Slik får du kjørt drømmebilen

Lyst til å kjøre en virkelig sportsbil? Sjekk hva det koster og hvor du kan gjøre det. 

Kjøre Ferrari i Italia?

Enzo Ferrari var egentlig ikke så veldig interessert i å produsere biler på fabrikk. Hans lidenskap var racingbiler, og det var også det han drev med fram til etter andre verdenskrig. Den første Ferrari-bilen kom ut fra fabrikken Maranello i 1947. Resten er historie. Ferrari er et ikonisk bilmerke, og den røde Ferrarien er det svært mange som har drømt om å kjøre.

Drømmen er så absolutt innen rekkevidde, selv om du ikke har millionene det krever for å investere i kjøp av en. Du kan nemlig leie Ferrari i Roma. Selv om prisen er høy, og du neppe kommer til å leie en Ferrari på en tre ukers familieferie så kan guttedrømmen eller jentedrømmen oppfylles for en dag eller to med en liten investering. Prisene starter på litt over 20 000kr per dag, så det er ikke en liten kostnad.

Bilen på bildene er en Ferrari 458 Italia, en av bilene du kan leie. Det sies for øvrig at hvis du kjører forbi en fartskontroll i Italia med en Ferrari så vinker bare de italienske politibetjentene deg videre…

Her kan du sjekke tilgjengelighet og pris

Kjøre Porsche i Tyskland?

Ferdinand Porsche begynte å lage biler allerede i 1896, og var som Ferrari over veldig glad i racingbiler. Det førte etter hvert til at bilmerket Porsche oppstod, og en serie med ikoniske biler. I 1999 vant han prisen for århundrets bildesigner (han laget også bobla til Volkswagen).

En Porsche skal du selvfølgelig kjøre i bilens hjemland, Tyskland, i fri fart på autobahn.

Et godt valg i så måte er en Porsche Panamera (bildet over), modellen som for første gang kom på markedet i 2009. Turboversjonen når 100 km/t på 3,8 sekunder. Det hadde slått de fleste bilkortene fra da vi var små.

Å leie en slik bil i Tyskland vil koste deg litt under 10 000kr per dag, alt ettersom hvor i Tyskland du leier den. Jo nærmere Stuttgart (hvor Porsche befinner seg), jo billigere virker det som det er – uten at det noen gang blir «billig.»  Det koster noe mindre å leie en Porsche Cayman eller en Porsche 911.

Her kan du sjekke tilgjengelighet og pris

Du kan også leie en Rolls Royce eller en Bentley i Frankrike, en Lamborghini flere steder eller en Jaguar i Storbritannia. Det finnes også noen rimeligere luksusvarianter.

Her kan du sjekke tilgjengelighet og pris