Slik blir hver storbyweekend helt unik

Lokal baker, vin på balkongen og personlig kunst gir en autentisk opplevelse.

Zoo, Tivoli og kake på kafe
Ut å reise i nær fremtid? Berlin eller København med barna i høstferien, hvor dere skal gå i zoo eller Tivoli, shoppe og kose dere på cafe? Eller kanskje er det London og Madame Tussaud som lokker?

Høsten er det perfekte tidspunktet for å ta en langhelg i en europeisk storby, og med lave flypriser og supre motorveier er det også mange som benytter anledningen til å tilbringe litt kvalitetstid med familien nå.

Berlin-city

Chelsea, Prenzlauer Berg eller Fredriksberg
Og enda bedre er det faktum av tjenesten Airbnb har slått seg opp stort i Europa, slik at man kan leie en romslig leilighet i Chelsea (London), Prenzlauer Berg (Berlin) eller Fredriksberg (København) rimelig, og ha ekstra god plass selv om man reiser med hele familien.

I tillegg til å benytte fasiliteter som balkongen, lokal baker og sykler, beundre andres personlige innredning og kunst og snuse på duften av naboens middag.

Med andre ord få muligheten til å kjenne litt på følelsen av hvordan det ville vært og levd og åndet i denne byen til vanlig som fastboende innbygger.

 

Vi mener dette er den beste løsningen for alle som er lei av små hotellrom til høye priser, og continental frokost. Det kan du nå altså for eksempel bytte det ut med…

 

Berlin

Berlin

 

giraffeBo i en kul leilighet i et moderne strøk i Berlin, som Prenzlauer Berg, Charlottenburg og Alt-Rixdorf. Leilighetene på bildene over ligger alle i relativt kort avstand fra sentrum slik at man enkelt kan komme seg inn dit, eller rundt til severdighetene man vil besøke, samtidig som man får muligheten til å utforske det enkelte lokale området.

Berlin er en perfekt destinasjon for barnefamilier og kan som nevnt by på blant annet dyrepark, shopping og et rikt cafe og restaurantliv, men også spennende historie, East Side Gallery (tegninger på muren), Legoland Discovery Center og andre vitenskapsmuseer, parker, store lekeplasser, museer m.m.

Ellers kan byen skryte av å være ren og pen med god plass, brede og barnevennlige fortau og godt med skilting til de mange severdighetene byen har å by på.

Sjekk også  Visit Berlins offisielle sider for arrangementer.

Hus/Leiligheter: Her kan du se ledige leiligheter i Berlin
Fly: Søk hos alle flyselskaper i ett søk
Restauranbooking: Finn bord direkte på nett

 

 

London

 

London

 

London_wheelEn annen stor favoritt blant nordmenn er London, kjent for SoHo, West End, Madame Tussauds, Hyde Park, Buckingham Palace, Big Ben, Oxford Street og Harrods.

Men også London Eye, London Zoo, Hamleys (stor og fantastisk barnebutikk) og kule loppemarkeder (Se oversikt) for deg som reiser med barn. Samt Parkland Walk (nedlagt jernbane og park), elvecruise på Themsen, elvebåt til Camden Lock (spennende butikker og alltid liv og røre), indisk mat i Brick Lane, Sherlock Holmes museum, Roald Dahl museum, Harry Potter og mye, mye annet.

London er byen som aldri sover, og her finner man alltid noe nytt og spennende å oppdage og være med på. Konserter av stor og liten størrelse, museer du gjerne vil besøke, butikker du aldri hadde drømt om fantes og uendelig med andre muligheter.

Og enda mer spennende blir det om du booker deg inn i en leilighet og later som om du er hjemme. Kanskje får du selveste Hugh Grant som nabo…

Hus/Leiligheter: Her kan du se ledige leiligheter i London
Fly: Søk hos alle flyselskaper i ett søk
Restauranbooking: Finn bord direkte på nett

 

København

 

København

 

138179305Det er vel som å banne i kirken å si det men København er og blir Skandinavias hovedstad, i den forstand at den er størst, har mest og by på og alltid er en forlokkende reisedestinasjon. Fra Kastrup, Carlsberg og dansk design til Fredriksberg området og Fredriksberg hage med sin tilhørende København Zoo.

Med bil bruker man kun 7 timer til København, og går du lei underveis kan du stanse i Gøteborg som også har mye bra å by på. Men du får mest valuta for pengene om du kjører eller flyr helt frem.

Og det vet jo også de aller fleste nordmenn som allerede har besøkt byen i hvertfall en gang. Men København er en storby i vekst, og ganske sikkert vil du finne nye og spennende severdigheter, aktiviteter og arrangementer å delta på. Vi anbefaler aok.dk som utgangspunkt for deg som er ute etter aktuelle og sesongbaserte «happenings».

Med barn bør du satse på København Zoo, Tivoli, Runde tårn, båttur i kanalene og under broene, den lille havfruen, lekeparken i Valby (for de minste), Experimentarium (vitenskapsmuseum), DGI-byen (bading) osv.

Og bosetter du deg i en annen bydel, så ta med joggeskoene og sørg for å bli godt kjent, for neste gang bor dere et annet sted.

 

Hus/Leiligheter: Her kan du se ledige leiligheter i København
Fly: Søk hos alle flyselskaper i ett søk
Restauranbooking: Finn bord direkte på nett