Skiferie i alpene: Finn alpeferien som passer deg

Det ser ikke feil ut å sitte her etter en lang dag i bakken.

I Alpene kan du oppleve vakker natur samtidig som du er på en skiferie. Her er seks anbefalte og populære skisteder.

Alle de mest populære skistedene byr på gode preparerte løyper og offpiste, restauranter og afterski. Mens Frankrike har de mest utfordrende løypene, har Østerrike den beste stemningen og ofte flere budsjett-vennlige hoteller. Her kan du finne skiferien i Alpene som passer deg best.

På Hotels.com kan du søke etter hotell

✈️ Og her kan du finne flyreiser

1. Chamonix, Frankrike

Sentrum av Chamonix ser ut som en liten eventyrby. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil ha utfordrende løyper, vakre omgivelser, mye ostebasert mat og høy partyfaktor.

Chamonix er en stor by og ligger som en rund gryte i den franske delen av Alpene. Det er et populært sted for skibomser og andre skiglade som også liker en fest. Skiforholdene er fra middels til øverst, og det sies at de franske bakkene gir de råeste opplevelsene.

Her finner du Europas høyeste fjell, Mont Blanc (4809 moh), men det finnes også barnebakker her, så Chamonix kan sånn sett sies å være et sted for alle. 170 løypekilometer og 49 heiser kan Chamonix by på, og med mye variert terreng.

Ulempen: Her må du ta buss til flere av bakkene, og mellom de forskjellige skiområdene. Ingen ski in, ski out altså, men fortsatt et flott og veldig populært sted. Mest vanlig er det å fly til Genève, og ta en buss videre derifra (ca 2,10 timer). Finn hoteller i Chamonix for skiferie i Alpene her

Luksushotell i Charmonix: Chalet Hôtel Hermitage

Budsjetthotell i Charmonix: Exelsior Charmonix Hotel & Spa

Sjekk flere ledige overnattingssteder i Chamonix her!

2. Val-d’Isère, Frankrike

Unn deg en tur til alpene med familie eller venner i vinter. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil ha gode snøforhold, en koselig landsby, gode restauranter og natteliv.

Et annet populært feriemål i de franske alper er Val-d’Isère, som sies å være blant verdens beste skisteder med mye variert kjøring og party.

Men man skal være oppmerksom på at det ligger litt lengre unna nærmeste flyplass enn Chamonix (3 timer til Genève og 3,30 timer til Torino). Val-d’Isère går for å være et svært hyggelig sted, lite, smalt og langstrakt av fasong.

Det går altså for å være et av verdens beste skisteder med hele 94 heiser og over 300 km med løyper. Du kan gå fra hotellet og opp til første heis, og deretter kjøre hele dagen uten behov for buss, i løypenettet Espace Killy, oppkalt etter den lokale skihelten Jean-Claude Killy. Herifra når du også de to andre skibyene Tignes og La Daille. Finn hoteller ved Val-d’Isère for skiferie i Alpene her

Luksushotell i Val-d’Isère: Chalet Skadi

Budsjetthotell i Val-d’Isère: Residence Pierre & Vacances La Daille

Se flere overnattingsmuligheter i Val-d’Isère her!

3. Zermatt, Sveits

Landsbyen Zermatt med Toblerone-fjellet Matterhorn i bakgrunnen. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil prøve deg på utfordrende løyper, vil se Matterhorn, deg som vil henge med fiffen eller for deg som vil oppleve en skikkelig luksuriøs alpeferie.

Zermatt når du best ved å fly til Milano eller Genève, og deretter tar du tog eller buss. Dog kan det være lurt å forhåndsbestille plass slik at du slipper unødvendige forsinkelser. Zermatt er kjøring for de litt erfarne, og ikke noe spesielt tilrettelagt for barnefamilier. Men det er heller ikke her du finner de villeste festene, så drar du hit drar du for seriøs kjøring. 

49 heiser og 313 løypekilometer venter deg her. De som har vært her skryter av forholdene, og selv om det ikke lar seg gjøre å kjøre på Matterhorn, kommer du i hvert fall til det høyeste oppnåelige punktet i Europa med skiheis.

Litt dyrere sier de som har vært der, men så er det jo også her du kan risikere å møte på både Prins William og Madonna. Finn hoteller i Zermatt for skiferie i Alpene her

Luksushotell i Zermatt: Hotel Matthiol

Budsjetthotell i Zermatt: Hotel Bristol

Se flere overnattingsmuligheter i Zermatt her!

4. St. Anton, Østerrike

St. Anton i Østerrike. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil ha litt av alt – gode løyper, shopping og natteliv.

St. Anton er kanskje den mest omtalte skiresorten på grunn av sitt heftige partyliv, men det skal da også oppleves en gang.

I hvert fall må du få med deg den berømte afterskibaren Mooserwirt som du finner midt i bakken og som selger mer øl enn noen andre barer i Østerrike, til tross for at sesongen er så begrenset. Men samtidig skyldes kanskje partykulturen den gode, østerrikske stemningen som finnes her fra før.

St. Anton er faktisk blant de beste skiresortene i Alpene, med sitt fantastiske løypenett på hele 280 km og hele 84 heiser. Det er også St. Anton som har fått tilnavnet alpinsportens vugge. Et preferert valg for de som vil ha litt av alt, og en god miks må det jo være, for de som først har vært i St. Anton reiser som oftest kun tilbake hit.

Luksushotell i St. Anton: Skihotel Galzig

St. Anton: Anthony’s Life & Style Hotel

Se flere overnattingsmuligheter i St. Anton her!

5. Lech-Zürs, Østerrike

Vakkert vinterlandskap i Lech-Zürs. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil til et familievennlig sted med fantastiske snøforhold.

I Arlberg-området, litt nord for St. Anton, finner du byen Lech, som blant annet er den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge sitt favorittsted i Alpene.

Sammen med Zürs går det for å være et mer eksklusivt område, hvor fiffen gjerne holder til. I Lech er bakkene litt slakkere og mer familievennlige enn i St. Anton, mens Zürs er en mellomting. Men du har muligheten til å kjøpe Arlberg-pass og utforske flere av traseene i Arlberg-fjellet, slik at du får med deg alle skimuligheter, uansett hvor du velger å bo i området.

I Lech har du tilgang til over 80 heiser og 340 løypekilometer. I tillegg er dette et at de mest snøsikre områdene i Alpene, og hvert år faller det rundt syv meter snø her.

Hoteller i Lech: Hotel Haldenhof

Goldener Berg

Se flere overnattingssteder i Lech for skiferie i Alpene her!

6. Saalbach, Østerrike

Opplev en ekte østerriksk alpeferie. Foto: Getty Images

Passer for: Deg som vil ha en hyggelig atmosfære, en haug av løyper å velge mellom og familievennlige forhold.

Det sies at Saalbach er den hyggeligste byen i Alpene, og den mest familievennlige. Og dette til tross for at den også har rykte på seg for å være et bra partysted.

Med et bilfritt sentrum og et skiområde som er blant verdens beste, så skal du ikke se bort ifra at alle påstandene om Saalbach er korrekte, og at dette kan være svaret på dine drømmer om en herlig skiferie.

Saalbach frister med hele 123 heiser og 400 km med preparerte løyper, og selvfølgelig masse hyggelige restauranter og lunsjsteder hvor du kan nyte maten i solen til tonene av tirolermusikk. Det er her verdenscupen i alpint skal foregå i 2025.

Luksushotell i Saalbach: Alpinresort ValSaa Sport & Spa

Budsjetthotell i Saalbach: Eva Village

Se flere hotellmuligheter i Saalbach her!

Her kan du søke etter leiebil

Her kan du lese flere saker fra Nettavisen Reisetips