Slik ser pizza ut rundt omkring i verden

Se de 10 forskjellige versjonene av den populære retten.

Pizza er en moderne favoritt over hele verden, men vet du egentlig hvor pizzaen opprinnelig stammer i fra? Hvis du tenker Italia, så tar du faktisk feil!

Ideen bak pizzaen kommer faktisk fra Hellas. Grekere lagde  flatbrød som de toppet med forskjellige grønnsaker og kjøtt. Den første italienske pizzaen, slik vi kjenner til den i dag ble skapt av bakeren Raffaele Esposito fra Napoli. Ifølge legenden ville bakeren skape et nytt type brød som ikke hadde blitt solgt i Napoli før og la ost på toppen av sin runde deig. Den ble raskt svært populær i byen og slik begynte pizzaeventyret i Italia.

Napoli- pizza

Freshly baked tomato and mozzarella pizza

Tynn bunn, tomater og mozzarella ost toppet med et par basilikumblader gjør denne til en favoritt i mange verdensdeler!

Frister det å besøke byen hvor denne deilige pizzaen stammer fra? Her kan du se ledige hoteller i historiske Napoli

Napoli har mye historie og kultur som bør oppdages.Nede ved havnen i sentrum, finner du Castel Nuovo, den nye festningen.  Napolis fremste attraksjon, er Museo Archeologico Nazionale (Arkeologisk museum). Det er også verdt å ta taubanen fra Piazza Montesano, opp til Vomero, til Castel Sant’Elmo. Denne stjerneformede borgen byr på spektakulær utsikt over Napoli og Det tyrrenske hav. En tur til Napoli passer like godt for venner, kjærester så vel som familier.

Er du interessert i historie og det italienske kjøkkenet er dette ditt neste reisemål!

Bo på disse hotellene:

Et boutiquehotell: Romeo Hotel

Et flott hotell med god plassering: Palazzo Caracciolo Napoli – MGallery Collection

Historisk: Grand Hotel Parkers 

Pizza Bianca- Roma

Den hvite pizzaen som du finner i mange av gatene i Roma er en annen versjon av Napoli-pizzaen. Den lyse pizzaen skiller seg ut fra andre ved å ikke ha tomater eller toimatsaus i sin originale oppskrift. Her er pizzadeigen toppet med olivenolje og salt.

Pizza Bianco with Rosemary and Pancetta

 

Roma. Den evige stad. Navnet Rom, som byen kalles på svensk og dansk, var også vanlig lenge i Norge. Vi sier det fortsatt, både i historisk sammenheng hvis vi omtaler Romerriket, men også ved at alle veier fører til Rom.

Feriemessing er det svært mange grunner til å la veien føre til dagens Roma. En by som på spektakulært vis klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive.spanish2

Det er ALDRI feil å reise til Roma. Denne fantastiske byen byr på alt og enda mer. Har du noengang møtt et menneske som ikke har blitt forelsket i Roma etter en ferie der?

Nei, der ser du.

Hva med dette deilige hotellet ved den Spanske Trappen.

The Inn Spanish Steps imponerer med sine overdådige rom. Den luksuriøse stilen er gjennomført til miste detalj og som gjest føler du deg ivaretatt. Du bor midt i sentrum med en fantastisk utsikt over Den Spanske Trappen og mange av shoppinggatene til Roma. Gangavstand til utallige restauranter, kafeer og ikke mist severdigheter.

Ta en titt på rommene og andre fasiliteter dette hotellet har å tilby.

Her kan du finne et hotell i en av Europas vakreste byer.

 New York style pizza

Margherita Pizza

Pizzaen i New York er uten tvil inspirert av den originale deigen fra Napoli. Har du spist på en av de aller beste og kjente pizza-stedene i NYC, vet du hva vi snakker om. Køene utenfor Lombardi`s eller Gromaldi`s er like lange året rundt. NYC pizzaen er større men med den gjenkjennelige tynne bunnen, laget for hånd og bakt i ved-ovn. Deigen er gjerne toppet med tomatsaus ( hemmelig oppskrift) og deilig mozzarella ost.

Har du ikke besøkt de kjente pizzarestaurantene enda, er du nødt om å gjøre det så fort som mulig. Det er en grunn til at de har eksistert siden «Little Italy» ble til i 1905. Sjekk ut hoteller i New York her

Hoteller i området Little Italy og Soho er nærme det kjente pizzastedet Lombardi`s. Vi anbefaler det fantastiske hoteller ( som før het Mondrian Hotel), NoMo SoHo.

some

Her er det luksus til en overkommelig pris. Hotelles interiør er holdt i blått og hvit både i lobbyen så vel som rommene.

Du våkner opp til et fantastisk utsikt over New York og Little Italy og Sohos beste shoppinggater er rett utenfor døren. some2

Det kjente spisestedet Isola Trattoria ligger nettopp på dette hotellet og du ser nok flere kjente mennesker sippe en drink eller nyte en bedre lunsj i de frodige omgivelsene av lokalet.

Se flere bilder av dette flotte hotellet og sjekk ledige datoer

Du kan bruke vår søkemotor og sammenligne flypriser på over 800 nettsider. Finn ditt neste reisemål her

 Chicago pizza

Chicago Style Deep Dish Cheese Pizza

Det mest karakteristiske med en pizza fra Chicago er så klart bunnen. Den er bakt i en panne og er nokså tykk og høy i kantene. Pizzaen fylles med kjøtt og toppes med ost og saus. Turister som besøker Chicago er på leting etter den beste pizzaen og det populære popcornet.

Tre av de mest kjente pizza-stedene i Chicago er Lou Malnati`s, Uno og Gino`s East.

Ser du etter hoteller i Chicago, kan du ta en titt på disse.

The Penthouse at Grand Plaza har fått utrolige bra gjesteanmeldelser og ligger midt i hjertet av dowtown Chicago. Her har du en kort spasertur til den eviglange shoppinggaten Magnificient Mile som virkelig kan bli en kardio-økt uten like for de mest erfarne shopping-entusiaster. thepent

På taket av hotellet finner du en svømmebasseng i tillegg til treningsstudio og en basketballbane.

Ta en titt på flere bilder av dette luksuriøse hotellet og sjekk ledige rom.

 

Her ser du listen over andre hoteller i Chicago

Sicilia pizza

Sicilian pizza vertical

Sfincione er navnet på pizzaen fra vakre Sicilia. Denne varianten skilles seg enkelt ut fra de andre runde pizzaene. Deigen er fylt med ost, olivenolje og brødsmuler før den stekes.

Eventyrlige Sicilia byr på alt fra sol og bad til historiske severdigheter, fantastisk shopping og aldeles, aldeles nydelig mat.

Den sicilianske matkulturen er berømt over hele verden, og det er for en grunn. Det kan nesten virke som alt som lander på siciliansk jord- smaker bedre. Middelhavets største øy er så og si bindeleddet innen matkulturen mellom Europa, Asia og Afrika. Århundrer med invasjon har gitt Sicilia en mangfoldig, kulinarisk arv. Maten som ble brakt hit gjennom tidene har satt sine røtter og spor i mathistorien. Sicilia er også kjent for sine gode viner. Du kan ,derfor uten overdrivelse, tilbringe mesteparten av døgnet ved bordet. Her skal både maten, vinen og livet nytes til det fulleste.På Italias største øy får du ferien du alltid har drømt om. Les mer om den vakre øya her

 For luksusdyret anbefaler vi Belmond Grand Hotel Timeo.

PicMonkey Collage1Belmond Grand Hotel Timeo ligger i hjertet av Taormina, i nærheten av Gresk teater, Lido Mazzaro og Parco Duca di Cesaro. Ikke langt unna ligger også Palazzo dei Congressi og Chiesa Santa Caterina.

Her kan gjestene nyte lange dager ved bassenget etterfulgt av en avslappende behandling på  hotellets spa med full service. I tillegg finnes det et utendørs basseng og en badstue.Dette hotellet i luksuriøs stil har en restaurant, en bassengbar og en bar/lounge.

Se alle hoteller i vakre Sicilia her

Tyrkia

Hommade turkish pizza, lahmacun on a handmade tablecloth background

Lahmacun opprinnelse skaper en debatt. Noen mener den kommer fra Tyrkia, andre sier Armenia. Uansett så er resultatet en nydelig, tynn pizzadeig toppet med kjøttdeig av lam eller storfe.  Andre populære ingredienser er tomater, løk og forskjellige urter og krydder.

Et av nordmenns mest besøkte land de siste årene. Det er ikke til å stikke under stolen at Tyrkia tilbyr fantastisk vær og 5-stjerners hoteller til en god pris. Late dager på solsengen med en god bok, deilig vann og lange kvelder på restaurant er aldri feil. Her kan du se på hoteller og priser i Tyrkia og se om det er noe som faller deg i smak.

I Tyrkia finner du noen av Europas vakreste strender langs «turkiskysten». Slikk solen og finpuss på brunfargen dagen lang, og bli kjent med Tyrkias fascinerende kulturhistorie mens du vandrer i de fargerike gatene. Les mer om de beste badebyene i Tyrkia

hotell5

Vi anbefaler blant annet hotellet Alba Queen Hotel.

Du kan bruke vår søkemotor og sammenligne flypriser på over 800 nettsider. Finn ditt neste reisemål her

 

 

Japan

Okonomiyaki

Okonomiyaki er Japans versjon av den italienske klassikeren.

Oppskriften og utsende varierer fra region til region men de mest typiske smakene du finner på okonomiyaki er kål, svin, nudler og blekksprut. Denne deigen frityrstekes og toppes med forskjellige sauser/dressinger. eller egg.

Tokyo er en by med mye liv og mye å utforske. Hvorfor ikke oppleve byen fra sin beste side når du først skal reise så langt? Disse hotellene tar deg med til topps, og lar deg virkelig nyte den pulserende storbyen.

Mandarin Oriental Tokyo

mandarin_orientalMandarin Oriental vil utsikten over Tokyos skyskrapere ta pusten fra deg. Her er ingen detaljer glemt, og alt fra den franskinspirerte restauranten til hotellets utsøkte spa-tilbud er laget med øye for de minste detaljer. Servicen du opplever er utmerket, og det må nevnes at hotellet har en egen putemeny (ja, du leste riktig).

I tillegg til egen putemeny er rommene store og komfortable, og med et enkelt knappetrykk åpnes gardinene som avslører den fantastiske utsikten over storbyen.

Se resten av listen av de flotte hotellene her

Her får du oversikt over alle ledige hotell i den pulserende byen

Frankrike

 

tarte

Du vet franskmenn kan lage mat og de har så klart sin egen versjon av en pizza. Deres pai ved navnet Tarte Flambèe består oftest av ost og bacon, som alle vet aldri er en dårlig kombinasjon.  Den stammer fra Assace regionen, hvor den tynne bunnen ble toppet med ost, crème fraiche og løk for å så bli bakt i en vedovn. Denne pizzaen med samme navn finnes også i Tyskland.

 

Du finner flere versjonen av Tarte Flambee og det er så klart en dessert-versjon med epler, kanel og søt likør.

Frister det med en liten mat-reise til fantastiske Frankrike? Se etter de billigste og beste flybillettene her

500197487

Vet du hva som er den kulinariske hovedstaden i Frankrike? Hint: den er kjent for sin sennep. Vi snakker selvfølgelig om Dijon.Byen ligger øst i Frankrike, 3 timer sørøst fra Paris. Byen har over 400 restauranter og svært mange vernede bygninger. Kulinarisk og visuelt er byen en virkelig opplevelse. Byen ligger i Bourgogne-regionen, som er kjent for burgundervinen (fransk: vin de Bourgogne).For å oppleve byen følger man Le Parcours de la Chouette, uglens vei. Dette er en vei gjennom byen som viser deg mye av byens severdigheter. For å finne turen starter du hos turistkontoret (hvor du også kan kjøpe en hendig liten guide), adressen er 11 Rue des Forges. Der får du vite hvor du starter på de 22 severdighetene du vil se gjennom byen for å oppleve det beste med den. Her får du tak i de beste og billigste leiebilene

Hoteller i Dijon

Det nye designhotellet Vertigo Hotel ser ut til å bli ett av de aller vakreste i Europa. Grand Hotel La Cloche Dijon – MGallery Collection – er noe for seg selv i sin klassiske luksus, mens du kan bo utenfor Dijon på utrolige L’Hotel de Beune. Er du mer i slottshumør bør d du sjekke ut Chateau Sainte Sabine.

Spania

Coca home

Coca, heter retten som er veldig utbredt i Catelonia regionen i Spania. Denne varianten blir servert både salt og søt og i likhet med calzone kan denne være åpen eller lukket. Ingrediensene du kan ofte velge mellom er egg, fisk, grønnsaker, frukt, kjøtt og så klart ost.

Spania er nok best kjent for sol, strandliv og tapas, men landet byr på opplevelser for alle sanser.

Aldri tidligere har så mange nordmenn reist på ferie til Spania. Det er ikke så overraskende. Få land tilbyr et så variert ferietilbud som Spania: himmelsk klima, flotte strender, kulinariske opplevelser blandet med kultur, natur og storby.

spania

Har du lyst å unne deg det lille ekstra i Spania, kan du ta en titt på Laurel Nights.

Her finner du oversikt over hoteller med et lille ekstra ikke bare i Spania, men hele verden.

 

Parador De Cadiz i Cadiz er et du nesten bare kan få her på tippen av Spania. Et deilig hotell for alle som elsker sol, luksus og god service.

Ta en titt på flere bilder av rommene og resten av hotellet her

Ungarn

langos

Den ungarske versjonen av pizzaen, langos  er mye mindre enn den italienske eller amerikanske. Men det betyr ikke at den er på noe mote mindre god eller sunn. Flatbrødet er toppet med rømme, kjøtt eller hvitløksmør og er du får kjøpt langos overalt i både Tjekkia og Sloviakia som en del av gatematkjøkkenet.

Nordmenn har virkelig oppdaget Budapest, men hva med den nest største byen i Ungarn? Byen du virkelig bør besøke.

To timer øst for Budapest, ikke alt for langt fra grensene til Romania, Ukraina og Slovakia, finner du den nest største byen i Ungarn – Debrecen. Riktignok med kun 10 prosent av befolkningen til Budapest.

Ønsker du likevel å besøke vakre Budapest kan du titte på hoteller her

Debrecen har historisk vært en av de mest liberale byene i Europa, noe man mener skyldes at byen aldri fikk noen bymurer. Man hadde rett og slett ikke noe annet valg enn å være åpne for det meste og være gode diplomater. Byen var også en kort tid hovedstaden i Ungarn i 1849 (og igjen i 1944), og det var i Debrecen at Ungarn ble erklært som eget land under revolusjonen i 1849. Byen har overlevert mongolsk invasjon, en av de største tank-kampene under andre verdenskrig, svartedøden og et kommunistisk forsøk på å gjøre byen mindre viktig. I dag er det en historisk by med mye sjarm.

Kanskje en spa-tur med venninner eller en guttetur hvor dere prøver noen av Europas beste øl-sorter ( som også er noen av de billigste for oss nordmenn). Sammen med et langos stykke eller to..

Her kan du se gjennom hotellene som er ledige i den liberale byen

Hotel Óbester er et 4- stjerners hotell som gir deg mye valuta for pengene.

ungarn

 

Les mer om dette hotellet og se flere bilder av både rommene og hotellets fasiliteter her

 

Les også:

60 hoteller du bør besøke før du dør

Gjør som Jennifer Lopez

10 hoteller med det lille ektra