Slik får du mest ut av fridagene i 2016

Avbrekkene i 2016 er ikke like mange som i 2015, men vi har likevel funnet noen fridager som du kan benytte deg av til og få en ordentlig langferie.

I julen neste år får du dessverre færre fridager, 1.juledag blir på en søndag, mens den ekstra fridagen er 2. juledag som faller på en mandag.

I tillegg faller 1.mai på en helg i år.

Bestill ferien din hos SAS her

Langferie

Kristi himmelfartsdag er 5. mai og på en torsdag, og er dermed en fridag i kalenderen, mens du må bruke en fridag på den 6. mai for å få utnyttet langhelgen.

Pinsedagene er som alltid søndag og mandag, 1.pinsedag er søndag 15. mai og 2.pinsedag er mandag 16.mai, og med 17.mai på en tirsdag, betyr det en ekstra lang pinsehelg.

Skal du benytte deg av de beste fridagene i 2016, anbefaler vi at du gjør det i mai. Her får du to muligheter.

  1. Du kan få 10-dagersferie fra og med fredag 29.april og frem til søndag 8. mai. Ta ut 3 fridager (2. 3. og 4. mai) med  Kristi Himmelfartsdag den 5. mai og fridag den 6.mai.
  2. Få en langhelg fra og med fredag den 13. mai til mandag den 17.mai,  inkludert fridager den 15. 16. og 17. mai. Perfekt dersom du vil feire nasjonaldagen i et annet land, hvis ikke, så er det bare å ta langhelgen frem til 16. mai.

Reis 10 dager til:

Varme og familievennlige Mallorca

iStock_000009838664_Small

Det er rimelig, kort flytur, varmt vær hele året og et reisemål som passer til alle aldre. Vi nordmenn elsker Mallorca, og uansett hvor mange ganger du har vært der, så er det stadig nye steder å oppdage.

Alt fra badestrendene, naturen, maten, utelivet og shoppingen. Mallorca har alt, og er perfekt for barnefamilier som trenger et avbrekk, men som samtidig vil ha liv og røre i nærheten. Palma er byen der det skjer, og er faktisk et av Mallorcas mest varierte feriemål. Det er her de festglade tar veien, og for de som vil ha både strand og fest i et smekk. På Marineland kan barna hilse på sjøløver, delfiner, og andre spennende dyr. Eller, hva med et besøk til Mallorcas største badeland, Aqualand El Arenal? På hestegården Rancho Grande kan barna bli med på ridetur. De aktive kan glede seg over 19 golfbaner som er fordelt på alle øyene – se hele oversikten over golfbanene her.

Vi anbefaler at du bor i sentrum i Palma de Mallorca for å oppleve det beste Mallorca har å by på, og at du leier en leiebil for å utforske hele øya.

Beste hotell for å oppleve Mallorca: Palma Suites

Luksus leilighet med 4-stjerners i nærheten av Mallorca katedral. Takterrasse, svømmebasseng, og treningssenter. Frokost tilgjengelig. Les mer om hotellet her.

Fantastiske New York

iStock_000064893477_Small

Man kan ikke unngå New York når det er snakk om en langferie. Dette er byen som aldri sover, og imponerer folk verden rundt med sine glitrende skyskrapere og kontrastrike områder. Forvent en opplevelsesrik reise med en del ting du må krysse av på listen. Besøk for eksempel Central Park, se en musikal på Broadway, besøk museet MOMA, se frihetsgudinnen, besøk Ground Zero, spis cupcakes på Magnolia Bakery..listen bare fortsetter og fortsetter. Sjekk ut vår store guide til New York her.

New York florerer av flotte hoteller som er en opplevelse i seg selv, og særlig disse 5 hotellene er verdt å sjekke ut.

Det beste hotellet å oppleve New York: Dream Downtown New York

 

Luksuriøse Dubai

iStock_000064439593_Small

I Dubai finner du hoteller i verdensklasse, fantastiske strender, førsteklasses mat og en rekke aktiviteter å fylle dagene med. Ta en tur til et av verdens største og mest eksklusive kjøpesenter, Dubai Mall. Bo eller spis en middag på verdens eneste 7 stjernes hotell, Burj Al Arab. Se av verdens høyeste bygninger, Burj Dubai. Spis på anerkjente restauranter som for eksempel Le Petite Maison (ved Emirates Towers) eller Zuma (også ved Emirates Towers). Dette er byen som passer alle og enhver. Selv om flere av hotellene har ganske stive priser, anbefaler vi deg å betale litt ekstra for overnatting på hoteller med egen strandlinje. Det koster nemlig mellom 10-25 euro for adkomst på de fine strendene om du ikke er tilknyttet hotellet.Her bør du bo i Dubai:

Beste hotellet for å oppleve Dubai: Atlantis The Palm

Les også: Her møtes vesten og østen i et herlig ferieparadis

Eksotiske Puerto Rico

iStock_000015959799_Small

I vinter 2015 fikk Norwegian nye direkteruter fra Oslo til San Juan, Puerto Rico. Populariteten vokser stadig, og flere og flere nordmenn bestiller ferien sin til den eksotiske øygruppa i Karibien. Puerto Rico er en sjarmerende blanding av afrikansk, spansk, indianer og amerikansk påvirking. Idylliske strender, historiske landemerker, tropisk klima og en positiv atmosfære; San Juan er et ferieparadis som alle bør oppleve.  Det ingen tilfeldighet at man kaller Puerto Rico for det gladeste stedet på jord. Uansett når du er der bør du sjekke ut lokale arrangementer, festivaler og alt annet. Sjekk med hotellet, og få med deg noe. Selv oss stivbeinte nordmenn vil like dette. Størst av alle er kanskje San Sebastian Festival i januar.

Beste hoteller å oppleve San Juan: Dorado Beach

Ta deg en langhelg til:

Baltikums Paris, Riga

Riga, Latvia, March 09 2014: Blackheads house in old Riga

Enten om du vil på en avslappende reise eller til en by med med et pulserende uteliv, så er Riga et flott reisemål. Prisene er også lavere enn her til lands, og du finner særlig spahoteller til kjemperimelige priser.

Dersom du har lyst på en avslappende weekend med spabehandlinger uten at det skal koste skjorta, da reiser du til Baltikums svar på Den franske riviera. Byen Jurmala ligger 25 kilometer vest for Riga, og kan skilte med en strandlinje på 33 kilometer. Her bør du sjekke ut spahotellet Baltic Beach Hotel som gir deg et behagelig opphold med de perfekte rammene for romantikk og avslapping.

Er du her på weekendtur, så er det perfekt mulighet for å oppleve Rigas uteliv på sitt beste. Skylinebar på 26.etasje på Reval hotell et godt valg. Pynt deg i finstasen og sipp et glass champagne med latviske lokale og andre turister. Et tips er å prøve ut Black mojito, som regnes som «latvisk drink» mikset med Riga balsam. På Skybar får du selvsagt en spektakulær utsikt over Rigabukten og byen.

Beste hotellet å oppleve Riga: Opera Hotel & Spa

Les også: Hit vil vi reise i 2016

 

Vidunderlige Budapest

iStock_000001456264_Small

Budapest har en mengde opplevelser grunnet sin lange historie med kriger, herskere og forskjellige religioner og kulturer. Alt fra slottshøyden Varhegy, bygningen Széchenyi lánchíd som betyr stort for byen sammen med den første faste broa over Donau, en bru som koblet sammen Buda og Pest. Andre ting du må se er stortinget Országház, terrorhuset og den store synagogen. Budapest er en spaby med både moderne og tradisjonelle måter å få vasket seg. Så det å bade for å «fornye helsa» er et selvfølge. Széchenyi-gyógyfürdő er det mest kjente badekomplekset i Europa, og befinner seg i byparken. Ellers har du spaet på Hotel Gellért, som har kanskje det mest berømte spaet i byen.

Ellers er det verdt å oppleve Budapest fra sjøen med cruise på Donau, eller få med deg opera på operahuset, Magyar Állami Operaház. Sjekk ut hjemmesiden her.

Beste hotellet å oppleve Budapest: Buddha-Bar Hotel Budapest

Kunstneriske Berlin

BERLIN - SEPTEMBER 16: Friedrichstrasse Shopping Street September 16, 2013 in Berlin, Germany. Thou once bisected by the Berlin Wall, the area has been rejuvenated since the early 1990's.

Omtalt ofte som «verdens beste storby», er det mange grunner til å velge Berlin foran London.

For det første er det raskt å komme seg fram, og kortere enn 1 og 1/2 time. Hotellene har rimeligere priser og har en høyere gjennomsnittlig standard enn i London. Du får for eksempel et luksushotell til en standardpris, mens i London så måtte du ha nærmest blakke deg for å bo på et ordentlig luksushotell. Et godt eksempel er Hotel Bleibreu, hvor du får et dobbeltrom til så lite som 491 kroner per natt, inkludert Internett og frokost. I storbyen bor det over 4,5 millioner mennesker, men det er faktisk mye enklere enn du tror å finne frem. God kollektivtransport, og en ordentlig organisering gjør at du ikke mister veien. Berlin er ikke bare en hypermoderne by, men også en by med mange vakre grøntområder. En tredjedel av byen er parker og grøntområder med stor plass til å sette seg ned på en benk og ta en kopp kaffe. Ellers er det strålende shoppingmuligheter – uansett om du vil på de rimelige butikkene som Primark, eller de mer luksus som Chanel. Berlin er byen du kommer tilbake til – uansett.

Beste hotellet å oppleve Berlin: Das Stue

Røde dager i 2016:

Fredag 1. januar – 1. nyttårsdag
Søndag 20. mars – Palmesøndag
Torsdag 24. mars – Skjærtorsdag
Fredag 25. mars – Langfredag
Søndag 27. mars -1. påskedag
Mandag 28. mars – 2. påskedag
Søndag 1. mai – Offentlig høytidsdag
Torsdag 5. mai – Kristi Himmelfartsdag
Søndag 15. mai – 1. pinsedag
Mandag 16. mai – 2. pinsedag
Tirsdag 17. mai – Grunnlovsdag
Lørdag 24. desember – Julaften
Søndag 25. desember – 1. juledag
Mandag 26. desember – 2. juledag
Lørdag 31. desember – Nyttårsaften
Søndag: 1. januar – 1. nyttårsdag