra Milano må leie egen bil eller betale dyrt for å få noen til å komme å hente deg, står shuttlebussene i kø for å kjøre deg til fjells i Genève. Dog kan det være lurt å forhåndsbestille plass slik at du slipper unødvendige forsinkelser. Zermatt er kjøring for øvede, og ikke noe spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Men det er heller ikke her du finner de villeste festene, så drar du hit drar du for seriøs kjøring. 49 heiser og 313 løypekilometer venter deg her. Se pakkereiser til Alpene hos alpereiser.no her! De som har vært her skryter av forholdene, og selv om det ikke lar seg gjøre å kjøre på Matterhorn, kommer du i hvert fall til det høyeste oppnåelige punktet i Europa med skiheis. Litt dyrere sier de som har vært der, men så er det jo også her du kan risikere å møte på både Prins William og Madonna.

Luksushotell i Zermatt: Hotel Matthiol

Budsjetthotell i Zermatt: Hotel Bristol

Se flere overnattingsmuligheter i Zermatt her!

4. St. Anton (I Østerrike, partyliv, shopping i Innsbruck, skikjøring for de kravstore og for alle)

St. Anton er kanskje den mest omtalte skiresorten på grunn av sitt heftige partyliv, men det skal da også oppleves en gang. I hvert fall må du få med deg den berømte afterskibaren Mooserwirt som du finner midt i bakken og som selger mer øl enn noen andre barer i Østerrike, til tross for at sesongen er så begrenset. Se pakkereiser til St. Anton hos alpereiser.no. Men samtidig skyldes kanskje partykulturen den gode, østerriske stemningen som finnes her fra før. St. Anton er faktisk blant de beste skiresortene i Alpene, med sitt fantastiske løypenett på hele 280 km og hele 84 heiser. Det er også St. Anton som har fått tilnavnet alpinsportens vugge. Et preferert valg for de som vil ha litt av alt, og en god miks må det jo være, for de som først har vært i St. Anton reiser som oftest kun tilbake hit.

Luksushotell i St. Anton: Skihotel Galzig

Budsjetthotell i St. Anton: Anthony’s Life & Style Hotel

Se flere overnattingsmuligheter i St. Anton her!

5. Lech-Zürs (Familievennlige bakker og hvor fiffen holder til)

I de samme Arlberg-fjellene, litt nord for St. Anton, finner du byen Lech, som blant annet er den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge sitt favorittsted i Alpene. Sammen med Zürs går det for å være et mer eksklusivt område, hvor fiffen gjerne holder til. I Lech er bakkene litt slakkere og mer familievennlige enn i St. Anton, mens Zürs er en mellomting. Men du har muligheten til å kjøpe Arlberg-pass og utforske flere av traseene i Arlberg-fjellet, slik at du får med deg alle skimuligheter, uansett hvor du velger å bo i området. Se pakkereiser til Lech-Zürs hos alpereiser.no. I Lech har du tilgang til over 80 heiser og 276 løypemeter med nedfarter. I tillegg er dette et at de mest snøsikre områdene i Alpene, og hvert år faller det rundt syv meter snø her.

Luksushotell i Lech: Hotel Haldenhof

Budsjetthotell i Lech: Goldener Berg

Se flere overnattingssteder i Lech her!

6. Saalbach (Både familievennlig og et partysted i Østerrike)

Det sies at Saalbach er den hyggeligste byen i Alpene, og den mest familievennlige. Og dette til tross for at den også har rykte på seg for å være et bra partysted. Med et bilfritt sentrum og et skiområde som er blant verdens beste, så skal du ikke se bort ifra at alle påstandene om Saalbach er korrekte, og at dette kan være svaret på dine drømmer om en herlig skiferie. Se pakkereiser til Saalbach hos alpereiser.no. Saalbach frister med hele 123 heiser og 400 km med preparerte løyper, og selvfølgelig masse hyggelige restauranter og lunsjsteder hvor du kan nyte maten i solen til tonene av tirolermusikk. Det er her verdenscupen i alpint skal foregå i 2025.

Luksushotell i Saalbach: Alpinresort Sport & Spa

Budsjetthotell i Saalbach: eva Village

Se flere hotellmuligheter i Saalbach her!

Her kan du søke etter leiebil

Les også:

Her kan du lese flere saker fra Nettavisen Reisetips