Dette er en av verdens største motemetropoler

… og med denne guiden vil du garantert finne moteskattene!

Paris er byen kjent for å huse anerkjente designere som blant annet Chanel, Balmain, Louis Vuitton, Dior og ikke minst, designeren for de ettertraktede skoene med de røde sålene – Christian Louboutin. I tillegg til spektakulære varemagasin og flotte handlegater, byr Paris på et flertall av unike og inspirerende vintage og secondhand butikker. For shoppingglade mennesker er Paris en favorittdestinasjon. Vi gir deg de beste tipsene for shopping og overnatting i en av verdens største motemetropoler.

Finn de rimeligste flybillettene her

De flotteste varemagasinene

Varemagasinet Galeries Lafayette fører de fleste motemerkene du kan forestille deg. For alle skoelskere er skoavdelingen i underetasjen (med over 150 forskjellige skomerker!) noe som må oppleves. Gå heller ikke glipp av magasinets ukentlige moteoppvisning som viser de siste trendene. Dette er gratis, men krever påmelding. Magasinet er gjerne overfylt av mennesker og vi anbefaler deg derfor å dra ditt når senteret åpner klokken 09.30.

Like ved siden av Galeries Lafayette, finner du det populære varemagasinet Le Printemps. I hele seks etasjer finner du alt fra rimelige og trendy merker som The Kooples og Paul & Joe, til de mer eksklusive merkene som Chanel, Valentino, Louis Vuitton, Celine, Burberry og Saint Laurent.

På dette hotellet bor du i nærheten av varemagasinene Galeries Lafayetter og Le Printemps for under 600 kroner.

Le Bon Marchè ble grunnlagt i 1838 og er historisk sett det første ”grand magasin” i Frankrike. Magasinet strekker seg over fem etasjer og er prydet med klær fra blant annet Chloé, Kenzo, Isabell Marant, Jil Sander, Iro og Marc Jacobs. I tillegg tilbyr varemagasinet alt fra kosmetikk, parfymer, vesker, hatter, undertøy og skobutikker. Med andre ord: alt du måtte ønske deg. Varemagasinet er i seg selv verdt et besøk på grunn av bygningens praktfulle arkitektur.

Reiser du på et budsjett i en middelshøy prisklasse? Bo sentralt, flott og rimelig på dette 4-stjerners hotellet.

Byens luksuriøse handlegater

Champs-Élysées byr på luksuriøse spesialbutikker, mens Avenue Montaigne er navnet på den eksklusive gaten hvor flaggskipbutikkene til Dior, Louis Vuitton, Chanel og Valentino ligger. Butikkene ligger i det øvre prissjiktet, men er også perfekt for deg som ønsker å hente inspirasjon eller vindushoppe.

I gaten Rue Saint-Honoré ligger butikkene på rekke og rad – Zadig & Voltair, Mui Mui, Gucci og Roberto Cavalli. I denne gaten finner du også konseptbutikken Colette, en stor butikk som strekker seg over flere etasjer. Her finner du det mest trendy på markedet av alt fra leker, magasiner, møbler, smykker og luksuriøse klær for både menn og kvinner. Ta turen innom den populære vannbaren i underetasjen, hvor det serveres over 60 ulike typer vann fra hele verden! Fortsett videre nedover Rue Saint-Honoré kommer du til Faubouge Saint Honoré og flere designerbutikker som blant annet Missoni, Versace, Hermés, Lavin og Dior.

Det finnes en rekke hoteller med beliggenhet i disse handlegatene. Ønsker du å spare penger ved å bo rimelig, kan dette hotellet være et alternativ. Hvis lommeboken tillater det, kan du bo luksuriøst på dette hotellet.

Er du på utkikk etter de elegante skoene med de røde sålene? Skoene fra Christian Louboutin finner du både hos Galeries Lafayette og Le Printemps, men også i butikkene 19 Rue Jean-Jacques Rousseau eller 38-40 Rue de Grenelle. Om du trenger å reparere signatursålen, kan du i Paris (som et av de få stedene i verden) få gjort dette hos deres egen skomaker Minuit Moins 7.

Motebutikker i mellomhøy prisklasse

Ta deg tid til å vandre rundt i det flotte området Place de la Madeleine. Omgitt av smakfulle delikatesser som Fauchon og Hédiard, vil du finne kjente motebutikker mellomhøy prisklasse som blant annet Ralph Lauren, Kenzo, Massimo Dutti og Margaret Howell.

Er du en romatiker kan dette hotellet på Place de la Madeleine være et godt alternativ for overnatting.

Det trendy området Marais er et must for alle fashionistaer. Her ligger kjente designerbutikker vegg i vegg med gallerier, museer og hippe caféer. Se etter butikker som Vanessa Bruno, The Kooples, APC, Isabel Marant, Zadig & Voltaire, Iro, Surface to Air, Repetto og COS.

I hippe Marais ligger hoteller på rekke og rad. Ønsker du å bo enkelt og rimelig bør du sjekke ut dette hotellet. Foretrekker du der i mot det moderne og hippe er dette hotellet stedet for deg.

De store kjedebutikkene som Zara, H&M, Berhska, Sephora (parfyme/kosmetikk) og Gap finner du blant annet både på Champs Èlysées og i gaten Rue de Rivoli.

Gjør et vintagekupp

Midt i det jødiske kvarteret i Marais finner du Coiffeur Vintage. Butikken er fullpakket av unge og trendy jenter, på utkikk etter vintageplagg til en rimelig penge. Her finner du alt fra pent brukte skinnjakker, collage jakker, retroinspirerte kjoler med grafiske mønster og polkadotter, skinnbukser, silkebluser, alt mulig av dongeriplagg, vesker og sko. Når du først er i området, må du også prøve ut byen beste falafel på L`As du Falafel (frykt ikke den lange køen, det går fort og er verdt ventetiden).

Hakket over i pris, finner vi den store vintagebutikken Kiliwatch– et must for alle fashionistaer. Butikken selger både nytt og gammelt tøy, og er en jungel av fargesprakende kjoler, blå- og hvitstripete gensere, skinnskjørt, italienske skinnsko og gøyale hatter. Her er det bare å brette opp ermene, for i denne butikken vil du garantert finne det perfekte vintageplagget.

Free `P` Star, som ligger i det fjerde arrondissement, er butikken for deg som vil handle på budsjett. Her ligger fleste plagg på rundt 10-30 euro. Butikken er imidlertid overfylt av klær, så hvis du er på utkikk etter noe spesielt anbefaler vi at du setter av tid. Lyst til å handle enda billigere? Butikken har også en avdeling med klær som starter på bare 1 euro!

Ønsker du å bo på et moderne og populært hotell med et design som er utenom det vanlige? Sjekk dette hotellet! 

Er du på utkikk etter it-vesken fra Chanel eller andre designerplagg til en rimeligere pris? Da bør du ta en titt i følgende vintagebutikker.

Yukiko (97, rue Vieille-du-Temple) er vintagebutikken hvor du vil finne vesker, sko og accessoirer fra merker som blant annet Chanel, Gucci, Loewe, Lavin, Celine og Hermés. Eieren av butikken har fører også sitt eget merke, inspirert av markedets nyeste trender. For å sikre deg muligheten for et vintagekupp, sjekk ut butikkens hjemmeside og se vintagekolleksjonen de har inne for øyeblikket.

Galeries du Palais-Royal finner du Didier Ludot– den første og mest kjente vintagebutikken i Paris. Ludot er spesialiset på haute couture vintage, og tilbyr dyre (muligens overprisede) vintageplagg fra de aller største franske designerne som Dior, Hermés, Saint Laurent og Chanel. Alle klær, smykker, vesker og sko er båret på catwalken, hvor enkelte plagg stammer tilbake til så tidlig som 1920-tallet. Om budsjettet ikke rekker, ta likevel turen innom butikken for inspirasjon og et innblikk i fransk motehistorie.

Andre eksklusive vintagebutikker verdt et besøk er Gabriene Reppeat (som ligger rett ved siden av Didier Ludot) og WK accessories I Marché Saint-Honoré. I disse butikkene vil du også finne et stort utvalg av Chanel, Hermès, Christian Louboutin og vintage Gucci.

Etter en lang dag med shopping kan du hvile både kropp og sjel på dette flotte spahotellet.

Les også: 20 grunner til å reise til Paris

Les også: Paris for alle romantikere der ute

Finn de billigste flybillettene til Paris her