Foto: Momondo

Slik skal Momondo fremme toleranse på verdens basis

Momondo vil bidra med å gi barna økt tillit til medmennesker, og bryte ned murer mellom folk og kulturer, med ny kampanje.

Tilliten blant unge faller, viser ny forskning fra Momondo.no. Gjennom nytt samarbeid med veldedige organisasjonen, CISV, vil de bryte ned barrier, fremme toleranse og forene barn og ungdom fra hele verden.

En internasjonal undersøkelse fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no konkluderer med at tillitsnivået mellom folk synker, særlig blant de yngste respondentene. Kun 36% av de mellom 18-35 år synes ”folk flest er til å stole på”. Til sammenligning mener hele 50% av de mellom 56-65 år det samme.

– Et tiltak for å bygge tillit er å gi barn og unge flere personlige opplevelser med ulike grupper og tverrkulturell dialog. For å hjelpe den neste generasjonen med å bli mer tolerante og åpensinnede lanserer vi derfor initiativet, “Dear mom and dad”, sier Kaja Hanøy talsperson for momondo i Norge.


Sett over 8 millioner ganger

Filmen viser barn fra hele verden som møtes i São Paulo på en av CISV sine internasjonale leirer. På leiren var også Norge representert. Momondo følger de unges oppdagelser; og de har mye mer til felles enn de først trodde. På starten og slutten av det månedslange oppholdet skrev barna brev til sine foreldre, og delte sine sterke erfaringer fra Brasil. Kampanjen kjære mamma og pappa er ett av de mange initiativer til som tar utgangspunkt til Momondos formål; Let’s Open Our World. Ve då starte med barna, vil det gi håp til andre generasjoner om å være tolerante og åpne overfor andre mennesker. Selve videoen har over 8 millioner filmvisninger!

– Barn har ofte få fordommer og er svært åpne for nye impulser. Vi håper kampanjen kan bidra til økt tillit til medmennesker, og at den er med å bryte ned murer mellom folk og kulturer. Det er også påvist at reising har en positiv effekt for å fjerne fremmedfrykt, fortsetter Hanøy.

Søk hotell her.

Foto: Momondo.no

 

Mer tolerante om de reise mer

Undersøkelsen viser at hele 61% mener at vi ville vært mer tolerante om vi reiste mer. Den konkluderer også med at folk mener toleranse er det aller viktigste vi kan lære barna våre i oppdragelsen. Som en del av initiativet er det også utarbeidet skolemateriell som skal hjelpe unge å forstå viktigheten av toleranse og respekt på tvers av landegrensene. Verktøyet viser unge hvor enkelt det er å putte og ikke minst fjerne stereotypier og merkelapper på folk.

Søk hotell her.

– Nå har vi gitt skoleverket øvelser som kan øke tillit, samarbeid og toleranse hos elevene. Vi har også lansert siden, der alt skolemateriellet og informasjon om temaet er tilgjengelig. Det viktigste med undersøkelser som dette er likevel hvordan vi forvalter funnene videre, avslutter Hanøy.

Den representative undersøkelsen ble besvart av 7200 mennesker fra hele 18 ulike land, og heter Value of Travelling. Norge har vært ett av deltakerlandene.


Momondos 5 måter å gjøre verden åpnere på gjennom å reise, som står sentralt for deres kommende reise med CISV:

1.Senk skuldrene

Vær åpen til sinns og prøv å ikke dømme for mye.

Søk hotell her.

2.Snakk med fremmede

Ikke bare staben på hotellet. En fremmed er bare en venn du ikke har møtt ennå. Et raskt spørsmål kan bli til en inspirerende samtale.

Søk hotell her.

3.Si ja!

Å reise handler ikke bare om destinasjoner, men om hva som skjer underveis. «Ja» er det magiske ordet som leder til nye opplevelser. Ja, jeg har gått meg vill. Ja, jeg vil gjerne danse. Ja, det er plass ved dette bordet.

Søk hotell her.

4.Forbli nysgjerrig

Vær modig nok til å gjøre noe for første gang. Å reise handler om å krysse grenser, inkludert dem du har satt opp for deg selv.

5.Del og vær raus

La venner og familie se verdens skjønnhet og vennlighet gjennom dine øyne.

Søk hotell her.


Her finner du verdens beste hoteller

Søk flybilletter her.