Slik får du billig leiebil til sommerferien

Det er sommerferie om ikke så lenge, og mange skal til utlandet eller ta seg en Norgesferie. Nordmenn er ivrige etter å leie bil på ferien, men det kan bli dyrt. Vi har de beste tipsene om du trenger bil til hytteturen, vil oppdage Norge med bil, eller skal ha leiebil i utlandet. Veldig mange lurer på hva som er beste måte å finne billig leiebil når de skal på ferie. Leie direkte av de store leiebilselskapene, lokalt på reisemålet eller via agenter som samarbeider med flere leiebilselskaper? Vår erfaring er at du som regel finner billigst leiebil i utlandet ved å bruke en agent, altså en bilutleieekspert. De har gode avtaler med de ulike leverandørene og har søkemotorer som gjør det enkelt å sammenligne priser. Les også: 10 vakreste bilturer i Europa

Bestill leiebil hos Holiday Cars her.

(saken fortsetter under bildet)

Slik får du billigst leiebil

1. Bestill tidlig. Leiebilen blir dyrere og dyrere jo nærmere du kommer leietidspunktet. Det er også begrenset utvalg av de beste bilene. 2. Bestill på nett. Å leie bil etter landing og lokalt vil nesten alltid være dyrere enn å forhåndsbestille på nett. 3. Helgeleie kan oftest være billigst. Selv i våre ferier er det ofte billigere i helgene enn ellers. 4. Prøv å unngå å leie bil fra flyplass. Har du annen transport til hotellet vil du slippe å betale avgiften leiebilfirmaene må betale på flyplassen. 5. Sjekk forskjellige leielengder. Noen ganger kan en uke være billigere enn fem dager. 6. Sjekk klassene på bilen. Det kan lønne seg å gå opp en klasse og sjekke diesel(billigere)forbruket på bilene. Har du for liten bil kan det koste mer uansett. 7. Prøv alltid å hente og levere samme sted. Prisen går sterkt oppover hvis du ikke gjør det. 8. Sjekk drivstoffreglene. Utleiefirmaene tar skyhøye priser for å fylle tanken din. 9. Bestill ekstrautstyret på forhånd, og ta evt med egen GPS. Det å leie GPS er dyrt, men det å fly med barneseter kan også være det. Bestill uansett det du trenger på forhånd. 10. Bestill med kredittkort. Da skal du være godt forsikret også (sjekk kredittkortets regler). Prisene er inkludert fri km, skatter og forsikringer med mindre annet er oppgitt. Ofte skiller betingelsene som egenandel på forsikring og regler rundt bensin («fuel policy») mellom de ulike leverandørene. Vi anbefaler å lese betingelsene nøye for å unngå uventede ekstrakostnader. Agentene samarbeider med både kjente utleieselskaper som Hertz, Europcar, Avis, SIXT, Alamo, og mindre lokale aktører.

Søk leiebil her.


Tre store selskaper du kan vurdere

Holiday Cars

 • Holiday Cars sammenligner alle tilgjengelige leiebil-selskaper og tilbyr flere leiebil alternativer, rimeligere priser og utmerket service. Bilutleieselskapet tilbyr alt-inkluderende bilutleie-priser med den beste prisgarantien i Europa, Asia og Amerika. Inkluderer alle tradisjonelle forsikringer, ingen kredittkortgebyrer.
 • Gratis avbestilling inntil 48 timer før.
 • Ubegrenset kjørelengde
 • Ingen kortgebyrer
 • Gratis kundesenter via chat

Her finner du Holiday Cars hjemmeside


Auto Europe

 • Vi anbefaler den tyske bilutleieeksperten Auto Europe som nå har drevet i over 56 år. Selskapet har en oversiktlig bookingside og gode priser, og viser de ulike selskapene og deres billigste pris på valgte leiebil. De viser tydelig informasjon om «fuel policy» og egenandel på forsikring. Husk at biltyper alltid kun er eksempler
 • Gratis avbestilling frem til 48 timer for avhenting.

Uansett hvor du skal kan du gjøre et kupp med Auto EuropeSjekk tilbud her.


Holiday Autos

 •  Hos Holiday Autos søker du raskt og enkelt hos svært mange utleiefirmaer slik at du kan sammenligne pris, tilgjengelighet og muligheter. Hos Holiday Autos får du oppgitt billigste pris på leiebilen og et eksempel på bil i denne klassen. Leverandør blir dessverre først oppgitt etter at bestillingen er gjennomført, men prisene er derimot ofte blant de aller billigste.
 • Gratis avbestilling  i 7 dager etter bestilling.
 • Eget callsenter
 • Ingen kortgebyrer
 • 30 000 pickup-steder

Her finner du Holiday Autos sin hjemmeside


Les også:

14 van(n)vittige hotellbassenger

Norges beste hotell 2017