Slik finner du de billigste flybillettene

Reisesøkemotoren Travelmarket gir sine beste tips.

Vil du ut og reise, men er usikker på hvordan du finner de billigste flybillettene? Da kan det være lurt å lese denne artikkelen, som inneholder reisesøkemotoren Travelmarkets 10 beste råd til deg som vil finne billige flybilletter.
Husk også å laste ned e-boken «Sånn får du billigere reiser». Den er gratis og inneholder massevis av råd og tips til hvordan du kan spare penger – både når du bestiller billettene og underveis på reisen.

1.Reis utenfor høysesongen

Du kan spare mange penger på å reise utenfor høysesongen, og noen ganger kan du spare mye bare ved å reise noen få dager før eller etter.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

2. Sjekk forskjellige avreiselufthavner hvis det er mulig

Dette gjelder selvfølgelig ikke for alle, men hvis du bor i rimelig kjøreavstand til to lufthavner kan det være penger å spare på å sjekke begge (husk også å medregne utgifter til eventuell parkering).
En annen mulighet er å se om du kan fly billig fra den nærmeste flyplassen din til for eksempel Oslo eller København, som har flere flyvninger og ofte lavere priser.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

3. Sjekk forskjellige reisetidspunkter

Prøv forskjellige kombinasjoner ved å flytte avreise- eller hjemreisedatoen en eller to dager. Tidspunkt på dagen spiller selvfølgelig også en rolle, og tirsdag er for eksempel ofte en billig dag å reise på.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

135900677

4. Fly til alternative lufthavner

Sjekk om det finnes flere lufthavner i nærheten av reisemålet ditt. Ofte kan man spare penger på å fly til de litt mindre populære lufthavnene.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

5. Bestill tur og retur separat

I enkelte tilfeller lønner det seg å kjøpe to enkeltbilletter i stedet for en tur-retur-billett. Derfor anbefaler vi deg å prøve deg frem med flere typer søk.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

6. Opprett en prisagent

Flyprisene endrer seg som kjent hele tiden, og det kan derfor være lurt å opprette en prisagent som holder øye med prisene for deg. Prisagenten sender daglig en e-post med oppdaterte flypriser.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

7. Bruk en reisesøkemotor

Reisebyråene kjemper om hvem som skal ligge øverst på søkemotorenes liste. Derfor er prisene ofte lavere hos reisesøkemotorene enn på reisebyråenes hjemmeside.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

businessman in airport and airplane in sky

8. Sjekk om det er billigere å kjøpe en pakkereise

Noen ganger kan du spare mye på å bestille fly og hotell samtidig. Når du kjøper en pakkereise blir du også automatisk dekket av Reisegarantifondet.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

9. Husk å sjekke lavprisselskapenes gebyrer

Lavprisselskapenes flypriser kan være fantastiske, men vær oppmerksom på at dersom du vil ha med mer enn håndbagasje eller selv vil velge hvor du skal sitte blir prisen en helt annen enn den som først er angitt.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

 

10. Husk bonuspoeng

Bonuspoeng kan brukes til mye, så det er en god idé å melde deg og familien din inn i flyselskapenes bonusprogrammer hvis dere skal reise med rutefly.
Håper du har latt deg inspirere av rådene våre. Er du klar til å bestille reisen? Hos Nettavisen kan du blant annet søke etter flybilletter, charterturer, fly+hotell og temareiser.

Sjekk ut vår egen reisesøkemotor!

iStock_000065955311_Small

Det er noen enkle triks for å få billigst mulig flyreise. Sjekk først  ut vår guide til hvor du kan kjøpe din billetter:

Expedia

Søk blant 400 flyselskaper og 510 000 hoteller i verden.

Qatar Airways

Velg blant over 140 reisemål til Sør-Afrika og Sør-øst Asia.

Supersaver

Søk blant 650 flyselskaper og 240 000 hoteller.

Lufthansa

Tysklands nasjonale flyselskap, men Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Trondheim, Oslo og Stavanger til forskjellige tyske byer.

GoToGate

Størst i Norden med over 650 flyselskaper og 240 000 hoteller.

AirBerlin

Air Berlin er nest største flyselskapet i Tyskland med flyvninger til 138 destinasjoner i verden. Reis direkte fra Norge til flere byer i Tyskland med Air Berlin.

Travellink

Hos Travellink finner du billige flybilletter. De sammenligner flybilletter fra 440 flyselskaper som tar deg over hele verden. Du bestiller flybilletten billig, bekvemt og sikkert – når det passer deg.

Airbaltic

Airbaltic er flyselskap fra Latvia som tilbyr billige flyvninger til over 50 destinasjoner fra Riga, Vilnius og Tallinn.

Momondo.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider som Norwegian, SAS, Ryanair, Expedia og GoToGate.

Sjekk også ut vår egen reisesøkemotor!

 

Sjekk ut Laurel Nights for verdens beste hoteller

Les også:

Norwegian kåret til Europas beste flyselskap

Clarion Hotel Arlanda kåret til beste flyplasshotell 2016

Slik håndterer du flyskrekken