Slik opplever du det andre Oslo

Er du lei av gateselgere, mas og kjas i Karl Johan er dette guiden for deg. 

klovn

Lonely Planet har anbefalt det, New York Times mener du bør ta turen og CNN sier at dette er stedet du bør dra.

Hva vi snakker om?

Området fra Vulkan til Grünerløkka og Gamlebyen i Oslo. Ett litt annet Oslo med andre opplevelser enn det du vanligvis kanskje har opplevd i hovedstaden. Dette er områdene med internasjonal og nasjonal matkultur, kaféer som serverer himmelsk kaffe, butikker du bare finner her og utesteder med sjel. Vi begynner ved Vulkan.

Her finner du Mathallen og Døgnvill Burger. I tillegg til de to hotellene under.

Et fint sted å bo, og være. Bar Vulkan er også et finfint sted å gå ut om man er ute etter drinker og enkel mat.

Å ta turen til Blå for en konsert eller en annen kulturell opplevelse kan også anbefales. Sjekk programmet!

Scandic Vulkan  – et kult hotell

Scandic-hotellet ved Vulkan, og Mathallen, er et litt annerledes hotell som har en veldig god plassering for deg som vil oppleve uteliv, matopplevelser og dette området.

akerbrygge

Videre bør du stikke innom Tim Wendelboe for kaffe som er noe bedre enn det du er vant til. Nå er du over på Grünerløkka, og bør også ta en pizza på Villa Paradiso – spesielt hvis du er glad i italiensk pizza.

Opplevelsesmessig bør du innom Popsenteret i Oslo, et levende museum for populærmusikk. Ikke langt unna popsenteret finner du nydelig italiensk mat på Populare, vi anbefaler spesielt lunsjen.

Du er nå nesten på Grønland hvor du virkelig går inn i en ny verden. Her finner du ekte tyrkisk mat på Saray og eksotisk mat fra Sri Lanka på Palmyra. Anbefalt!

Er du mer i ekte norsk humør tar du turen til Olympen, og sjekk også programmet på Pigalle.

Shopping finner du i alle gatene her, og ofte butikker du ikke finner andre steder.

Slik som Birkelundens lille franske ostebutikk (som også kan gi deg en perfekt lunsjkurv), vintagebutikkene Robot og  Velouria samt Hotel Havana (også mat, men både ting å spise der og ta med seg).

Så neste gang du er i Oslo ta trikkene fra sentrum til Løkka, Grønland og Vulkan. Trikk 11, 12 og 13 er de du leter etter.