Hva med en uke i New York i april? Foto: iStock

Slik får du mest ut av fridagene i 2017

Denne våren er det mange muligheter for en tur i det store utland. Både ved å kun reise på røde dager, og ved å kombinere med ekstra feriedager. Planlegg ferien din allerede nå!

I 2017 kan du se frem til ni ekstra fridager som faller på hverdager. Og er du smart, kan du kombinere disse med å ta ut andre dager for å få mest utbytte av fridagene.

I tillegg kan du i april få hele 19 dager sammenhengende ferie ved å ta ut kun ni fridager. Frister det med en langhelg eller lang ferie? Vi tipser deg om feriemål og datoene du bør reise på. Slik får du mest ut av feriedagene dine i 2017:

 

Fem dager i Roma i april

Nimes, France -- April 11, 2014: Cafe "Arena Cafe" near the Roman Arena, people are dining at the tables outdoors on a beautiful April day

Dato: Reise på skjærtorsdag 13.april til mandag 17.april (2. påskedag).

Om vi skal nevne én storby som er populært i 2016, må vi nevne Roma. Storbyens historiske sjarm og romantiske atmosfære blir vi aldri lei av – og kan vi nevne det italienske språket? Et mer flatterende språk skal du lete lenge etter. Roma – den evige stad – er like flott å reise til uansett sesong. Høsten derimot er den perfekte årstid, ettersom hotell-og flybillettene går ned og det florerer ikke av turister. Mange spennende opplevelser venter på deg i romernes hovedstad.

Sett deg ned på Spansketrappen med en kopp gelato fra iskremsjappa Giolitti. Denne iskremsjappa åpnet i 1990 og blir stemt frem som den beste i hele Roma. Gioitti ligger ikke så langt fra Pantheon og Trevi-fontenen. Her er hjemmesiden.

Oppdag Romas mest kjente gate, Via Veneto, og opplev hvordan italienerne lever «Dolce Vita»-livet (det søte liv).

Roma er en by med så utrolig mange forskjellige inntrykk. Alt fra ruinene på Forum, Colosseum og Peterskirken til det mangfoldige bylivet som gir deg en uforglemmelig storbyferie i Italias vakre hovedstad. Byen blir enda vakrere om høsten og får en mer gyllen glød – og ikke bare når det er solnedgang. Besøk parken Villa Borghese i sentrum – ja, vi vet at trærne skifter farge andre steder også, men det er noe ekstra i atmosfæren når du spaserer gjennom parkene i sjarmerende Italia.

Beste hotell i Roma: Hotel Lord Byron

Hotel Lord Byron, Rome, Suite, Gjesterom

Med alt fra portieren med hvite hansker til portvinen og kakene som serveres hver kveld, setter Hotel Lord Byron standarden for luksuriøse hoteller i Roma. Den vakre art deco-bygningen i utkanten av Borgheseparken har limousintjenester, innredning i marmor og tre, og et servicenivå du skal lete lenge etter. Sjarm. Atmosfære. Flott opplevelse.

Se mer av hotellet her.

5 dager i Budapest Young blondy woman tourist making photos of Parliament historic building from Danube side with her phone in Budapest, Hungary, on a spring clear day

Dato: Reise på skjærtorsdag 13.april til mandag 17.april (2. påskedag).

Budapest har en mengde opplevelser grunnet sin lange historie med kriger, herskere og forskjellige religioner og kulturer. Alt fra slottshøyden Varhegy, bygningen Széchenyi lánchíd som betyr stort for byen sammen med den første faste broa over Donau, en bru som koblet sammen Buda og Pest. Andre ting du må se er stortinget Országház, terrorhuset og den store synagogen. Budapest er en spaby med både moderne og tradisjonelle måter å få vasket seg. Så det å bade for å «fornye helsa» er et selvfølge. Széchenyi-gyógyfürdő er det mest kjente badekomplekset i Europa, og befinner seg i byparken. Ellers har du spaet på Hotel Gellért, som har kanskje det mest berømte spaet i byen.

Ellers er det verdt å oppleve Budapest fra sjøen med cruise på Donau, eller få med deg opera på operahuset, Magyar Állami Operaház. Sjekk ut hjemmesiden her.

Beste hotellet å oppleve Budapest: Buddha-Bar Hotel Budapest

Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, Budapest, Superior dobbeltrom, Gjesterom

Se mer av hotellet her.

Langhelg til London i mai

London, UK - October 17, 2013: View of Oxford Circus and a lot of people walking on the street and shopping in London.

Dato: Kristi himmelfartsdag torsdag 25.mai til søndag 28.mai (Ta fri fredag 26.mai)

Med sine 7 millioner innbyggere er London den største byen i Europa. London har det meste både turister og fastboende kan ønske seg. Over syv tusen puber, utallige shoppingmuligheter og ikke minst mange severdigheter og historiske særpreg gjør London til et populært reisemål for nordmenn som ønsker en spennende og opplevelsesrik storbyferie.

Les også: Endelig kan du ta natt-banen i London

Opplev verdens beste bar i Shoreditch, Nightjar. Baren ligger i Londons østkant, og kan skilte med imponerende 20-tallsvibber, levende lys, rosefargede speil, skinnstoler og mørke hjørner. Her er det levede musikk fra jazz-og swingband hver kveld og innholdsrik drikkemeny med historiske flasker.

Hva med litt afternoon-tea? Det er et must når du er i London. Ta en «Early morning tea» på The Ritz eller «Afternoon tea» med middag hos Claridge’s.

Spis på en av Londons beste restauranter; Pitt Cue. Fans av BBQ bør ta turen til den populære restauranten som startet som en liten foodtruck, men som har blitt så populær at den nå ansees som et av de bedre spisestedene i Soho. Vær forberedt på å stå i kø, ettersom det ikke går an å bestille bord og det kun er 30 sitteplasser totalt i den lille restauranten.

Beste hotell i London: Taj 51 Buckingham Gate

Taj 51 Buckingham Gate, Suites and Residences, London, Fasiliteter på rommet

Et hotell som er selve symbolet på indisk gjestfrihet. De luksuriøse rommene har alle sitt unike særpreg med interiør tydelig inspirert av India. Spaet som ligger ved hagen, tilbyr eksklusive behandlinger og produkter i toppkvalitet. Taj 51 ligger som navnet tilsier, rett ved Buckingham Palace.

Se flere bilder av hotellet her.

 

19 dagers sammenhengende ferie i april

hh

Få 19 dagers ferie: Oversikt over røde dager, samt dagene du kan ta fri (med ring rundt). Foto: Norskkalender.no

Få 19 fridager i påsken på rad ved å ta ni fridager. Torsdag 13. april, fredag 14. april og mandag 17.april er allerede fridager. Alt du trenger å gjøre er å be om fri fra tirsdag 18.april til fredag 28 april. Ferien kan du strekke helt frem til mandag 1.mai. Gjør det meste ut av det og ta en kombinasjonsreise! Det blir altså fri fra og med 13.april og helt frem til 1.mai. Hit kan du reise til:

Maldivene og Sri Lanka

Photo of young woman sitting at the beach in the tropical paradise

Dato: 13.april – 1.mai

Maldivene består av 1 192 koralløyer med litt over 330 000 innbyggere. Øyene er stort sett små, og den totale landoverflaten er ikke på mer enn 298 kvadratkilometer. Hele 97 prosent av landets område består av vann. Temperaturen på Maldivene varierer mellom kalde 24 grader og varme 33 grader, eller: den varierer ikke veldig mye. Turisme er landets største inntektskilde, og kun 185 av øyene er brukt av de som bor i landet – resten blir brukt til turisme.

Du reiser nesten selvfølgelig nok med fly til Maldivene, og de aller fleste lander på Male international airport. Fra flyplassene kan man leie sjøfly eller bruke raske båter for å komme seg til resorter eller hoteller. Litt basert på hvilket resort du skal til vil en flytur koste fra 500 kroner per person. Du kan også be resortet om å booke for deg, og noen har også egne båter som kan hente deg. Kombiner reise til Maldivene med reise til Sri Lanka. På Sri Lanka får du frodig regnskog og irrgrønne teplantasjer til svaiende palmer og kritthvite paradisstrender. Det tar kun rundt én timers flytur mellom Maldivene og Sri Lanka.  Det anbefales dog å fly til Sri Lanka før Maldivene.

Her bor du på Sri Lanka: Galle Face Hotel

Her bor du på Maldivene: Vilamendhoo Island Resort & Spa

Flyreisen: Fly til Doha fra Oslo på 6 timer. Fra Doha til Colombo, Sri Lanka,  tar det ca 5 timer.

Mallorca: Palma og Cala Mayor

Calle Velazquez sign, Palma de Mallorca, Majorca

Dato: 13.april – 1.mai

Mallorca er en populær feriedestinasjon for nordmenn, og et ganske godt valg dersom du vil ha sol, shopping, strand, natur, historie og god mat. Palma er byen der det skjer. Her finner du en god blanding av det autentiske spanske sammenblandet med det moderne. Mallorcas hovedstad kan minne veldig om Barcelona, bare en mindre versjon.

Ta en shoppingrunde på de elegante gatene Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Oppdag en av Palmas beste restaurantgater, Carrer de la Fàbrica, eller Passeig de Mallorca. Den sistnevnte starter fra hotellet Hotel Hm Jaime III og nordover med mange fine restauranter. Om natten må utelivet i Palma oppleves. Sjekk for eksempel ”utelivssonen», Can Barbara.

5 minutters kjøretur unna Palma finner du byen Cala Mayor. Dette er et populært reisemål med relativt stort sandstrand, et yrende natteliv og et pulserende folkehav. Den lille feriebyen har alltid lokket til seg kjente fjes. Blant annet Spanias Kong Juan Carlos og familien hans sommerhus i nettopp Cala Mayor. Den berømte katalan-mallorkanske kunstner Miró hadde også sin bolig og atelier her. I dag er dette et kjent og spennende museum for turistene.

Les også: Slik får du billigst og best leiebil

Her bor du i Palma: Meliá Palas Atenea

Her bor du i Cala Mayor: Nixe Palace Hotel

 

Hva med en roadtrip i USA? Sjekk den store guiden vår her.

 

En uke i New York i april

Midtown Manhattan skyline, New York City, illuminated buildings at night, elevated view, horizontal, long exposure with tripod, USA

Dato: 10.april-17.april (Ta fri 10.11. og 12.april)

Du kan også ta deg en uke med kun tre fridager (Ta fri mandag 10.april til onsdag 12. april + fri på helligdagene torsdag 13.april, fredag 14.april og mandag 17.april).

Man kan ikke unngå New York når det er snakk om en langferie. Dette er byen som aldri sover, og imponerer folk verden rundt med sine glitrende skyskrapere og kontrastrike områder. Forvent en opplevelsesrik reise med en del ting du må krysse av på listen. Besøk for eksempel Central Park, se en musikal på Broadway, besøk museet MOMA, se frihetsgudinnen, besøk Ground Zero, spis cupcakes på Magnolia Bakery..listen bare fortsetter og fortsetter. Sjekk ut vår store guide til New York her.

New York florerer av flotte hoteller som er en opplevelse i seg selv, og særlig disse 5 hotellene er verdt å sjekke ut.

Det beste hotellet å oppleve New York: Dream Downtown New York

Dream Downtown, New York

Se mer av hotellet her.

En uke i luksuriøse Dubai

Dubai Marina is a district in Dubai, United Arab Emirates. Dubai Marina is an artificial canal city, built along a two mile stretch of Persian Gulf shoreline.

Dato: 10.april-17.april (Ta fri 10.11. og 12.april)

I Dubai finner du hoteller i verdensklasse, fantastiske strender, førsteklasses mat og en rekke aktiviteter å fylle dagene med. Ta en tur til et av verdens største og mest eksklusive kjøpesenter, Dubai Mall. Bo eller spis en middag på verdens eneste 7 stjernes hotell, Burj Al Arab. Se av verdens høyeste bygninger, Burj Dubai. Spis på anerkjente restauranter som for eksempel Le Petite Maison (ved Emirates Towers) eller Zuma (også ved Emirates Towers). Dette er byen som passer alle og enhver. Selv om flere av hotellene har ganske stive priser, anbefaler vi deg å betale litt ekstra for overnatting på hoteller med egen strandlinje. Det koster nemlig mellom 10-25 euro for adkomst på de fine strendene om du ikke er tilknyttet hotellet.

Beste hotellet for å oppleve Dubai: Atlantis The Palm

Atlantis The Palm, Dubai, Utsikt fra luften

Se mer av hotellet her.

 

Totalt ni fridager i 2017

13.april (skjærtorsdag)

14.april (langfredag)

17.april (2.påskedag mandag)

1.mai (faller på en mandag)

17.mai (faller på en onsdag)

25.mai (Kristi himmelfartsdag – torsdag)

5.juni (2.pinsedag – mandag)

25. desember (mandag)

26.desember (tirsdag)

 

Les også:

Her må du sjekke inn i 2017

Hit reiste nordmenn i 2016

Slik bor de rike på ferie